• 11ats.

    Kaip išmokinti vaiką pačiam išsipūsti nosytę?

    Dukrytei treji,ji iki šiol nesipučia nosytės,pabando-gaunasi tik traukt į save,neišeina ir po to nė nebando.Ji šiaip yra sunkiai perkalbama,užsispyrus...Kaip bebandytumėm aiškint,demonstruot,veltui-nesipučia ir gana.Tada savaime sloga jai užsitęsia,aišku valau su siurbtuku,bet tiek neišvalysi,kiek kad pūstų pati,o ir valyt jai būna jau sunku-nesiduoda.Gal žinot kokių gudrybių ar pratimukų gal kokių,kas padėtų išmokt išpūst nosį pačiai?Gal kieno vaikui taip buvo ar yra-kaip sprendėt(,-džiat)šitą problemėlę?

    Vilmiene2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Pas mus tokia pati beda,vaikui eina jau 4-ti metai,o nosi pust nemoka.Ir rodem,ir sakem kaip,ir patys putem,nu niekaip,ir net nezinau kaip dar jai rodit,kad ji pati taip darytu.

    Jolka123

  2. 2

    O taip kažkaip nepagalvojom-reiks pabandyt.Ačiū:)

    Vilmiene

  3. 2

    buvo toks laikas kai abu su mazium slogavom, tai as prisidejus pusdavau i nosine ir mazius labai juokdavosi, ir paskui jam paemus kita nosyne pavalydavau snargliukus liepdavau pusti, tai dabar po biski jau moka pusti. galetum pazaisti toki zaidima pasiemus popierine servetele pusti kad nosine kilnotusi, manajam tai patiko ir norejo pakartoti, taip ir ismoko po truputi.

    wiktoriuke

  4. 1

    rodyti pavyzdi ir snypsti kartu

    ruta26

  5. 1
  6. 1

    rodau pavyzdi pati pusdama nosi. paskui duodu vaikui. nors dar neturi jegu stipriai papusti, bet pastangas ivertinu pagirdama, pasakau, kad saunuolis, paploju. vaikas tada dziaugiasi ir rodo nora pusti nosyte.

    romantike

  7. 1

    Mano abu vaikuciai ismoko gan anksti issipust nosytes,nes nepatikdavo kaip traukdavau su siurbtuku,tai tiesiog sedejau as pasiemus servetele ir duodavau vaikui servetele ir taip pamazu bematydami pavyzdi ismoko kaip tai reikia daryt.

    Bosiene

  8. 1

    Skaitau ir netikiu, kad trejiu keturiu metu vaikai nemoka pusti nosies...Mums tik 1 ir 8 menesiai mes jau mokam..tiesiog paemiau servetele ir puciau kaip minejo wiktoriuke,jis susidomejo padaviau jam nauja ir skau jam "pusk" ir dar parodziau isnaujo kaip reikia,pabande pirmasis putimas pavyko veliau bandem ir dar karteli ir dar dabar jau moka kai sakau "na puciam" tai paemes servete pucia nestipriai bet pradzia tikrai gera kazkiek iseina laukan "snargliuku"

    ikmeskute

  9. 1

    wiktoriukas labai tiksliai pasake.mes irgi taip mokinomes pusti nosyte.ir labai greitai ismokom.

    deimantina

  10. 1

    maniskei kazkaip problemu su tuo nebudavo,pora kartu parodem,kai turejoo sloga ir db puikiausiai sipucia.ismoko anksti, gal metuku laiko:) ateis laikas ismoks ir jusiske:)

    bantukas