Atsakymai

  1. 3

    nesvarbu kieno pavarde vaikutis nešioja,jei pašalpa priklauso tai ja mamytė gaus ir nepriklausomai nuo savo pavardės, jei vaiko ar rėvelio ir kita.
    ( juk turi vaiko gim.liūdijimą,kuriame nurodytas tėtis,mama ),taip pat santuokos ar ištuokos liūdijimą,kuriuose nurodytos jūsų pasirinktos pavardės po santuokos, ar ištuokos...
    jei nebuvot santuokoje, tai vaiko tėčio ir mamos pavardės yra notariškai patvirtintame prašyme, kur vaiko tėvas yra nurodes kieno pavarde sutinka kad nešiotų vaikas (tėčio ar mamos) ,kurios pageidauja vaiko gimimo liūdyjime,kad būtų irašyta.

    Anonimas

  2. 3

    Iš vaiko tėvo alimentus galima prisiteisti ne tik išsituokusiai,kai santuoka jau nutraukta.
    Tiek ir esant santuokuoje.
    Tiek ir niekados nebuvus santuokoje ,kai vaiko tėvas yra pripažines tėvystę.

    Anonimas

  3. 3

    Vieniša mamyte skaitytaisi tik tuo atvejų, jei vaiko tėtis pvz: ( ne duok dieve žūtų, taptu neigalus ir teismo sprendimu būtų pripažintas neveiksnus išlaikyti ir prižiūrėti vaikelį. )
    Arba teismo sprendimu dėl nepriežiūros,ar smurto šeimoje būtų atimtos ir anuliuotos tėvystės teisės.
    Visais kitais atvejais ,net jei esate išsituoke (kai santuoka nutraukta)
    arba esate nesusituke (o, vaiko tėvas yra pripažines tėvystę ir toks irašas yra vaiko gimimo lūdijime ,tu nesi vieniša mama )
    Vaikas turi tėva.
    Todėl norint gaut vaiko išlaikymui pašalpą kaip vienišai mamai ,turi pateikt įrodymų kad vaikas yra netekęs maitintojo tėvo mirties liūdijimą, ar atatinkama teismo sprendimo išrašą priežasties dalinai apribotos tėvystės,ar anuliuotos visiškai...
    Arba kreiptis dėl alimentų vaiko išlaikymui į teismą kad juos priteistų.
    Jei vaiko tėvas atsisakys juos mokėti ir nemokės..ir anstolių spaudžiamas
    Tuomet tuos pinigėlius mokės tau valstybė.
    Ir patikėk ateity vaiko tėvui ji tikrai tų pinigų nedovanos... jam juos teks vis tiek sugražinti,tik žinoma dar ir su milžiniškomis palūkanomis.
    Atsisakydama prisiteisti alimentus,prarasi nemažai, nes jei išimties tvarka ir gausi kokia išmoką ji tavęs beveik negelbės.

    Anonimas

  4. 1

    i citizen advice bureo kreipkis,suteiks nemokama koncultacija,ji internete gali rast pagal gyvenama vieta

    sandi

  5. 1

    Dabar brangute vienišų mamų nera.Jei skirsies, tai turėsi gauti iš vaiko tėvo vaiko išlaikymui, t.y. alėmentų, jei nemokės alementų, tai kreipkis į vaikų išlaikymo fondą.Štai ir tiek.Netie laikai, kai buvo vienišos ar daugiavaikės mamos.

    Ingulite2

  6. 0

    aisku,kad gausi,tvarkaisi is naujo dokumentus,kad esi vienisa mama ir tau mokes kitaip ir net busta gali tau suteikti,gyvenu cia ir tikrai zinau kaip kas mazdaug:)

    burbule19

  7. 0

    jei isiskirtum ir eitum i darbo nors ir po kelias dienas i savaite turetum gauti tikrai

    Anonimas