• 12ats.

    ka manote apie zalia gyva maista?

    kazkaip pradejau galvot kad reiketu pabandyt, gal kuri bandet taip maitintis , kaip jautetes? O gal kuri turit , skaitet knyga zalia mityba?

    renaciuksMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    berods vakar ar uzvakar pet laida Ka manai? buvo tema apie mityba, apkunuma ir t.t. ten dalyvavo du tokie zaliavalgiai, na paziurejus i moteriske tai man pasirode kad ji tuoj nugrius jei neduos jai kas uzkast ko rimtesnio :D akys ikrite, visa perdziuvus, o valgo tik tuos savo riesutus ir zoles. na nezinau...zmogui reikia visko po truputi - ir mesos ir pieno produktu ir tu paciu zaliu darzoviu.

    arcita

  2. 5

    Tai yra geras maistas, bet reikia labai gerai žinoti augalų, daržovių ar įvairių rūšių riešutų energetines savybes. Nepakanka čiupti kas papuola, tik dėl to, kad tai žalia, gyva (tipo dėl to ir sveika). Pvz žiemą arba tiesiog šaltu oru reikia valgyti "šildantįjį" maistą, kuris jūsų organizmą veikia šildančiai, o vasarą arba šiltu metu , vėsinančiąsias, šaldančiąsias savybes turintį maistą. Be to reikia atsižvelgti į žmogaus konstituciją, nes vieni žmonės būna tarsi trapūs, tarsi vėjo perpučiami, blyškios odos, kūdi, kaulėti, visiškai nestorėja, nors gali valgyti kibirais, tai jiems dažnai būna šalta, todėl jiems patartina valgyti tai, kas teikia šildantį efektą ir turi jiems tinkančias savybes, o yra žmonės, kurie yra vidutiniai (žodžiu viduriukas) - jiems taip pat tam tikros maisto savybės tinka, po to yra kresno sudėjimo, linkę tukti, sunkiai numetantys priaugtą svorį, jie dažnai savyje turi daug karščio (turbūt pasitaikė matyti žmonių, kurie net žiemą be šalikų atsilapojusiais paltais ar striukėm visur vaikšto ir pirštinių beveik nedėvi), tai tokiems reikia vėsinančio maisto ir tam tikras jiems tinkamas savybes turinčio. Taigi, tie patys salotų lapai yra ne vienodų savybių, kaip ir daržovės, riešutai, ankštiniai ir t.t. Žinodamas jas ir savo konstituciją, galėsi prisitaikyti pats sau, tai, kas tau iš ties tinka. Bet čia jei iš tikrųjų yra ištisas mokslas, o ne šiaip paviršutiniški patyrinėjimai. Žmonės tam savo visą gyvenimą paskiria ir tai ne iki galo viską raukia :) Mano amžinatilsį prosenelė buvo vadinamoji ragana, kuri viską kiaurai žinojo apie augaliukus, daržoves, vaisius, ji gydydavo žmones savo pačios skintomis žolytėmis, gamindavo visokius aliejus, užpiltines, tepalus ir t.t.. Tada dar nebuvo cheminių vaistų, bet tam ji paskyrė visą savo gyvenimą, pas ją atvažiuodavo žmonės net iš aplinkinių kaimų ir miestų

    svarainė

  3. 2

    Ziuriu i zalia maista teigiamai, bet ar pati galeciau isguvent vien tik juo, tai labai abejoju. Nes neisivaizduoju pietu be mesytes :) Galiu valgyt tik 1 kart i diena, bet butinai sociai. O ne 5 kartus kazko ,,lengvo''.

    Imbiere

  4. 2

    as ir nesakau kad vien zaliuoju maistu maitintis, tik gal retkarciais 2-3 dienas issikraut , ar siaip kaip sako meskeriotojas zalia kokteili ryte isgert. O del ziniu kad keiciant mityba ju reikia labai daug tai pilnai sutinku

    renaciuks

  5. 2

    As pritarciau tokiam pasirinkimui, kad prie iprastos mitybos, koki karta per diena butu galima susiplakti zaliaji kokteili. tai butu kaip priedas prie mitybos, bet ne vien tik nuo... iki tuo zaliuoju maistu maitintis.

    Meskeriotoja

  6. 1

    Manau, jei tik kartais taip maitintis, tai tame nelabai yra prasmes. Taip tik isivaizduojama, kad nebutu imanoma isgyventi be mesos. Juk nebutina atsissakyti zuvies, kiausiniu, pieno produktu, ar kartais paukstienos. Kaip minejau, is sojos galima daugybe mesos produktu pagaminti, ir skonis beveik kaip mesos, net dar skanesnis! Netiesa kad zmogui mesa yra butina. Gal kazkada ja ir valgydavo, nes kitaip nebutu galima islikti, bet dabar laikai juk pasikeite. Taip pat netiesa kad vegetarai ar veganai vien tik riesutus ar salotu lapus valgo :)

    Yuki

  7. 1

    As siuo metu valgau "viska", isskyrus kiauliena, nes ji nera sveika, be to ir neskani (bent jau man) Anksciau keleta metu isvis nevalgiau mesos, isskyrus zuvi bei paukstiena. Praejus kiek laiko po gimdymo noriu vel grizti prie vegetarizmo. Is sojos taip pat galima visokiu balandeliu ar cepelinu prigaminti, ir skonis ne ka prastesnis ;) As uz vegetarizma del sveikatos ir is etikos puses.

    Yuki

  8. 1
  9. 1

    as pries tokia mityba,Visko organizmui reikia,ir mesos keptos ir virtos sriubos

    sandi

  10. 1

    neparasiau kodel susidomejau tuo maistu. Perskaiciau ne viena straipsni kur zmones mitybos pagalba is ne vienos ligos yra issikapanoje. Kadangi turiu problemu su skydliauke, del to ir pagalvojau gal mitybos pokytis pagerintu viska. Skydliauke labai svarbus organas ypac moterims, tai tarsi grozio liauka, ji gali isbalansuoti visa organizma. Tai va, del to ta mityma ir susidomejau o ne del mados.Tiesa, ta laida maciau ir as , kur minejo arcita. ir beje man ta moteris visai nepasirode liguista perkarus ir pan, be to ji minejo kad jie su vyru 4 metus nera buve vaistinej. Aisku sunku spresti kiek cia tos tiesos.

    renaciuks