Atsakymai

  1. 3

    Varškės kompresas. saują kambario temperatūros varškės sumaišyti su trupučiu šilto vandens, paskleisti ant medžiagos, po medžiaga dar dėti plėvelę (maistinę) ir apvynioti kaklą. Varškė ištraukia visą karštį. Kuo varškė riebesnė tuo geriau, o kaimiška idealiausia.

    Šaukštas alyvuogių aliejaus, šauktas medaus ir šaukstas viskio, gal net mažiau šio gėrio - viską sumaišyti ir taip pat - skarelė, plėvelė ir ta masė, ant gerklės ir miegot.

    Išvirtos su lupenomis bulvės, sutrinti ir dėti ant krūtinės.

    Ant drobės užtepti medaus-degtinės košelę: šaukštelis medaus, šaukštelis degtinė, išmaišyti ir tepti. (Bet tik jei vaikas nealergiškas medui). Ant to kompreso dar uždėti politileno gabalėlį ir švelnios vilnos skiautelę, kad būtų šilta.

    Gali padėti ir kopūstlapis. Galima palyginti jį su lygintuvu ir šiltą, bet ne karštą kloti ant krūtinės; arba užtepti ant jo medaus ir dėti kaip kompresą ant krūtinės. Jeigu terliotis su kompresais nėra nei noro, nei jėgų, tiesiog pridėkite prie gerklės lengvai paglamžytų kopūstlapių ir užriškite ant jo lengvą vilnonį šalikėlį.

    Imti medaus, jį pašildyti, ištepti nugarą ir krūtinę, tada aprengi medvilnės marškinėliais.

    Druską pakepinti keptuvėje ir susuki į marlę, dėti tokį šalikėlį ant kakliuko.

    Gausiai suvilgyti vatą degtine, skiedžiant su vandeniu, apdėti kakla, uždengti maišeliu ir maišelį aprišti; ant viršaus dar šaliką, kad šiltai būtų. Su tokiu kompresu pabūti per naktį.

    Šiltą šaliką išklokite sluoksniu vatos, ją uždenkite polietileno skiaute, o ant jo uždėkite 4-6 kartus perlenktą marlę, suvilgytą sodos tirpale (šaukštelis sodos ¼ stiklinės karšto vandens). Palaikykite kompresą ant gerklės 2 valandas, tuomet įtrinkite kaklą švelniu kremu (geriausia vaikišku) ir apriškite vilnoniu šaliku arba skarele.

    Jeigu nėra temperatūros, galima 2 valandoms ant gerklės uždėti spirito kompresą, atskiedus jį vandeniu (santykiu 1:1).

    Pašildyti šiek tiek rūgpienio (kefyras netinka), paskleisti ant medžiagos, po medžiaga dar dėti plėvelę (maistinę) ir apvynioti kaklą šilta skarele ar šaliku.

    Paimti tamsaus medaus (pvz., grikių) ir jį gerai puodelyje išsukti iki baltumo, ųlašinti kelis lašus eterinio aliejaus, geriausia eukaliptų arba citrinų, ir tą košę uždėti ant marlės, jį ant gerklės, ant jo dėti celofaną ir šiltą skarelę.

    almyte7

  2. 2

    dekui almyte7, tavo receptai nuostabus,reikes vakare savo pupai padaryti:}

    viilmmaa

  3. 2

    dekui mamytes uz atsakymus, o niekas nerisat gerklytes, mums gydytoja sake deti kompresiukus ant gerklytes ir nepaklausiau kaip juos daryti? gal kas zinote? girdejau,kad labai gerai-druska keptuveje pakepinti ir ideti i kojinytes.

    viilmmaa

  4. 2

    geriame vaistukus, garinames

    vestina

  5. 1

    jeigu koseja nesenai,o tik pradeda,tai dazniausiai uztenka ciobreliu arbatos su medumi,po poros dienu praeina.o jei rimciau tai tenka pas daktare vesti

    nesvarbu

  6. 1

    as sirupuka turiu brontex jei lb jau stiprus kosys bus bet dar nekart neteko duoti buvo tox lengvas kosuliukas tai daviau pirkau zoliniu tabl ja istirpini i arbatyte MUCALTIN pav jos

    jasulaitiene

  7. 1

    mano mazylei labai gerai padeda garstyciu kompresiukai palaikomi ant paduku ,ju vaistinese yra pirkt tik reikia paprasytkad duotu tokiuose pokeliuose kaip arbata buna ,tereikia ideti i vandeni silta keliom min ir isemus uzdet ant paduku ir palaikyt

    lina38

  8. 1

    Dukrytei dedu kopusto lapa istepta medum ant krutines ir duodu hedelix sirupo,beabejo daug arbatu.

    Bosiene

  9. 1

    reikia tartis su gydytoja,kaip gydyti,nes kas tiko vienam vaikui nuo kosulio netiks jusiskiui,taip ir vaika gali nugydyti,jei vadovausiesi kitu mamu patarimai

    ruta26

  10. 1

    Ziurint koks kosuliukas, sausas ar slapias, kokie kiti ligos pozymiai, ar yra ar nera, ir t.t. - labai daug niuansu. o esam vartoje - umcalor, prospan, hedelix, ventolin. ir daug arbatu dar, liepziedziu, ciobreliu, avieciu, su medum ir be medaus.
    savo nuoziura negydykit, nuveskit gydytojui apziuret, nes gali but ir gerklyte dar.

    reda83