• 10ats.

    temperatura

    mamytes bukit geros padekit as maitinu vaika savo pienu ir sendien nakti man pakilo temperatura 38 ir viena krutine taip skauda kad negaliu priliest net. Ar galiu maitinti vaika su temperatura jai nepersiduos ir kokius vaistus gerti kad jai nepakenktu ir numustu temperatura man

    alisijaVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Butinai maitink! temperatura ir pakilo del to, kad krutyje pasidare pieno "uzsistovejimas", greiciausiai del to, kad nakti vaikelis valge maziau, arba visai nevalge, o pieno prisigamino daug. Man taip buvo pacioj pradzioj kokia 5-6 diena po gimdymo. Ka dariau - isgeriau puse tabletes gryno paracetamolio (jo galima isgerti ir maitinanciom, vaikeliui nepakenksi, jei temp virs 38), greitai pajutau kaip karstis krinta, tada emiau maitinti vaikiuka butent is tos skaudancios kruties. jei yra apciuopiamu guzeliu, tai vaika pasiguldyk taip, kad zindant jo smakriukas butu guziuku puseje, taip jis geriau piena istrauks ir guzeliai issisklaidys ir skausmas atlegs. pakilus temp gali nuo karscio uzsispazmuoti pieno tekejimas, todel nepakenks jei krutis pasildysi po siltu dushu, ar pasildytu ranksluosciu. po maitinimo atvirksciai - uzdek vesinanti, saldanti kompresiuka. kuo dazniau maitink, kol vaikiukas zinda, gali svelniais sukamaisiais judesiukais masazuoti kruti nuo toliau link spenelio(taip palengvinsi pieno tekejima). Pienelio nenusitraukinek, nes joks pientraukis neistrauks geriau uz vaikeli. Nepanikuok, nieko cia baisaus, daugeliui taip buna kol susireguliuoja vaikelio suvalgomas kiekis su pagaminamu kiekiu :) reguliarus vaikucio maitinimas - pagrindinis gydymas. Sekmes!

    Meskeriotoja

  2. 4

    sveikutė, labai pažįstama situacija :) visų pirma nepanikuok ir nusiramink. Temperatūra greičiausiai ir pakilo dėl krūties, man pačiai taip buvo - pašoko iki 39 ir per keletą valandų savaime nukrito, o krūtį taip skaudėjo, kad negalėjau net rankos pakelti. Mano patarimas iš praktikos - leisk leliukui žįsti iš skaudančios krūties porą kartų iš eilės, o toliau vėl normaliu režimu :) pamatysi kaip palengvės. krūtį mausti gali dar keletą dienų. Nerekomenduoju nusitraukinėti ir juo labiau virinti. Sėkmės :)

    neringutas

  3. 2

    Man buvo panašiai, krūtinė skaudėjo, sukilo temperatūra iki 39, pasiskambinau gyd. sakė būtinai maitinti ir galima gerti paracetamolio. Stenkis, kad kūdikis kuo dažniau žystų, kad atkištų pieno latakus, nes tau greičiausiai nuo to ir sukilo temp. Man po nakties intensyvaus žindymo ryte jau buvo išgaravusi temperatūra ir krūties skausmas.

    iinnggaa

  4. 2

    maitink, nepakenks, nera tokia didele dar, o gali but kad ji pakilo del susikaupusio pienuko krutyje

    Adri

  5. 2

    Man taip buvo buvau pas gydytoja jis liepie kuo dazniau duoti kruti vaikui nors ir labai skauda ir jeigu mazylis neistustina kruties da nutraukineti kad nebutu mastito,bet man jau tikriausiai buvo per velu nes gelebejo mane antibiotikais.

    Lafe

  6. 2

    nepakenks su temperatura,gali isgerti paracetamoli

    ruta26

  7. 1

    nepakenks,man buvo po savaites nuo gimdymo pakilus temperatura,tai daktare sake maitint ir paracetamolio isgert

    Aksana

  8. 1

    Gali gerti paracetamolio,apap,ibumetin,na zodziu visus tuos kurie yra nuo skausmo ir karsciavimo,bent man taip sake gimdymo namuose pries isleidziant,o ta kruti kur skauda tai duok kuo dazniau vaikui zysti,nes tau greiciausiai gavosi uzdegimas nuo tos kietosios kruties.

    pavasarinuke

  9. 1

    maitink is kruties ir stenkis masazuoti krutine nes tikriausiai susidares guzelids is pieno pertekliaus, tai duok kuo dazniau ta krutine ir masazuok, o pienuko nevirink ir nenusitraukinek :)

    loretike1

  10. 1

    siaip nuo 38 tai butu gerai nusitraukt pienuka ir pavirinti.bet gal geriau paskambinkit savo daktarei ir pasiteiraukit.

    mylime