• 17ats.

    Kontraceptikai. Man dar nera menesiuniu, o as pradejau gert kontraceptikus, nes vaistineje patare, ar nieko baisaus nebus?

    Stai as vel sugryzau pas jus su savo bedom. Pries 4 d. rasiau jum savo "istorija" del veluojanciu menesiniu. Pirmadieni nulekiau pas savo ginekologa, o tas atostogose iki spalio 13 d. Tai susinervinau, negaliu... Po to testo dariausi dar 3 testus ir parode neigiama rezultata, jau buvau nusiraminusi, o drauge vel sunervino. Sake pasidaryk testa po 2 sav ir parodys teigiama rezultata... Kadangi neradau ginekologo, uzejau i vaistine, man pasiule pradet vartoti kontraceptikus, na tai nuo vakar pradejau. Idomu viskas gerai bus.... Instrukcijoje parasyta, kad pradet gert juos pirma menesiniu diena, gert 21 d. tada daryt 7 d. pertrauka ir vel taip pat. Kadangi man nera dar menesiuniu, o as juos jau pradejau gert, nieko baisaus nebus? Kaip jus manot?

    nichteKontracepcijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    o jei laukiates ir pradejot vartoti kontraceptikus, ar nebijot kad pakenks vaisiui?...

    arcita

  2. 3

    kad pradėjai gert,jei nebuvo nėštumo, tai tiesiog pasikeis mėnesiniu laikas.. jų sulauksi 2ą, 3čią,ar 4tą dieną,pabaigus 21mąją tablete...(beje gali tame laiko tarpe kol sugersi visas 21 tabletes ir pateliot, nes pradėjai gert ne mėnesinių cikle) Bet jei toliau gersi labai reguliariai 21d.geri ,poto darai 7d. pertrauka ir vėl geri tai viskas susiregulioja kaip laikrodukas.tik nuo kutso neneusimušk :)

    Anonimas

  3. 3

    Visų pirma pradėk nuo to, ar vartojai praeitą mėnesį kontraceptikus?
    Jei nesisaugojai,galimas dalykas kad yra pastojimas, nes kaip suprantu mėnesinių nesulaukei,nes jos jau gerokai vėluoja..
    Tokių atvejų kol abejoji pastojusi ar ne, griežtai jokių kontaceptikų vartoti negalima,kol neisitikinsi 100% ,kad nesi nėščia.
    jei nesi nėčia, tai mėnesinės atsiras (beje ,jei labai pavėluotos gali but kad tai bus persileidimas).Apie įvykusi tokį galėsi pastebėti iš gausesniu išskyrų su kraujo krešulikais.
    Ir dar testuka geriausia darytis 2 savaites vėluojant mėnesinėms,ir kontrolinį dar po savaitės ar vėliau. ir jei tuomet tik viena juostelė nusidažo tada gali pradėt vartot kontraceptikus nuo to laiko,pagal kuri nori reguliuot mėnesines.
    Beje, net pastojusi( jei nusidažys abi juostelės dar gali kelis mėn. sirgt mėnesinėmis.gan dažnas reiškinis būsimoms mamytėms) Todėl neskubėk su kontraceptikais, jei abejoji dėl nėštumo yra,ar nėr.
    o jei tavo gyd. nėra,tai užsirsyk pas kita.tikrai priims.

    Anonimas

  4. 2

    tikrai blogai pasielget ,nes juos gerti reikia nuo pirmos menesiniu dienos

    deimante123

  5. 2

    ir nesuprantu,ar cia visur parduoda kontraceptines be receptu? visada su receptuku,po apziuros einu uzsipirkt KT.

    pinakolada

  6. 2

    netinkamai pradejai vartot,ir nesuprantu kodel taip paskubejai? visgi buciau laukusi menesiniu...visiskai gali isbalansuot menesiniu cikla,jei isgerus savaite nutrauksi kontraceptines,tai didele tikimybe kad susirgsi.

    pinakolada

  7. 2

    Na jus ir keista,kaip galima gerti tabletes,nesilaikant instrukcijos,gi aiskiai parasyta,pradeti pirma menesiniu diena,tai kam jus pradejot gerti,jei nera menesiniu.Reikejo geriau vitaminu nupirkti,o ne kontraceptiku,kai jau po visko.

    Jolka123

  8. 2

    kaip tu gali naudot kontraceptikus isduotus vaistininkes kuri net nezino kokius tau paskirt ir ar jie geri jei laukies tai kontraceptikai nepades , kontraceptikus gert reik pirma mm diena ir kekviena diuena tuo pat metu:P

    lover19

  9. 2

    Kiek žinau daugumą kontraceptikų reikia pradėti gerti pirmą mm dieną, reikėjo sulaukti mm.

    iinnggaa

  10. 2

    Manau,blogai padarei,reikia sulaukti menstruaciju,pries pradedant gerti kontraceptines tabletes.

    ruta26