• 21ats.

    Ką galima duoti lesti paukščiukams kurie vis atskrenda i mūsų balkoną?:)

    ant balkono grotu vis atskrisdavo keletas zyluciu,karta neseniai isnesiau patrupinau batono,tai dabar atskrenda kokios 5-6 zylutes,zvirbliukai palesti,patrupinu jiems batono,duonos,grudu dribsniu,bet is tiesu nezinau,jie viska sulesa iki trupinelio,bet ar jiems gerai toks maistas?gal dar kazka galima duoti?gal ir jus lesinate pauksciukus?mano vaikui tai laime,kai pamato kad atskrenda:)

    sandrituteNamaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    yra akvariumuose pirkti maistuko,o seip pas mano mociute tai pakabina lasinuka :)

    gabija1

  2. 2

    Paukščiukams galima paberti kruopų,duonos trupinukų,lašinukų pakabinti:))

    vitalijus

  3. 2

    mes ant palangės visokius trupinukus beriam: ar sausainių, ar batono, o lašinukus tik nesūdytus galima duoti, nes nuo sūdytų gali pilvuką skaudėt ir net numirti.

    vinipukas

  4. 2
  5. 2

    mes ir lesindavom duonos trupiniais aisku ir batono ,paberdavom gruduku ,pakabindavom ant medziu lasinuku gabaliuku ,o ant palanges saulegrazu paberdavom is kiemo puses bet su lukstais ,nes jie labai graziai issilukstena ryte nuejus i kiema tik lukstai matosi saulegrazu.aisku mes tai gyvenam nuosavam name tai daugiau ant medziu dedam lesyklelese

    lina38

  6. 2

    Trupinių gali paberti, kruopų kokių, jeigu zylutės atskrenda, kiek žinau juos rūkytus lašinius mėgsta, gali pakabinti kur nors, bet jau tada neatsiginsi jų:)))

    iinnggaa

  7. 2

    Pauksciukams geriausias lesalas tai sausegrazos be lukstu. Nes jos turi nemazai reibalu ir pauksciukai esant saltu oru puikiai pasisotina, sotiems pauksteliams nebaisi mirtis nuo alkio, nes tokie mazi skraidunai salti istveria tik sociu pilveliu. Dar jiems labai patiktu jei pakabintumet nesudytu ir nerukytu - naturaliu lasiniu gabaliuka. Ir dar vienas svarbus momentas - jei jau ryzotes pradeti lesinti laukinius paukstelius, tai turite saziningai tai daryti visa ziema, kiekviena diena. nes pauksciai pripranta prie nuolatinio maisto davinio, puikiai atsimena savo lesykleles vieta ir patys "pamirsta" savarankiskai rupintis lesalu. del to neberade keleta dienu is eiles savo iprastoj lesyklelej maistelio, gali susalti ir nugaisti.
    mes dar daznai perkam zoo parduotuvese spec pauksciuku lesalo misinius, buna tokie nemazi maiseliai ir nelabai daug kainuojantys. nes jei vien saulegrazom peneti, tai jau prabanga gaunasi :)
    sekmes draugajant su mazaisiais skraidunais :)

    Meskeriotoja

  8. 2

    Per salcius tinka lasiniai.
    O siaip tai turbut duona ir batonu lesinciau. Bet nelesinu, nepratinu pauksciu, kad i balkona skristu. Neatsiginsiu, kaip dergt prades :)

    Imbiere

  9. 2
  10. 2

    taipogi gali pabarstyti ir paprasciausiu kruopu....

    kimm