• 17ats.

    kas turite dujine orkaite - ar nekyla problemu kazka kepant? mano visi pyragai susvyla, dugnas dega, virsus nekyla. gal kazkaip galima pakeisti situacija?

    buvau gavus patarima ant orkaites dugno prideti akmenu, kurie atseit sugeria karsti ir tada nesvyla dugnas, bet kazkaip man tie akmenys... gal kas bandet? gal kitokiu metodu zinot?

    arcitaBuitinė technikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    man visada pasiseka :) taip gal nuo kazko priklauso..

    tikmama

  2. 2

    turejau kadais dujine orkaite, tai kazka iskepti buvo didziausiais vargas, kol neisigijau elektrines. Mama i tokios orkaites apacia buvo idejusi eile raudonu plytu, tai truputi maziau degdavo apacia

    Sarunas

  3. 2

    tai va ir pas mane kepa apacia, reguliuojasi du kepimo lygiai. jei dedi apacioj skarda tuoj pat svyla dugnas, jei auksciau - sukrenta pyragas nes mazai karscio, padidini karsti - vel svyla dugnas. zodziu pasaka be galo :)

    arcita

  4. 1

    pas mane tas pats, tai dedu skarda per viduri.o apacioje padedu skarda su vandeniu tai tikrai piragai iskepa neblogai,kai anksciau degdavo.dar galima smelio ipilt, irgi padeda. o kokia mesa tai reikia kepimo rankoveje kepti ,bent jau man puikiai iskepa.

    IlonaP

  5. 1

    Jo galima pakeisti,i elektrine :) O jei rimtai,tai man ir netiko dujine orkaite,su elektrine zymiai geriau.

    pavasarinuke

  6. 1

    Pas mane dujine orkaite. Kepimo pradzioj kepu viska ant mazos ugnies. Veliau ja didinu. Prisvilt nespeja. Bet nesakau, kad niekas nesvyla, buna, kad prikepa smarkiai kas, bet labai atidziai stebiu kepima :) Tiesa, pas mane dujinej ta lentynele ant kurios skardas deti reikia aukstai ikista.

    Imbiere

  7. 1

    na kazkada esam tureja toke,tai mama mano ant dugno orkaites pribarstydavo druskos ir tada nesvildavo niekas.

    gintarevilte

  8. 1

    na,kad viskas man taip sukristų ar sudegtų tai nėra. būna visko, bet iš pradžių būdavo svilėsių kol įsigudrinau, tad geriau kepu ilgiau, bet nesvilinu :D kugelį labai mėgstu molinukuose su mėsyte,tad pagrinde juose ir kepu :)) o va dėl pyragų tai aš per daug nesijaudinu, svečiams jų nekepu,labiausiai nervuojasi tai vyras mano, kai jis kepa ir sukrenta arba prikepa tai keikia ir sako daugiau nebekeps,bet vis tiek kepa :D

    Evukas5

  9. 1

    Čia bėda tame,nes nesireguliuoja kad keptų viršus ir apačia kartu.Būna dujinės orkaitės kai reguliuojasi.O šiaip mano mamos irgi nesireguliuoja,bet pyragą kepa ir gaunasi normaliai.Taip pat ir kugelį ar pan.

    aidaS

  10. 1

    pas mane dujinė orkaitė,kaip ir sakote,didelė problema..tiesiog nelabai jau ka pakeisit,reikia labai stebėti kaip kepa ir aš dedu,kad būtų maždaug per vidurį ir kepu ne aukščiausiose temp.tai nepridega taip tikrai :) dar priklauso manau ir nuo orkaitės, nes pas mus tai senenės truputį gamybos,kurioje nesireguliuoja, kad keptų viršus ar apačia, tad kepa tik apačia..

    Evukas5