• 11ats.

    Sunus 2,5metuku.Netaria aiskiai netgi trumpu sakinuku,tik pavienius zodelius.Zinoma,kalba daug,bet sava kalba.Kada reiketu,bent mazdaug,sunerimti del aiskesnio ir platesnio tarimo?

    geguziukas2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Ziurejau laida, apie vaiku kalbejima, tai specialiste sake, kad 3 metu vaika jau turetu suprast, ka kalba, ne tik artimieji, bet ir kiti zmones.
    Aisku, kiekvienas vaikas individualus, bet jei nerimaujat, apsilankykit pas logopeda -
    per galva nuo to niekas neduos, o ir paciai bus ramiau.

    reda83

  2. 2

    manau pergyventi tikrai nereikia. Mano dukrytei 3 m., bet ji irgi sava kalba kalba daug ką. O ilgesni sakiniai tik dabar "prasimuša" ir klausimų kitoks (ilgesnis, išsamesnis) formulavimas. Kiekvienam savas laikas. Mums, manau daug ką duoda darželis. O pvz., jos grupėje esantis berniukas, sakė, nuo 1,5 m. sakiniais kalbėti pradėjo. Svarbiausia, kad matyti tobulėjimas kalboje :)

    elegancija

  3. 1

    Nuo kokių trijų su virš metų galėtum suneriomti, o kolkas tikrai ne. Juk savo kalba kalba. O xdar kai berniukas

    Jorkaile

  4. 1

    "iki 4-5m turetu viskas susitvarkyti,jei ne tada jau reikia"

    1linute2"
    nebejuokaukit, mano sunenas tuoj bus 5metai, o kalba tragiskai, tik nesenai pradejo leist i logopedini darzeli, ir tai manau jau per velai susigribo. kai visi kalba, ateis laikas ir prades kalbet, bet jei matoma, kad kazkas negerai, mamai nerimas yra, tai ir keliaukit tik, maziau klausyt reik, kad iki 4-5 metu susitvarkys. kuo anksciau pastebes problema, jei tik tokia bus (neduok dieve), tuo greiciau ir lenvgiau issprest eina.

    reda83

  5. 1

    mano sūnus 2 m 2 mėn irgi kalba tik sava kalba, suprantamai tik kelis žodelius pasako. Klausiau gydytojos, sakė viskas tvarkoje, dar tikrai anksti nerimauti, viskas susitvarkyus

    virgina

  6. 1

    Mano dukrytė sakiniais pradėjo kalbėti nuo 3m.mes jau ne pirmi metai lankomės pas logopėde.

    emiliukas

  7. 1

    As manau del savo ramybes apsilankyciau pas logopeda.

    Bosiene

  8. 1

    iki 4-5m turetu viskas susitvarkyti,jei ne tada jau reikia sunerimti ir kreiptis pagalbos pas specialistus.

    1linute2

  9. 1

    palauk iki 3m, as pradejau 3m tik sneketi, o iki 3m sava kalba tik :))

    Adri

  10. 1

    mano dvieju draugiu vaikuciai tokio amziaus ir abu berniukai nekalba aiskiai, taria pavienius zodzius, nejungia ju i sakinius, vienas kalba daug "savo kalba", kitas siaip nelabai snekus, tai nei vienai nera ggydytojai pasake, kad butu verta nerimaut dar.

    Anonimas