• 22ats.

    Kuris sutuoktinis myli labiau?

    Pasakose dažniausiai sekama apie laimingą meilės istoriją, bet realiame gyvenime dažniausiai matome visai kitokius modelius, daugelis jų nė iš tolo neprimena pasakos scenarijaus. Aš pastebėjau tokią dažną tendenciją: sutuoktiniai, kurie teoriškai turėtų būti kaip tose pasakose, bet realybėje visada vienas kažkuris sutuoktinis yra labiau atsidavęs ir mylintis už kitą. Dėl to tam mylinčiajam vis tenka susitaikyti su "mažiau mylinčiojo" kaprizais, gal net keliamomis sąlygomis tik dėl to, kad išsaugotų šeimą ir santuoką. Kai kurie gal net patiria nuolatinį nerimą, stresą, kad tas "mažiau mylintis" bet kada gali pasukti kitu keliu ir jam išsiskyrimas nebūtų toks skausmingas kaip labiau mylinčiajam. Ką manote, kaip yra jūsų gyvenime, kuris labiau mylintis jūsų šeimoje?

    svarainėŠeimojeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    Beskaitant tavo, Svaraine, pamastymus apie jausmus, - kas , kiek, daugiau, maziau .... prisiminiau viena sentencija, neprisimenu kas jos autorius .... ji tokia -
    "Jei kazkas taves nemyli taip, kaip tau noretusi, tai dar nereiskia, kad jis taves nemyli visa sirdimi ... "
    Manau i sita minti telpa labai daug isminties :) Pati ja daznai prisimenu, kai tik ima kilti visokiu minciu apie meile ir nemeile :)
    Musu poroje yra taip, kad vyras savo jausmus parodo labai konkreciais darbais, kasdieniais rupesteliai, buities tvarkymu. O as (manau kaip ir priklauso moteriai) :) esu ta emocingoji, svelnioji, iskalbingoji puse. :) taip ir gyvenam - viena karta daugiau darbu, maziau jausmu, kita - atvirksciai. kazkaip nejauciu bent iki siol, kad truktu viduriuko musu poroj :)

    Meskeriotoja

  2. 3

    Kai maniškis man sako myli ,aš atsakau tai aš tave stipriau mylių,manęs neaplenksi kad ir kiek kartų besakytai...
    Tada jis prieštarauja,tai kad man dar toli iki to ,kad suprast kokia jo meilė stipri....
    Ir taip vis ginčyjamės..,ginčijamės ... kol galiausiai imame ir mylimės....
    Ir taip jau treti metai diena iš dienos ,rungtiniaujam...lepindami visakame vienas kita.

    Anonimas

  3. 3

    Mylim abu vienodai, tikrai negaliu pasakyti kad kazkuris is musu butu maziau mylintis.Kaip viena mama pasake, buna toks metas kad vienas is musu labiau tos meiles parodo, demesio. Kitu metus kitas. O jei viskas butu gerai kaip pasakoje, neidomu gyventi taip :)

    kvapni_feja

  4. 3

    Na, manau kad parasei teisybe. Mano atveju tas "maziau mylintis" zmogus turbut buciau as. Bet kad ir kaip bebutu, tikrai labai myliu savo vyra. Tik gal su siek tiek daugiau kaprizu ;)

    Yuki

  5. 3

    Šaunu, kad daugeliui idealiai :), tiesiog mačiau savo akimis tokių variantų kaip aprašiau ir tai ne šiaip pamąstymas, tokių modelių yra realiai, tik gal ne kiekvienas ar kiekviena norėtų garsiai prisipažint. Mano atveju - ištekėjau už žmogaus, kuris man tiesiog labai patiko, jaučiau jam didelę simpatiją, susižavėjau jo protu ir labai aukštu intelektu, bet nebuvau dėl jo pametusi galvą ir įsimylėjusi iki ausų, net iki šiol kartais pagalvoju, kad mano vyras yra ne mano skonio, kad ir kaip tai esančioms idealiame modelyje, kai abu myli vienodai, atrodytų keista. Dažnai "užplaukia" ir noras skirtis, ypač kai būna sunkesni gyvenimo momentai, bet vyras labai to nenori, daro viską, kas jo galiose. Man jis nepaprastai švelnus, dėmesingas, geras, tiesiog kita gal pasakytų, kad svajonių vyrukas. Bet man dažnai po to ir sąžinė pradeda graužt, kad negebu mylėti taip savo vyro, kaip jis mane, pasijuntu kalta po apsipykimų, kuriuos turbūt pati dažniau sukeliu. Tada pagailsta man vyro ir puolu atsiprašinėti, o jis mane apkabina, spaudžia prie savo krūtinės visas virpėdamas ir kartoja, kad mane beprotiškai myli, kad esu jam labai gera (nors aš negalvoju, kad esu jam labai gera), kad būkime kartu amžinai ir niekada nesiskirkime ir t.t. Vienintelis dalykas, kuris mane sustabdė skirtis - tai, kad dabar laukiamės vaikelio. Mano tėvų modelis taip pat neįdealus, daugelio giminaičių taip pat. Tiesa idealų, tiesiog kaip pasakose modelį žinau – taip pat mano giminėje, bet va jau jų vaikų gyvenimai neįdealaus modelio, bet ta šeima daugeliui mūsų giminės rate yra deja tik nepasiekiamas idealas, tiesiog gyva meilės pasaka...

    svarainė

  6. 3

    Na man patiko tavo klausimas tavo mintys...pagal apsakyma mano seimoje istikruju tai gal labiau vyras "labiau mylintis" na jis daugiau taikosi prie manes nei as,na as toks zmogus "principinga" man labai sunku nusileisti lysti ar taikytis ar juolabiau pildyti norus..dabar pamasciau,kad ir as tureciau kartais pabuti "labiau mylincia":)))o si nerima turbut mes visi jauciame ir kartais pagalvoji neduok dieve galbut kada nors isaus tokia diena ir iseis paliks seima..na kiekvienas suprantame ta tikra relybe suprantam kitaip...

    ikmeskute

  7. 3
  8. 3

    100procentu pritariu meskeriotojai. as ir daznai suisimastau kad kaskas ne taip bet mano vyras ir sako juk jei as nesielgiu taip kaip tavo tevai kurie tau yra autoritetas tai nereiskia kad tu man nerupi ir as tave s nemyliu.juk kiekviena sauges esame skirtingose seimose ir meile suvokiame skirtingai. mano vyras ir meile rodo kasdieniais darbais, padedamas su vaiku, bet as kartais sunkiai ta suprantu kaip meile, bet gerai kai mes pasisnekam ir manasis padeda visa tai suvokti.

    wiktoriuke

  9. 3

    Bent jau musu seimoje manau mylim vienas kita vienodai, abu stengiames, kad abiems butu gerai,as stengiuosi, kad vyrui netruktu meiles is mano puses, o jis stengiasi, kad man netruktu meiles is jo puses...

    estrella181

  10. 3

    mylim abu vienodai ,kita karta jis labiau isreiskia ta meile o kita karta as labiau parodau

    jasulaitiene