• 18ats.

    Ar vedat savo leliukus i lauka tokiu oru kaip siandien kai didelis vejas? Mums dar nera 2 menesiu tai gal geriau likti namie,ar geriau pratinti prie bet kokio oro?

    Labai bijau kad mazyle persaltu,juk dar tokia mazute,tai noretusi isvengti to,nors kita vertus ar nebus ji tada auginama siltnamio salygom ir veliau bus bedu,balkono neturim:(ir beto mainske nelabai guli vezime,as ja daznai nesyklej nesu i lauka ir vaikstomes,adijaliuku neapklosi juk,todel kai didesnis vejas truputi baisoka ir nezinau kaip elgtis:)

    rujgaKūdikio priežiūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    Reikia nepamirsti, kad mes gyvenam Lietuvoje ir tikrai musu oras nelepina. Buvo ir bus vejuotu, lietingu dienu. As labiau uz tai, kad iseiti i lauka, nei migdyti balkone. Nes balkone dazniausiai ir "pagauna" skersvejis (maciau, kad neturi balkono, bet bendrai noriu parasyti). Bet pritariu Elegancijai, reiktu naudoti geriau vezima-lopsi. Be to, nesu girdejusi apie nesiokle 2 men. kudikiui, nebent tai butu vaikjuoste.
    Buvo visokiu oru, bet as visada eidavau su vaiku i lauka bent trumpam, zinoma, tinkamai susiruosusi (aprengusi, uzklojusi, lopsyje, uzuovejoje ir pan.)

    Ausra

  2. 7

    Rujga, ar ne per anksti pratini prie nešyklių (suprantu, kengūra?)? Toks mažiukas tikrai turi gulėti lopšelį. Man gyd. nerekomendavo laikyti kengūroje ilgiau 10 min., na nebent labai svarbus reikalas taip nešioti. Juk mažiukas turi ir kojytes pakilnoti ir kitaip pajudėti. O neguli gal todėl kad mažiau pavalgė ir negali užmigti, gal spaudžia kelnytės ar šilta-šalta. Paieškok būdų pratinti prie vežimėlio. Be vežimo tikrai tokiu oru į lauką neičiau, juk ne amžinai toks oras bus. Aš ir su savo, jau tipo, didžke, nelabai tokiu oru ruošiuosi eiti į lauką. Jei yra galimybė, išvėdink gerai kambarį ir paguldyk prie praviro lango, kad tik nebūtų skersvėjo. O kaip tu rašai, tikrai nėra šiltnamio sąlygos, tik manau daugiau leisk būti jai vežime:)

    elegancija

  3. 5

    Pamigdyk maziuka balkone, jei toki turi...nors vejo nebus ir grynu oru pakvepuos;)))

    raimoskyte

  4. 4

    matyt siandien isnesiu tik trumpam kol prasivedins kambarys,bent jau zinosiu kad nepersals:)del nesykles tai man daktare sake kad galima jau nesioti taip tik reikia kad ji butu tvirta:)

    rujga

  5. 4

    Tai yra kiekvienos mamos reikalas.Bet aš tai nematau,kad tai būtų toks oras,kad nebūtų galima eiti į lauką.Svarbiausia,kad vežimelio gaubtas būtų užtrauktas ir nusukti reikia nuo vėjo.Mano mažylis gimęs lapkritį,tai mes dar visai maži žiemą buvom,bet nebuvo tokios dienos,kad neitumėm į lauką.Net prie 10 laipsnių šalčio mes miegojom lauke valandą.Grūdinkit pamažu.Žinau,kad ne šaltis o vėjas baisu,bet nuo vėjo galima nusukti.O dar su vežimėliu.tai visai nėra problemų.

    VilmaK

  6. 4

    As saviskio siandien irgi nevesiu i lauka, nes truputi sloguojam, bijau kad nebutu blogiau, o tau Rujga irgi patarciau nevesti, visgi dar labai mazas tavo mazylis

    Indruke

  7. 4

    As kai labai vejuota,stengiuosi nevezti i lauka,nes miegodamas galvyte pasukioja,keputyte nuo ausyciu atsiknoja,bijau ,kad ausyciu neuzpustu.Bet,gal ir nuo vezimo priklauso,jei giliai maziukas lopsyje guli ir dar apsauga galima nuo lietaus uzdeti,ji ir nuo veju apsaugo.

    katinka

  8. 4

    mano nuomone geriau su tokiu maziuku neeksperimentuoti....nebent iseiti trumpam ir pabuti uzuovejoje,bet ne ant vejo..:)

    iirina

  9. 3

    O dėl nešyklės,tai aš irgi girdėjau,kad jos būna įvairios pagal vaikučio amžių.Būna tokių,kurios skirtos dar tvirtai nelaikantiems galvyčių,o būna jau ir didesniems.Aišku,per ilgai laikyti,kad ir tam skirtoje pagal amžių ,nepatartina,nes 2 mėnesių kūdikėliui geriausia yra gulima padėtis.

    VilmaK

  10. 3

    mes i lauka eisim tik su vezimu tokiu oru, kad neuzpustu vejelis, eiti manau reikia juk ir ziema ateis...

    neringa1981