Atsakymai

  1. 2

    isvykau i ligonine gimdyti tada kaip prasidejo saremiai :)

    deimantina

  2. 2

    Kadangi pirmas gimdymas buvo su skatinančiais, nes vėlavo savaitę, tai kokia ta pradžia, taip ir nesupratau žmoniškai. O su antru buvo taip: nors visą vakarą po truputį vis suskausdavo papilvę, bet kažkaip labai dėmesio nekreipiau, nes visą nėštumą pasitaikydavo panašių skausmelių. o ir iki termino dar savaitė, dar ir gydytoja nuramino, kad greičiausiai ir antras vaikelis kiek vėluos. Kitą rytą atvažiavau pas savo gydytoją eilinei apžiūrai, ji išklausė vaisiaus širdies tonus, kažkas jai nepatiko, pasiūlė dėl visą ko nuvažiuoti į ligoninę, kad užrašytų tuos tonus. Ligoninėj gydytoja irgi rašė rašė, kažkaip kreivai žiūrėjo, sako kažkas čia ne taip. Pasiūlė lipti į kėdę, o tada už galvos susiėmė: sako, pas jus, kaklelis jau 5 cm atsidaręs, jūs, sako gimdysite šiandien. Bet dar išsiprašiau, kad namo išleistų, lagaminėlio atsivežti. Tai dar pati namo parvairavau, nors netoli, vos 3 ar 4 km, bet vyras atgal važiuoti neleido, pats atvežė į ligoninę. Ten nuleido vandenis, tada rimti sarėmiai prasidėjo, o po poros valandų jau supau savo leliuka: )

    aureja

  3. 2

    Mano ir pirmas, ir antras "užtempė" beveik po savaitę laiko. Tai kad antras, tai nebūtinai ankščiau laiko pasigimdysi :) Svarbiausia būk pasiruošus savo lagaminėlį ir nesinervuok. Dar negirdėjau, kad Lietuvoj šiais laikas kas greitukėj pagimdytų :D Net ir nubėgus vandenims tikrai spėsi nuvažiuot.

    trejetukas

  4. 1

    per antrą nėštumą vandenys naktį nubėgo tada jau ir išsiruošiau į ligoninę nors dar gera savaitė buvo likusi iki termino, o kai trečią gimdžiau tai panašiai kaip aurėjai buvo, jau ir terminas praėjo o aš vis vaikščiojau ir jokių sarėmių, tik pilvą kartais spazmuodavo, tai kai gydytoja patikrino jau kaklelis prasivėręs buvo 5 cm, bet ir aš dar apsilankiau namuose ir po pietų nuvažiavau gimdyt, ten jaunas daktarėlis vis klausinėjo ar man tikrai neskauda, ar nėra sarėmių, nes kaklelis jau 6 cm prasivėres, o man nieko neskauda, tada ant stalo, nuleido vandenis ir po poros val. jau supau sūnelį :)
    o kaip būna ...
    o tu svarbiausia nepergyvenk :)

    auvilė

  5. 1
  6. 1

    stebek savo kuna ir tikrai laiku suprasi, kad jau.... O 50 km. nedidelis atstumas, svarbiausiai, kad butu kas nuvez is karto. Jeigu prasides saremiai, tai butinai ziurek ar reguliarus, nes man su pirmu vaiku nebuvo skausmingu saremiu, tik pilvas susitraukinejo visai be skausmo, gerai, kad nuvaziavau pasitikrinti, kitaip buciau kur nors gamtoj pagimdziusi :) Svarbiausiai nebijok ir teigiamai nusiteik :) Man atrodo, kad be pagrindo panikuojai Be to ne pirmas vaikas, jau viska zinai, tikrai nera o bijoti.

    mamyčiukas

  7. 1

    As tik del vieno baiminuosi,kad ligonine uz 50 km.Klaipedoj, kad speciau nuvykti,ir viskas butu sklandziai,nes savo mieste Silutej nepasitikiu nei vienu daktaru isskyrus pirmo vaiko daktare , jau kai susergam... :)

    klaipediete1981

  8. 1

    Pozymis vienintelis - periodiski saremiai

    Sagute

  9. 1

    kai pradejo begti, tai kazkur po valandos gydytojas apziurejo, pilnai vandenys nubego ligonineje, namie tik maza balute padariau :) Saremiai prasidejo, kai vandenys pilnai nubego ir po 2 h. pagimdziau. Nesijaudink, tikrai nepraleisi sito momento, sirdis pasakys kada jau laikas, jeigu kitu pazymiu nebus :) Sekmes

    mamyčiukas

  10. 1