• 7ats.

    klausimas auginancioms 3ir daugiau vaiku...

    mum su vyru cia toks klausimas iskilo,butume dekingi jei atsakytumet! Svajojam apie 3 ar 4vaikelius! Bet bijom del finansu ar galesim aprupint juos nes turim busto paskola o ji reikalauja nemazos sumeles. Tad mano klausimas ar valstybe padeda daugiavaikem seimom. Per tv daznai girdim kad asocialios seimos gyvena is pinigu vaikams,o kaip yra normaliom seimom? Ar tos pasalpos skiriamos tik nedirbantiem? Jei galit ivardinkit mazdaug kokia suma iseina??Isiskaitykit ko klausiu.aciu uz atsakimus

    IndrajaŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    as ir auginu tris dukras tai galiu pasakyt tiek ,kad auginancioms tris vaikus ir daugiau yra mokama tie 52 lt kiekvienam vaikui, jei kiekvienam seimos nariui neisejo praeitais metais 525 lt i menesi [ nes yra ziurima i praejusiu metu pajamas ] o siaip tai yra ziurima ir i pajamas jei jus busit nedirbantys tai gausit pasalpa tokia kad kiekvienam seimos nariui iseitu 350 lt ,jei jus dirbsite vienas ar abu tai ir bus ziurima i pajamas ir jei susidarys suma kad kiekvienam seimos nariui iseina 350 lt i men tai pasalpos negausit ,jei neiseis kiekvienam tie 350 lt tada damokes ta skirtuma kiek jums truks.bet ir tai jie nekoma tu 350 lt kiekvienam nes moka tik 90 procenta tai gaunasi 315 lt .mes esam 5 seimos nariai tai mums turi iseiti 1575 .tai mums damoka tiek kiek truksta iki tos sumos nes uz mazaja as gaunu 800.ai dar i ta pasalpa vaiko pinigai tie 52 lt neisiskaito .plius gaunama yra tie makaronu daviniai jei neiseina 525 kikevienam seinos nariui ,taip kad tikrai 5 asmenims yra per mazi pinigai ,bet aisku musu vaikai ir mes kazkaip turim prisidet kad daugiau pinigeliu butu ,maniskis tai eina su druzba malku pjaut zmonem ,eina kapot ,plius laikom kiaules jas parduodam tai prisidedam pinigeliu ,laikom galvijus .daug sodinam darzoviu .nes mes geriau jau pavargstam patys nei einam prasyt pasalpu nes tikrai tu pinigeliu yra mazai .aisku mums tai dar tas kad gyvenam nuosavam name tai mokam tik uz elektra ,plius maistas beveik nekainuoja nes mesa savo pastoviai ,darzoves ir savo ,dar gyvenam netoli lenkijos tai ten nulekiam pigiau cukraus ,desreliu, miltu.tai va kokia ta parama is valstybes ,jei savo nedasidurit pinigeliais tai butu mazai.

    lina38

  2. 2

    Tiesa gal mano situacija kiek kitokia nei šiais laikais.Bet iš esmės esu viena užauginusi tris vaikučius jau suauge.
    (Iš vaiko tėvo nereikalavau net jokių alimentų,kad tik nelįstu ir netrukdytu mum gyvent)
    buvau oficialiai išsituokus.
    gaudavau visada minimalų uždarbį, kitus pinigėlius taip pat prasimanydavau pati papildomais darbais.
    Anuomet iš soc. paramos už tris vaikelius gaudavau pašalpos iš valstybės po 52 Lt. už kiekvieną kol sueis 14 metų.
    Ir daugiau nieko, nes nedaviau vaiko tėvo alimentams.. tai niekas ir nepriklausė tokio teismo sprendimo neturint.
    Dar privilėgija buvo kad darbe priklausė 36 kalendorinės dienos atostogų . Kol jauniausiam vaikui sueis 14metų.
    (tiesa anuomet gimus trečiam vaikeliui ,už jo gimimą mokėjo dvigubus pinigėlius ir dekreto metu,ir vaiko priežiūros atostogose kol sueis trys metukai galėjai nedirbt ir turėt už ką pragyvent) tai ir viskas.
    dabar jau jokio skirtumo kelinta vaikeli pasigimdai ar pirmą,ar 10-tą, jokio skirtumo
    iš dekretinių išmokų, ar vaiko priežiūros atostogų net to pačio vienintelio vaikelio neišlaikysi ,jau nekalbant apie pačią mamą kad ir jai pavalgyt reikia.

    Anonimas

  3. 1

    labai patiko lina38 pasisakymas, sekmes jums

    padraika

  4. 1
  5. 1

    Nors auginu tik 2 vaikus,bet esu isstudijavusi visus niuansus ir istatymus,dabar nera skirtumo daugiavaike seima ar ne,jie gauna viska ta pati kaip ir seima turinti viena ar du vaikus,tik kad vaiko pinigai mokami iki 18 men,bet vistiek ziurima i seimos pajamas.

    Jolka123

  6. 1

    auginu tris vaikus,negaunu jokios pasalpos is valstybes.Tik uz antrus vaiko auginimo metus ismoka is sodros.Kadangi dirbantys esam,tai niekas ir nepriklauso

    ruta26

  7. 1

    As nors ir neasociali ir negeriu,bet motinystes atostogose budama gaunu mazas pajamas.O valstybes pagalba yra 130lt.+98lt.Tai,kad valstybe tik kalbomis visiems padeda...P.S as auginu viena vaika.

    grirute