• 7ats.

    Darzelio bedos.

    Mielos mamos, gal galite padeti!
    Nesame nei pirmi, nei paskutiniai, kurie gyvename ne savo bute (nuomuojame Vilniuje). Pakolkas viskas gerai, niekur neketinam begti. Turim maza dukryte (4 men.) ir dabar didziausia problema kaip uzrasyti vaika i darzeli. Musu mikrorajono darzeliuose praso vietos deklaracijos dokumento, o mes jo neturim:/ Iki darzelio dar geri metai su trupuciu, gal pavyks nusipirkti cia savus namus, taciau iki tol kazkaip bent vaikeli uzrasyti i eile reiketu.
    Gal kas susidure su tokia problema ir kaip ja issprende?
    Dekui!

    sutemaVaikų ugdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Na, registracija yra viena, o deklaracija kita. Jei neklystu, tai deklaruojant gyvenamą vietą nereikia buto savininko sutikimo. Čia nukopinau truputį informacijos.


    "GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMAS

    Nuo šių metų liepos 1 d. gyvenamosios vietos deklaravimo funkcijas vykdo seniūnijos ar kiti savivaldybių administracijos padaliniai (Žin., 1998, Nr.66-1910, 2006, Nr.141-5395).

    KUR KREIPTIS DĖL GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO?

    Asmenys gyvenamąją vietą deklaruoja seniūnijoje, aptarnaujančioje tą savivaldybės teritorijos dalį, kurioje jie gyvena, o jeigu savivaldybėje seniūnija neįsteigta arba savivaldybės teritorija nepriskirta seniūnijai – kitame savivaldybės administracijos padalinyje, kuriam pavesta įgyvendinti deklaravimo įstaigos funkciją

    GYVENAMĄJĄ VIETĄ PRIVALO DEKLARUOTI:

    1) Lietuvos Respublikos piliečiai, atvykę gyventi į Lietuvos Respubliką ilgiau kaip 183 dienoms per metus, keičiantys gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje ar išvykstantys iš Lietuvos Respublikos ilgesniam kaip šešių mėnesių laikotarpiui;

    2) Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai ar Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių narių piliečiai, atvykę gyventi į Lietuvos Respubliką ilgiau kaip tris mėnesius per pusę metų ir Lietuvos Respublikos įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ nustatyta tvarka įgiję teisę gyventi Lietuvos Respublikoje, keičiantys gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje ar išvykstantys iš Lietuvos Respublikos ilgesniam kaip šešių mėnesių laikotarpiui;

    3) leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje turintys užsienio valstybių, ne Europos Sąjungos valstybių narių ar ne Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių narių, piliečiai ir asmenys be pilietybės, atvykę gyventi į Lietuvos Respubliką ar keičiantys gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje arba išvykstantys iš Lietuvos Respublikos ilgesniam kaip šešių mėnesių laikotarpiui. "

    Nelabai supratau, kodėl iš jūsų reikalauja tos deklaracijos, nes ji Lietuvos piliečiams yra neprivaloma.

    trejetukas

  2. 2

    Sutema, bet man atrodo, kad tu gali nuvykti į seniūniją ir deklaruoti savo dabartinę gyvenamą vietą. Nes registracija ir deklaracija, tai du skirtingi dalykai. Bent jau ten nuvykti ir išsiaiškinti tikrai vertėtų.

    trejetukas

  3. 2

    Na man taip nepasitaikė, mūsų darželyje reikalauja tik vaiko gimimo liudijimo, ir iš viso, nejaugi negali be to dokumento į eilę užrašyti? O kur vaiką prirašėte kai jis gimė, juk to reikia iš savivaldybės gaunant išmoką vaikui gimus? Kažkur jis buvo registruotas vistiek...

    vilmazak

  4. 1

    kiek žinau, nesvarbu ar butas tavo ar nuomuojamas, jei darželis prie namų jus privalo priimti. nuėik dar kartą, gal neprašys, drasiau reikalaukit vietos, mamytės :))

    Danulexia

  5. 1

    Dekui uz atsakymus.
    Situacija tokia, kad su vyru esame registruoti kitame mieste (ten kur gyvena musu tevai), o mes 7 metus gyvename sostineje. Teviskeje ir mazaja dukrele registravome, kadangi gimusius leliukus registruoja prie mamos.
    O darzelyje reikia tokios pazymos, kiek as suprantu, jie nori buti tikri, kad mes priklausom sitam mikrorajonui ir turim teise prasyti darzelio.
    Situacija tokia be iseities - net liudna :/

    sutema

  6. 1

    na, taip, kurgi savo vaikiuka registravot, kai jis gime? Juk reikejo... O is nuomotoju galite paprasyti pazymos, kad ju bute gyvenate. Bet siaip musu uzrasant i darzeli ar lopseli irgi niekas nereikalavo jokiu gyvenamosios vietos pazymu, tik adreso ir vaikiuko gimimo liudijimo ir t.t.

    Agne

  7. 0

    Labai užjaučiu kurios šeimos gyvena mieste ir sunku gauti darželį, mus į darželį priėmė be jokių problemų, mes gyvename toli nuo miesto, bet pas mus miestelyje darželis yra, esu tuo labai patenkinta :)

    ernesta3