• 23ats.

    Turiu dvynukus mergyte ir berniuka 4 menesiu .Gydytoja nustate , kad berniukui yra rachitas.bet kol berniukas nevalgo ir nesiblasko jis neprakaituoja,o gydytoja paskyre vitamino D3 tokiais kiekeis 10dienu po 20 lasu per diena,10dienu po 10 lasu per diena, ir toliau po 4 lasus per diena kaip ir dabar.Bet ar galima duot tokiais kiekiais kiek zinau su siuo vitaminu nepajuokausi?

    reda24VitaminaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Ausrute mano minti issake.
    Gal tu geriau su tuo rachitu nejuokauk ir vykdyk gydytojos nurodymus. Nemanau, kad ji israsytu neleistina sio vaistuko kieki. O jei tau vistik kirba abejoniu, tai apsilankyk privaciai pas kita gydytoja.

    trejetukas

  2. 3

    na neziau mano mergyte irgi prakaitavo ir jau is pradziu skyre du lasus,po to tris,jai 5 men.

    daina

  3. 3

    Aisku, baugu duoti po tiek daug lasiuku...bet jei jau rachitas issivyste - tai nejuokauk ir klausyk gydytojos..sekmuzes!

    raimoskyte

  4. 3

    O kokie dar rachito pozymiai be prakaitavimo? Mes geriame po du lasiukus ir gydytoja sake nedidinti lasiuku kiekio, baisu, kad vaikutis nesusirgtu, nors saulutes jau padaugejo lauke, tai gal nieko neatsitiks.

    Indruke

  5. 3

    paprasyk, kad gydytoja padarytu slapimo tyrima eigoje, jei tau neramu ir patikrintu kalcio kieki slapimi.. tai matysis ar ne per daug vitamino D. Bet su rachitu, tai tikrai nejuokai, reikia gydytis, mes po astuonis lasiukus jau visa men gerem, dabar sumazino iki penkiu... mus irgi rachitas kabina :(

    Ausrute

  6. 3

    Vitamina D baisu perdozuoti, jei jo poreikis yra minimalus, kai nera jokiu sutrikimu, o vartojama per daug. Esant reikalui kieki galima didinti iki kiek reikia - kad pradetu mazeti rachito pozymiai. Vartok drasiai, jei jau taip paskyre.

    Loreta

  7. 3

    pirk vandenini o ne aliejini vitamina nes kiek zinau vandeninio perteklius pasisalina su slapimu, o aliejinis kaupiasi i inkstukus.Jei nepasitike savo gydytoju pasikonsultuokite su kitais gyd.
    Mes nusipirkome ir vandenini irgeriame po 5 lasiukus nes ir lyg ir noretu kabintis

    Rita

  8. 3

    manau, kad gydytojas zino ka daro, nes su rachitu irgi nejuokai...

    Ausrute

  9. 2

    Na daugokai cia jumz gydytoja paskyre. Pavartok dvi savaites ir vel nueik pas ja ir pasakyk kad tu pergyveni kad gal per daug.Bet dvi gydytojos man sake, kad per ilga darbo patirti jos nebuvo girdeje vitamino d perdozavimo.Jei uzkietes viduriukai vaikui tai gali reiksti kad jau gana to vitamino.

    austeja0809

  10. 2

    Na mes tai irgi gerem po 10 lasiuku apie pusantro menesiuko, po to paeme bendra kraujo tyrima ir slapima, paziurejo ar viskas normose. Sake, kad iki perdozavimo toli..., tai dar gerem menesiuka 10 lasiuku kai lauke apsiniauke, ir 5 lasiukus kai sauleta diena. Kita gydytoja patare dazniau eiti i lauka. Vel paeme slapima ir pasake, kad dabar diena po 3 lasiukus, kita diena po 2 duoti, taip ir darom, ziuresim kas toliau, nes mums irgi buvo rachito pozymiai, labai prakaitavo delniukia ir pedutes, todel ir skyre tokia doze

    Barbarita