Atsakymai

  1. 3

    Rabarbarų sausainukai

    ~400 - 500g rabarbarų
    1 a.š. cinamono

    2 kiaušiniai
    150g cukraus
    1 a.š. vanilinio cukraus
    1/2 a.š. druskos
    2 v.š. grietinėlės
    125 ml aliejaus
    250g miltų
    2 a.š. kepimo miltelių

    migdolų plokštelių
    cukraus pudros

    Rabarbarus nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir sumaišyti su cinamonu.
    Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti rabarbarus. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstyti migdolų plokštelėmis.
    Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 min. Atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.

    debesėlis

  2. 2

    pasidalinsiu ispudziais kepant sausainius pagal Debeselio recepta :) Darant tesla susiduriau su sunkumu, nes nezinojau kiek deti miltu, kadangi kiekis nurodytas gramais, o mano visi matavimo indai nurodo kieki ml., tai idejau gal nelabai teisingai, kadangi tesla gavosi labai tirsta :( buvo sunku net rabarbarus imaisyti. Tai nusiminiau, palikau telsa ant stalo ir isejau su vaikai i lauka, o kai grizau, tai radau suskystejusia tesla, turbut rabarbarai sulti isleido :) Tada galejau laimingai kepti. I skarda dejau su dideliu saukstu, o sausainiukai dar namazai paaugo, tai gavosi bandeles, bet labai skanios :)
    Migdolu ploskteliu neturejau, tai padariau pagal Debeselio rekomendacijas, tik migdolus sutrupinau su kombainu kad butu greiciau, tada apkepiau ir uzbarsciau ant sausainiu, bet jie skonio beveik nepakeite, turbut labiau del grozio reikilingi :)
    Tai tiek ispudziu, kepkit ir jus, labai skanu ir paprasta :)

    mamyčiukas

  3. 2

    Rimrem,galima ir pačiai juos pasidaryti;;
    Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite plokštelėmis ir kaitinkite orkaitėje, kol gražiai pagels.

    debesėlis

  4. 2

    Mano draugė šituos mano sausainius pavadino "skanučiais", gal patiks ir jums. 3 kupini puodeliai miltų, miltus pili ant stalo, juose padarai duobutę, įmuši 3 trynius, mažą indelį grietinės, 200 g tarkuoto sviesto. Viską sukapot peiliu, suminkyt ir padėti į šaldytuvą porai valandų. Išėmus iškočioti, supjaustyti tokio dydžio stačiakampiais, kad būtų patogu įvyniot i juos po obuolio skiltelę. Ant kiekvieno stačiakampio padėt po cukruje su cinamonu apvoliotą obuolio skiltelę, suvyniot ir sausainuko viršų pamirkyt likusiuose kiaušinių baltymuose, po to cukruje. Kepti kol gražiai pagels. Skanaus, tikiuosi patiks.

    vilmazak

  5. 1

    Čia sausainiai iš 1925 m. receptų knygos. Užsimaniau kažko skanaus, bet namie nebuvo tokių produktų, kokie dažniausiai naudojami kepant, net kiaušinio neturėjau. Tai radau labai paprastus sausainius, kurie manau tinka net ir vaikams, nes sudėtis labai paprasta:
    400 g sviesto
    400 g grietinės
    400 g cukraus
    600 g miltų
    1 kiaušinis (aptepti)

    Viską (išskyrus kiaušinį) sumaišyti, iškočioti tešlą ir dėti į skardą išklotą popieriumi aptepti kiaušiniu ir kepti kol paruduos. Kadangi neturėjau kiaušinio, tai ir neaptepiau, vis tiek gražiai parudo. Po kiek laiko apverčiau, kad kita pusė geriau iškeptų. Kepiau 150-170 t, kiek laiko jau neprisimenu:)

    elegancija

  6. 1

    Avižiniai sausainiai

    200 g avižinių dribsnių
    250 g miltų
    3 arbat. Š.. Kepimo miltelių
    100 g cukraus (gali būti medus – 3 š.)
    150 g sviesto
    2 kiaušiniai

    Dar galima dėti, bet nebūtina:

    50 g smulkintų riešutų
    50 g linų sėmenų
    50 g saulėgražų
    3 š kakavos

    Išlydyti sviestą, pilti cukrų, nuolat maišant dėti kaiušinius, po to avižinius dribsnius, miltus ir kepimo miltelius. Iš tešlos padaryti kamuoliukus (~1,5cm storio) ir biškį paploti.. kepti 175 C orkaitėje ~15-25 min, arba kol gražiai paruduoja.

    mamyčiukas

  7. 1

    Debeseli,o kaip atrodo tos migdolu ploksteles??Kazkaip nesu maciusi?Gal zinai kur ju ieskot?

    rimrem