• 21ats.

    Kaip Jūs paaiškintumėte tokią situaciją: vakare, prieš miegą, pamaitinau vaiką iš vienos krūties, kol liko visai tuščia, tada iš kitos iki tuštumo ir jis nenurimo. Tada padariau mišinėlio ir suvalgė visą 100 g. Būtų valgęs dar, bet bijojau daugiau duoti. Ar galima daryti išvadą, kad trūksta pieno, ar kaip čia yra? Vaikui 3,5 mėn.

    IgaMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Paklausyk trejetukės, Aušros nuomonės. Gali būti, kad vaikutis tingi traukti, nors to pienuko ir yra. Kai maitinu ir jaučiu, kad krūtinė minkšta ir tuščia, pakeičiu į kitą, o kai vėl pasiūlau tą pirmąją, jaučiu, kaip pienukas vėl atsiranda, ir vaikutis pradeda ryti. Prisimenu, kad mano irgi kai dar primaitindavau mišinuku, išgerdavo nežinia kiek mišinuko. Tačiau krūtinė po valandos vėl būdavo pilna, reiškia normaliai ir neišgėrė, o patingėjo ir paprašė mišinuko:) Nesutinku su emilyte, kad nutraukus pienuką sužinosi kiek jo tu turi. Vaikutis visai kitaip traukia ir ta norma krūtinėje yra daug didesnė negu nutraukta. Ka iaš pabandžiau pažiūrėti ir nutraukiau, tai išsigandau, kad vaikas alkanas, nes vos ne per valandą 100 g neištraukiau. Tačiau mano dukrytė normaliai priaugdavo svorio. Pabandyk nugalėti vaiko ožiukus ir nepereiti prie dirbtinio maitinimo.

    elegancija

  2. 4

    šaunuolė kad rankų nenuleidi, mamytės čia gerų patarimų parašė, kad reikia ir iš abiejų duot po kelis kartus, ir dažniau pamaitint, ir aš saviškį kartais kas 2 val. maitinu, matau kad labai zirzia tai ir duodu pavalgyt.
    Iga, o gal čia jau dantukai apie save žinią duoda kad vaikutis neramus darosi?

    auvilė

  3. 4

    Pritariu daugeliui. o ypač Trejetukui. pati išgerk bent 2 l. skysčių, jei geri kavą, tai jos teks atsisakyti. per keletą dienų turėtų atsistatyti pienelio gamyba. pati nusnausk, kai mažylis miega.sėkmės.

    Julanta

  4. 3

    apie toki laikas kazkur manoji irgi buvo rajune... visu pirma, tingejo ji traukti, tai maitindavau iki 4 men is antspenio, nes ten vakummas susidaro kazkiek ir pienukas pats lengvai bega. o pamenu buvo toks laikas, kaip panasiai kaip pas tave: prisivalgo, N kartu begdavao vyras po 30 ml ar 60 ml dar mano nutraukto pienuko pasildyti... bet tai netruko ilgai, man net geda buvo gydytojai pasakyti, kad mano vaikas toks mazas budamas apie 200 ml isgerdavo pieno, bijojau kad isbars mane..
    bet po truputi viskas susitvarke... ka zinau, vaikas nori, vaiku duodu... bet duodavau nutraukta savo pienuka, nes su misinuku juokaut negalima, gali permaitint vaika.. o pienas lieka pienu... siulyciau tau nusitraukta pienuka duot, nes neaisku kiek tavojo pavalge (jauciu kiek buvo "priruosta" krutyse, tiek isgere, o dasitraukt tingi)... :)

    linela

  5. 3

    Patarčiau, vieną kartą pabandyti iš krūties nusitraukti pieną ir pažiūrėti kiek gramų iš tiesų yra ir ar tokio kiekio iš tiesų galėtų pakakti vaikeliui.

    emilyte

  6. 3

    Iga, jei tavo vaikutis per visa diena irzlus, tai tikrai jam truksta pienelio. Todel po maitinimo pasiulyk ir misinuko. Tik pirmiausia tegu laaaabai gerai is krutu istraukia. Kai jis is vienos kruties pavalgys, tai paduok kita. O kai ir ta isvalgys dar pasiulyk jau ta tusciaja. Tegul dar is jos patraukia kad ir truputi. Paskui is kitos tusciosios. Taip skatinsis tavo pienelio gamyba.
    Ir pasisteng, kad is buteliuko nebutu labai lengva traukti, nes musu mazyliai greitai pajaucia kas jiems lengviau ir paskui gali atsisakyti is kruties valgyt, nes ten ir padirbeti reikia.
    Sekmes maitinant.

    trejetukas

  7. 3

    gal nedaug pieno turi,nes mano pavalgydavo is vienos kruties pilnai,nebeuztenka vaikui tavo pieno manau,mano dukra 4men,irgi nebepavalgydavo nuo mano pieno,tai perejau ant misinuku:)

    dzionike

  8. 2

    Mano berno toks "nesvietiškas" rijimas buvo pirmą mėnesį.... užtat dabar toks nevalgiukas pasidarė...

    vilmazak

  9. 2

    siaip galbut jam daugiau pieno reikia, tad reikia stimuliuoti gamyba kad daugiau butu, del to negalima primaitinti, nes jei primaitini, mp kiekis gaminasi tas pats, ir teks toliau primaitineti, o nuo to kudikiui nieko gero... faktas tas kad zindymas stimuliuoja pieno gamyba, tad net jeigu tuscia, reikia duoti zisti, netgi sako geriausia vietoj ciulptuko duoti.
    beto, buna atveju, kai staiga visiskai dingsta pienas, tada gydytojai sako, kad jokiu budu negalima primaitinti, o reikia duoti ir duoti zisti, nes jeigu maitinimas tokiu atveju nutraukiamas, pienas gali isvis nebeatsirasti...

    Juoja

  10. 2

    Aš irgi galvojau, kad gal dantukai, bet jei pamatintas vaikas iš abiejų krūtų dar suvalgo 150 ml, vat kaip tik išbandžiau, tai tikrai verta pagalvoti, ar čia ne pieno problema. Dabar pamaitinau, tai ir žaislai pasidarė įdomūs.

    Iga