Atsakymai

  1. 7

    gal ir per ziauriai nuskambes,bet kas rupinosi vaikais rusu laikais,kai musu tevai mus augino????Kiek as zinau niekas nemokejo tokiu pasalpu kaip dabar ir vaikus galejo mamos auginti tik iki 9men o paskui dek juos kur nori,niekas del to nei verke nei valdzia keike,tad gal nurimkime ir mes? :) pagalvokime apie musu tevelius ir palikime valdzios vyrus ramybeje ;) Geros jums dienos mamytes.

    Anonimas

  2. 7

    O kokias pašalpas turėjai omeny? Jei apie vaiko pinigus - tai tikrai nepatenkinta jų suma, net ir diskutuoti nesinori, nes tos "ašaros" nevertos diskusijų. Ir tai, ar visos jas gauna, kurioms tikrai reikia. Aišku, gerai tie papildomi pinigėliai į kišenę, nors ir iki trijų metų, bet jų labiau reikia vyresniems vaikams aprūpinti. Tiesiog LT viskas daroma kažkaip atvirkščiai. Ir iš pradžių daroma, o po to galvojama.

    elegancija

  3. 6

    Tokia, kokia yra situacija dabar, mane visiskai tenkina. Gal tik nepatinka tas momentas, kad gaunant pasalpa visiskai nebeapsimoka dirbti. O gal butu tokiu mamyciu, kurios galetu ir noretu prisidurti koki pinigeli. Dabar tai galima padaryti tik neoficialiai.
    O apie visus tuos vaiko pinigus, galetu ju ir nebuti. Ju vis tiek bus per mazai. Geriau butu tinkamos salygos mamytems dirbti ir uzsidirbti, butu tinkama svietimo sistema ir gydymo paslaugos. O kiti pinigai, kuriu mes neuzsidirbame, manau tik gadina zmones.

    Ausra

  4. 6

    taip "rusu laikais" buvo kitaip bet ir gyvenimas buvo kitoks, taigi cia negalima lyginti tokiu dalyku. tai tevams buvo sunku, bet tais laikais pragevenimui daug pinigu nereikejo, o dabar netgi elementariems dalykams nepakanka, as jau nekalbu apie vienisas mamas... nenoriu uzsivesti, bet reiktu pagalvoti apie paties gyvenimo salygas, tada pasidaro aisku kad ne viskas yra sulyginama...

    poolman

  5. 6

    aha apie vaiko pinigus net kalbu nera,o jei apie motinystes atostogu pinigelius tai nepatinka ju skaiciavimo sistema

    rujga

  6. 5

    As manau, kad vaikams skirti pinigai, pašalpos, dekretas ar pan. turėtų būti svarbiausias valstybės rūpestis. Reikia, kad moterys nebijotų pastoti, kad paskui galvoti ar pajėgs išlaikyti vaikelį.

    rasa555

  7. 5

    na, vaikucio pinigai tai tikrai skurdus. O mano pasalpa tai visai normali, kiek uzdirbau, tiek ir gaunu. O su Poolman nuomone as sutinku. tarybu laikais pinigeliu buvo, bet nebuvo ka uz juos pirkti, o dabar visko pilna, bet pinigu dazniausiai pritruksta. O mums siuo metu labiausiai truksta lopselio. Visa Vilniaus senamiesti apskambinau ir savo rajona ir niekas mano nabagelio priimt nenori, o i darba reiks po pusmecio grizt. Tik del to galiu keikti valdzia, kad lopselius ir mokyklas naikina, o dar nori, kad gimstamuma didintumem. Ne i tema nusivaziavau :)))

    Agne

  8. 5

    O mes seimoje stengiames kad uztektu tiek kiek gauname, kaip sakoma pagal pajamas ir norai, as tik dziaugiuosi kad su vaikeliu galiu buti ir pati ji priziureti iki 2 metuku, o ne kaip kitose salyse paauginai iki puses metuku ir atgal i darba, tai kokia nauda is tu pingeliu jei vaikuti turi palikineti svetimiems.

    jurgitux

  9. 4

    Motinystės (tėvystės) pašalpų skaičiavimas ir mokėjimo trukmė mane tikrai tenkina.

    Julanta

  10. 4

    kiek uzdirbdavau, tai tiek ir gaunu, tai siam momentui jei nepakeis istatymu , tai patenkinta... niekur kitur nera galimybes vaikuti auginti iki 2 metuku, ir tai man svarbiausia... o ir tie keli litukai irgi i pliusa, o ne i minusa :)
    o taip tai pinigeliu niekada nebus gana, kad ir kiek gautum :)))))

    Ausrute