Atsakymai

  1. 2

    namui pastatyti reikes daug daugiau pinigu nei butui ysigyti, bet nelygu tai kokio norisi. Nes reikia ir zemes, ir projekto ir leidimu kruva gauti, vandentiekiai, elektros ir t.t.

    Lulu

  2. 1

    viliukas as turiu zemes viska ir patys statytume :) medziagu pigiau gausiu biski tik norejau isgirst is kitu nuomone kokia apie namu kainas:)

    lover19

  3. 1

    Mes kaip tik dar vis statoma nama.. pradejom dokumentus tvarkyti pries du metus, leidimai, projektas ir t.t. pamatus liejom patys savo jegom, tai reikejo cemento daug,akmenu, vandens, armaturos ir mesalkos ir aisku elektros. padarem per savaite, aisku buvo lb sunku. taciau pigiau, nei samdyti firma, kuri pati iskasa ir atveza paruosta cementa. siemet jau ismurijom blokus, stoga padarem, antram aukste sudejom langus, apsiltinom, apdalos klinkeri sudejom pirmam aukste, o antram bus lentutes, taciau dar nepradejo ju kalti. ir ka galiu pasakyti, pacia dezute pastatyti be apdailos apie 150 000lt uztenka, bet dar komunikacijos ir t.t. patys brangiausi dalykai. vien uz elektros projekta na vadinama ta dezute iki namu kainuoja 3000lt... oisvesti elektra po visus namus kiek kainuoja,vien drabas brangus, plius dar medziagos... te mes ir taip medziagas supirkom su didziausia nuolaida, bet jau virs 200 000lt idejom.... galiu pasakyti, kad darbas kainuoja brangiau nei medziagos :DDDD bet jei jus patys darysit, te jums namas ne taip brangiai iseis.

    Viliukas

  4. 1

    kainuoja daug, bet jei pats viska darai ir kuo maziau samdais tada daug sutaupai. o sumos tai neyvardinsi, nes dar priklauso koky tu ta nama statais.

    vestina

  5. 1

    Nu ir klausimas,tai priklauso ar zeme jau sutvarkyta ar dar ne plius kokio namo norite karkasinio ar ne?

    marinaaa

  6. 1

    Lover nepyk, bet isikisiu su savo paskaiciavimais:
    Jei pamatu pylimui samdomi meistrai, tai 1 cbm kaina apie 500 - 600 lt . priklausomai nuo ileidimo gylio ir ar bus namas su rusiu. (namas su rusiu praktiskai atseina puse namo kainos vien rusys).
    Taigi vien pamatu isliejimas apie 100 kvm namui vidutiniskai gausis 50 000 lt. Jei liesit patys, ar per pazystamus bus pigiau. nes armatyra tikrai nera pigi, o jos reikes daaaug.
    Kikimara sako kad dar neapsiltintas namas ir jau isleista apie 60 000 lt. o apsildinimas irgi yra nepigus malonumas, juk norisi kuo storesni sluoksni uzdeti. Jei sildoma vata ar putu polistiroliu reikiav spec kliju ir "grybu" kaisciai laikantys putpalsty. O kuo storesnis putplastis, tuo ilgesnis kaistis ir jo kaina didesne. taigi skaiciuojant vel kokia namo bendra kvadratura (isores).
    Taigi putaplasto kaina 1 cbm apie 200 lt
    1 kub,m = apie 6 kvad.m
    Po to dar tie grybai jo vieneto kaina apie 90 cnt, dar nepamenu skaiciavimu, bet i viena putplascio laksta ju eina 4-5 vnt.
    tai reiketu labai pasiskaiciuoti ar tikrai tilpsi i 100 000 lt kaina.
    Aisku jei statysi "puskute", su pigiausiom medziagom, gal ir uzteks. Bet siulyciau atsisesti , atsiversti google, ieskoti kiek kas konkreciai kainuoja, susiskaiciuoti kiek mazdauk ko reikes ir pasidaryti preliminaria samata, va tada pamatysi realias sumas. Aisku samata nuo realios kainos daznai skiriasi. Taip pat patarimas meilu issiusti uzklausimus, kiek jums kainuotu pavizdiui vienokios ar kitokios medziagos, daugelis centru pasiulys is ties neblogas kainas net geresnes nei atejus paprastai pirkti. Tad sekmes!!!!

    Anonimas

  7. 1

    kikymara tai va sakau mazdaug gausis 100000 ant namo plius dar kazkiek irengimui:P

    lover19

  8. 1

    pinigu reikia kruvom bandom pastatyt bet vien dokumentai 10000tukst o kur visa kita baigiam prazilt

    Anonimas

  9. 1

    Labai svarbu ar patys dirbtumete ar kiekvienam darbui samdytumete zmones, nes darbo jega labai daug kainuoja ir vis brangsta. Mes statomes nama, viska darom patys. Namas 165kv. m., dabar yra sienos (dar neapsiltintos), stogas, langai ir durys, isleidome jau mazdaug 60tukst.

    Kikymara

  10. 1

    jei tik nama statant, ir jei tik namo remus su stogu, langais na be apdailos. Apie 150 000 - 200 000 lt, bet cia dar priklauso nuo kvadraturos, nuo to kokias medziagas naudosit, jas vesities ar pirksit vietoj Lt. Labai abstraktu pasakyti, kad namas kainuos tiek ir tiek, kai nezinai kokios kvadraturos namo planas ir tai tik yra ygeidziai. nes pagal viena projekta namu statymo kastai skiriasi ir gan stipriai. nes pvz pas mane yra pazystamu kas stogo dangom prekiauja man butu zymiai pigiau, as zinau is kur blokelius, cementa, zvyra parsivesti, velgi kaina labai skirsis. Bet kaip ir minejau preliminariai skaucuojant apioe 100 kvm namo statyba su kokybiskom medziagom kainuoja 150 - 200 tukstancius.

    Anonimas