• 18ats.

    klausimas mamytėms, kurios vis dar maitina MP- kaip planuojate savo mažylius nujunkinti nuo krūties ir kokio amžiaus leliukui esant, planuojat tai daryti?

    pupa34MaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    iki dvieju metuku manau jau reikia, bet apie tai dar nekalvojau, nes leliui tik puse metuku

    jurgita

  2. 3

    Kai mazylei suejo metukai ir 2 men, jau pradejau galvot apie nujunkyma, kaip tai bus.. nes ji prie manes prilipusi budavao, n kartu maitindavau, kada tik uzsigeisdavo. be to, gydytoja rekomendavao vasara ismaitint, nenutraukinet ir jei yra galimybes duot kiek jai reikes, kad skyciu netruktu vaikuciui.
    taigi moraliskai ruosiausi, skaiciau, klausinejau kaip kitos tai padare ir pan. siap, kai tik galvodavau, kad jau nujunkysiu, mazyle kaip prilipusi nakti diena nepaleisdavo, N kartu maitindavau, pavargdavau labai. tik pagalvoju, kad viskas, maitinsiu toliau ir nenujunkysiu, mazyle nurimdavo...
    maitinau iki 1 metu ir 7 men ir 1 savaites.
    buvo penktadienio vakaras, zaidem visi ant grindu, paklause vyras KADA?, sakau KAD IR DABAR. o neseniai pries pusvalandi mazyle dar pavalge pienuko. nubegau pasiemiau binto, uzsidejau svaru, kad kvapo nebutu) maitincios liemenuka ir uzsirisau binto. nu ten to binto tik del vaizdo uzvyniota, nors visas ruloniukas isejo.. ir kai lindo mazyle, sakiau, kad POPA. pradzioj nesuprato, bet kai migdyt ejau, tai labai verke, pora valandu ant rankos nesiojau po kambari, buvo pats nelaimingiausias vaikas. ir nakti dar karta buvo atsibudusi,bet tik kokia 15-20 min rankose supavau.
    sestadieni pas vienus tevus vaziavom, daug ispudziu, judesio ri t.t. velai vakare grizom. diena siaip ne taip prasisukom, o nakti kietai miegojo isvargus.
    sekamdieni pas kitus tevus buvom, tai irgi daug ispudziu, judesio, bet sisyk sunkiau buvo, ir nakti buvo atsibudus..
    tai taip po truputi ir nurimo, nebeverkedavo. o siaip pienuka nusitraukinedavau pientraukiu kai skaudedavo iki galo. pienuka paskui kosytei panaudodavau, nes siaip negere. po truputi ir nustojo pienas gamintis... labai lengvai sakyciau nutraukiau maitinima. nors dukryte dar visa men gera ilisdavo i krutine, prisiliesdavo, paciupinedavo, pasitrindavo veiduku, palaizydavo, suprantu kad tokio gero dalyko ne taip lengva pamirst :) ir dabar dar pasiziuri i krutine su nostalgija ir sako "pienuko nera"...

    linela

  3. 2

    kol bus pieno tol ir maitinsiu, metus tai tikrai planuoju, pradės visko daugiau valgyt tai ir mano pieno mažiau norės, abi dukras virš metų išmaitinau

    auvilė

  4. 2

    As maitinu nusitrauktu pienuku,nes man taip patogiau.tai maitinsiu kol bus pienuko.

    bulerija

  5. 2

    ir tau sekmes :) kuo ilgiau vaikuciai gaus mamos pienuko, tuo stipresni sveikesni bus :) praeis greit tas laikas ir pasiilgsim dar to jausmo, kai savo mazyli prie krutines glaudi :)

    Ausrute

  6. 2

    na mamyte Aušrute aš tavim žaviuosi, vaikutį maitinti ryžtasi ne kiekviena mama:) sėmkės, kad tik pienelio būtų:)))

    pupa34

  7. 2

    saunuole pupa34, as kazkada sakiau, kad gal maitinsiu puse metu :)), bet kai gime, tai supratau, kad maitinti nureciau minimum metus... manau, kaip iseis, jei nores, tai ko gero ir iki dvieju metuku maitinsiu :) (mums dabar 6,5 men.) kad tik pienuko butu :)

    Ausrute

  8. 2

    pradžioje sakiau savo panelytę maitinsiu iki 6mėn, dabar jai jau 9 mėn, o aš vis dar ją maitinu:) kadangi nei iš buteliuko negerio, iš jokio, turim namie jų visą kolekciją, čiulptuko nečiulpia:)taip kad teks man ją maitint man atrodo dar ilgai:)

    pupa34

  9. 1

    Kazkur nuo pusmecio, jau davinesiu vis reciau ir reciau..o kaip, tai gal pienas taip msavaime dings :)

    Dziungarija

  10. 1

    Manajam metai ir trys men. Vis dar maitinu. Bandziau atpratint jau kelis kartus. Bet tuomet naktį rėkia, dieną irzlus būna.. Taip ir nepavyksta nujunkyt... O kai pageria pienuko, tai būna linksmas ir patenkintas..

    Jorkaile