• 7ats.

    Vaikeliui gimus: tecio atostogom menesio, kokius dokumentus reikia tvarkyti sodroj? Uz koki laikotarpi skaiciuoja jam?

    Ar reikalingas vaiko gimimo liudijimas? Nes sekancia diena jo nepaimsi po gimdymo. Ligonine duoda koki israsa,kad gime. Ir ko tevelio darbe reikia?

    klaipediete1981Teisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    kiek zinau, pirmiausia reikia darbovieteje susitvarkyti, kad teti isleistu atostogoms gimus vaikuciui, tam reikia gimimo liudijimo, kuri pasiimsit, kai isleis is ligonines, nedelskit. tada su gimimo liudijimu, darbdavio isakymu del atostogu, pasu reikia kreiptis i sodros skyriu.

    Julanta

  2. 2

    GAL KURI MAMYTĖ ŽINO UŽ KOKĮ LAIKOTARPĮ SKAIČIUOJA TAS TĖVYSTĖS ATOSTOGAS? Mano vyrui šį mėn nori padaryti pusė etato, todėl, jei leliukas gimtų tik rugpjūčio pradžioj, tai bijau, kad paskui galim nukentėt finansiškai. Nes, jei skaičiuoja, kaip ir paprastas atostogas, tai gaunasi trys paskutiniai mėn.

    trejetukas

  3. 2

    Dokumentai, reikalingi tėvystės atostogoms bei tėvystės pašalpai

    Dėl tėvystės atostogų suteikimo reikia kreiptis į savo darbdavį. Darbdaviui reikia pristatyti vaiko gimimą įrodantį dokumentą: vaiko gimimo liudijimą arba gydymo įstaigos išduotą vaiko gimimo pažymėjimą.

    Dėl tėvystės pašalpos reikia kreiptis į bet kurį apdraustojo pasirinkimu teritorinį „Sodros skyrių ir pateikti tokius dokumentus :
    •prašymą skirti tėvystės pašalpą;
    •darbdavio įsakymą apie tėvystės atostogų suteikimą pagal DK 1791(nuorašą);
    •vaiko gimimo liudijimą arba pažymėjimą apie vaiko gimimą (originalą);
    •santuokos liudijimą (originalą).

    jurraa

  4. 2

    gimimo liudijimo tikrai nereikia, reik tos pažymos kur ligoninėj tau duos kad gimė vaikas. O maniškiui net į Sodrą nereikėjo, nes kariškis tai viską darbe sutvarkė ir mokėjo taip kaip ir atlyginimą

    auvilė

  5. 2

    O GIMIMO LIUDIJIMO NEREIKIA! SUSITVARKYSIT PER TRYS SAVAITES

    Danulexia

  6. 1

    Mums gimimo liudijimo irgi nereikejo. Vyras jau kita diena po gimdymo pasieme laisvu dienu, paskui atnese ta israsa is gimdymo namu, pasa ir santuokos liudijima ir viskas, ten jam buhaltere viska sutvarke ir nereikejo net i Sodra vaziuoti paciam. O skaiciuoja tai ta mensi, kuri jis praleidzia namie, t.y. nuo vaiko gimimo dienos menesi.

    Agne

  7. 1

    Dieną prieš išrašymą jums duos tokią pažymą, kad gimė vaikas pas tokią moterį, tokią dieną ir su tą pažyma ir jos kopija jis tą pačią dieną tegul keliauja į darbą. Jau kitą dieną vyras atostogavo ir galėjo mus pasiimt iš gimdymo namų.Sėkmės!

    Danulexia