• 33ats.

    Kiek išleidžiate vaikui pinigų per mėnesį?

    Mūsų mažyliui 9 mėn. Išleidžiame apie 800-1000 lt Pampersai 150 lt, maistelis 300-400 lt HIPP ar kt. (tyrelė su mesa, daržovės, vaisiai, sultys), košė 60 lt, mišinukai 100 lt., dar visokie sausainukai, dziuveseliai, drabuzeliai, žaislai. Kaip sumažint išlaidas?

    vinipukasŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Jei kalbeti tik apie kasdienes islaidas (be vezimu, auto, maitinimo keduciu ir pan.), tai mes tikrai tiek neisleidziame. Gal man lengva sakyti, nes pati maitinu savo pienu. Tai viena is priezasciu, del ko agituoju visas mamas maitinti kaip galima ilgiau, nes tai nieko nekainuoja :). Na, kosytes dazniausiai verdu pati (gal tik kelionei perku is parduotuves). Sausainiu dar neduodu, o duodu sudziovinta juoda duonyte. Darzoves ir vaisius kosem stengiames pirkti is ukininku (jie gerokai pigesni) arba is tevu uzaugintu atsivezti. Paskaiciavau, kad sauskelnems ir mes panasiai tiek isleidziame. Drabuzeliais dalinames su draugemis, dar vyro sesuo atiduoda, pati numezgu, o jei perku, tai tik per akcijas. Zaisliuku neduodu visu zaisti, dali paslepiu, o paskui vel istraukiu. Tada zaidzia kaip su naujais. Zinoma, nuperkame keleta ir nauju pagal amziu. Bet turime ir tokiu paprastu, kaip svarus tusti jogurto indeliai, buteliai nuo gerimu, kremu, nenesiojami medziaginiai batukai, mediniai indai ir pan (beje, jie musu vaikui - patys megstamiausi).
    Nors as is tu, kur sakau, kad negalima taupyti "ant" vaiko zaislu, maisto ir pan., bet tikrai galima pagalvoti apie pigesnius variantus visur: ir perkant pigesnius (gal net padevetus) rubelius, verdant paciai kosytes, sugalvojant kitokiu, kaip as vadinu, tikru zaisliuku (galima ir numegzti).
    O gal galite parduoti jau nebenaudojamus vaiko rubelius, zaisliukus...

    Ausra

  2. 4

    Ir mes panasiai isleidziam :) , o kaip sumazinti ... ? Gal pigiau butu paciai darzovienes ir mesyte virti ?

    almyte7

  3. 3

    na nesu skaiciavusi kiek isleidziame, bet nemazai, apie 400+ tikrai krenta o kur dar koks zaisliukas,rubelis... rimtai idomei,niekad nesu skaiciavus kiek isleidziam.... :) reiks idomumo delei paziuret koki men, bet tikrai vaikuin negailim nieko... stengiames ,kad nieko netruktu ir vaikas turetu viska ko jam reikia(kartasi ir nereikia) :D

    Milana69

  4. 2

    apie 300-400lt kazkur iseina.neskaiciavau taip tiksliai.

    ruta26

  5. 2
  6. 2

    Tikriausiai net nesugebeciau tiek pinigu isleisti kiek Vinipukas :))) Musu auksui 8 men. tai pagrindines islaidos: sauskelnes apie 100 lt, misinuskas apie 100 lt. na ir dar vaisines tyreles + jogurtukai kokie 50. Darbuziai ir zaislai nuo pirmo vaiko liko, dar ir draugai atiduoda. Nematau poreikio tokiam mazam vaikui skirti tiek pinigu, nes augs vaikas, augs ir poreikiai, negalesi gi viso savo seimos biudzeto skirti tam zmogeliui, viskam yra ribos. O mamos su meile virtos kosytes zymiai skanesnes, sveikesnes ir daaaug pigesnes uz bet kokias pirkties :)

    mamyčiukas

  7. 2
  8. 2

    Tikrai toks klausimas jau buvo, bet tiek išleisti, manau, tikrai "perdėtas rūpestis" vaiku :) Jam tiek nereikia. Šiaip tai, žinoma, tai labai individualu,kiekvienam pagal šeimos biudžetą, bet nors mums finansai ir leidžia, niekad neišleisdavau mažyliams nei pusės to. Tiesa, maitinau savo pienu, be to maistą paįvairindavau ir savo gamintu, o apie metus jau pradėjo valgyti kartu su visa šeima- mes pakankamai sveikai maitinamės.Niekaip tiek neišleidžiu vaiko reikmėms.

    Giedre

  9. 2
  10. 2

    pirma gaunami vaiko pinigeliai yra skiriami tik vaikuj, i banko sask, peredami.o vaiko islaikymuj skiriame daug kiekviena menesi skirtingai, ziurint pagal gaunamas pajamas

    ernestulea