Atsakymai

  1. 3

    pastebėjau kad yra dar keletas klausimų ir pastebėjimų šia tema, pabandykite paskaityti, gal suteiks informacijos. aš domėjausi šiais darželiais ir mokyklomis kaune...
    www.montessori.lt; http://www.montesori.kaunas.lm.lt/, pabandykite susisiekti nurodytais adresais ir išpešti daugiau informacijos ;)

    juliete

  2. 2

    Mano abu vaikuciai lanke montesori vilniuje. Mergytei tai labai jis tiko ir patiko, o berniukui tai buvo siaubingai nesmagu, net eiti nenorejo. Ir kainos ten dabar iki dangaus isaugusios...

    Anonimas

  3. 1

    as pati lankiau, vienas is geriausiu dalyku ( ka atsimenu) buvo anglu pamokeles ir pamokeles prie kompiuterio. Budama 4metu su tevu snekedavau angliskai!

    auksinis_drugelis

  4. 0

    Netradicinio ugdymo darželiai (dirbantys pagal Valdorfo, M.Montessori, Š.Suzuki metodikas)


    Kai kurie darželiai dirba vadovaudamiesi netradicinio ugdymo koncepcija. Lietuvoje šiuo metu veikia Valdorfo ir M.Montessori darželiai. Netradicinio ugdymo darželiuose paprastai yra suburta kvalifikuotų specialistų komanda. Ir Valdorfo, ir M.Montessori metodais dirbantys pedagogai dažnai stažuojasi užsienyje. Reikėtų žinoti, kad yra darželių, kurie organizuodami ugdymo procesą, tvarkydami darželio ar atskirų grupių aplinką taiko tik atskirus vienos ar kitos metodikos elementus, priemones, o yra ir tokių, kurie taiko visą M.Montesori ar Valdorfo pedagogikos sistemą.
    Pagal Š.Suzuki ugdymo metodą dirbančios mokyklėlės itin populiarios Kaune, kur yra pedagogų entuziastų. Tai muzikinio ugdymo mokyklėlė, kurioje nuo pat ankstyvo amžiaus vaikai mokosi ne tik dainuoti, klausyti muzikos, bet ir groti vienu ar kitu muzikos instrumentu (smuiku, violančėle, fleita, gitara ar pan.).
    Renkantis netradicinio ugdymo darželį, reikėtų gerai susipažinti su ugdymo programa, ar ji atitinka šeimos vertybes ir auklėjimo principus. Nereikėtų kliautis tik pažįstamų rekomendacijomis, kad neva geras darželis. Netradicinio ugdymo darželiuose yra tam tikrų specifinių dalykų – viename, pavyzdžiui, vaikams neskaitomos pasakos, tad jeigu šeima mėgsta skaityti ar sekti pasakas, gali kilti prieštaravimų, kad darželyje propaguojamos vienos vertybės, namuose – kitos. Tai tik vienas iš nedidelių pavyzdžių, iš tiesų ugdymo programose gali būti tam tikrų specifinių reikalavimų.
    Parengė Ginta Liaugminienė
    "Mamos Žurnalo" info.

    Mamos_Žurnalas

  5. 0

    Man atrodo, kad vaikai, lankę Montesori darželį, būna dvasingesni, tiesiog ,,tokie" geriečiai".

    Namastė