• 27ats.

    Ar galima vežti vaiką automobilyje pasisodinus jį ant kelių?

    Situacija tokia, kad vieną dieną seneliai turės paimti vaiką iš darželio. Vaikui nepilni 2 m. Senelių mašinoje nėra vaikiškos kėdutės, tai iškilo problema, kaip jį saugiai parvežti namo.

    bum1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Neskaitote detalesnio aprašymo, mamos. Juk čia neina kalba apie nuolatinį nesaugų vaiko vežiojimą. Susidarė situacija be išeities. Na, aišku rasim kažkokią išeitį, sumąstysim ką nors, gal darželio auklėtoja leis auto kėdutę darželyje palikti, kad seneliai galėtų paskui ją paimti. O jeigu nebus kitos - saugesnės - išeities, tai ką siūlote, mamos, kurios griežtai kaip kirviu nukertat: "Negalima nei jokiom aplinkybėm". Gal tegul vaikas pėsčiomis pareina namo 20 km? O gal man jį vieną darželyje nakvoti palikti? Ką siūlote? Jeigu jūsų atsakymas tik toks, kad visada galima rasti išeitį, tai aš tos išeities ir ieškau. O kai rasiu, daugiau klausimų neuždavinėsiu :)

    bum

  2. 2

    Ačiū visoms atsakiusioms, manau, kad rasime išeitį. Beje, būtų labai smagu, jeigu kai kurios mamytės ramiai atsakytų į klausimą, nes iš kai kurių atsakymų tooooks pasiutimas trykšta, kad net skaityti baisu :) Juk aš taip vaiko nei karto nevežiau, o kadangi laukia kebli situacija, tai ir norėjau patarimo paklausti, o tokie pasisakymai, kaip kad vaikas nesvarbus - nu atsiprašau, bet reikėtų atsargiau rinkti žodžius.

    bum

  3. 2

    na jei jum nesvarbu vaikas tai galima,kur randat problema juk galima is savo masinos i mociutes masina perdet auto kedute,bet kad vaika vezt taip aplaidziai tai zinot,apie kokius dirzus gali but kalba jei vaikui nei 2metuku nera nejuokau´kit,vat kad butu bent 5 kokie tai dar nieko nesakau,bet ir tai as nevezciau,vaikas uz viska brangiau.

    Anonimas

  4. 1
  5. 1
  6. 1

    negalima.gali bauda gauti.vaikutis turi sedeti automobilinej kedutej o ne ant kaliu

    viktorijaz

  7. 1

    negalima,pagal dabartinius istatymus,nesvarbu kokio amziaus vaikas jis turi but prisegtas saugos dirzu,tam yra pritaikyta daugybe keduciu

    pinakolada

  8. 1
  9. 1

    zinoma kad ne..visu pirma pagal taisykles privaloma vaika saugiai vezti tam pritaikytoje keduteje, visu antra tai del paties vaikelio saugumo ta kedute,juk nei vienas nenorit gailetis veliau, jeigu neduok Dieve kas nors atsitiktu?!..

    safariE

  10. 1

    vinipuka iki 3metu tai as nematau jokio skirtumo ar 2 ar 3 metai,manau vaikas turi sedet bent iki 10metu skirtose kedese,paskutines yra tik paaukstinimas toks,bet niekada nerizikuociau,juk vaikuti 3metu vis tiek dar neimanoma prisegti masinos dirzais jie per dideli vaikas muistosi tai kaip ir jokios apsaugos nematau cia.Na bet dauguma lietuviu masto kitaip geriau tuos pinigus panaudos kitur nei tinkamai pasirupins keliavimu masina.

    Anonimas