• 13ats.

    Klausimas mamytėms, kurių vaikučiai lanko darželį:) Koks darželio meniu: pusryčiai, pietūs, vakarienė? Labai aktualu, nes bijau, kad pradėjus eiti į darželį, ten nieko nevalgys...

    Labai išranki mano dukrytė, bijau, kad darželyje gali nieko nevalgyti, nes bus kitaip nei namuos...

    vitalijusLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    As dirbau darzeli...tai pusryciai buna tokie: kose arba omletas,desreles su tomatu arba salotom,sausi pusryciai kartais virtas kiausinis,sviestas,duona,toliau prie pusryciu arbata arba kakava + buna koks nors vaisius (bananas,obuolys,mandarinas,kivi kartais duoda sureli)
    Pietus- kugelis su padazu,varskes apkepas su saldziu padazu,kepta zuvis,zuvies suktinis,virtu bulviu cepelinai su padazu,virtas kukulis,vistienos kotletas + bulviu kose + darzoves,aisku dar buna ivairios sriubos,atsigert duoda sulciu arba kisieliaus.
    Vakariene - blynai,skryliai,gali buti kokia kose,makaronai su suriu arba desra,desreles,pieniska sriuba + bandele.daznai prideda vaisiu koki arba sureli,visada atsigert duoda,buna kefyras su bulviu kose ar jogurtas su baronka ar sausainiu kokiu.
    Jei ka neaiskiai parasiau rasykit i az.

    marinaaa

  2. 3

    Nesijaudinkit,meniu sudaromas pagal vaikus,klausineja ko vaikas nevalgo,o ka valgo,ar alergiskas kazkam,as irgi galvojau kad manoji nevalgis,nes namie nepriversi pavalgiti ir ka,viska puikiausiai valgo,net kefira geria,kurio namie,kiek kartu duodavau,tik pamato ir bega. :) na jei jau nevalgis,tai pora dienu,alkana gi nebus,vistiek teks valgyti.

    Jolka123

  3. 3

    Kartais tėveliams atrodo,kad vaikas nevalgys to nevalgys ano,kai jie išsiduksta išalksta ir viską valgo.
    Kiekviename darželyje skirtingas meniu.Nebijokite tikrai vaikai neliks alkani visą dieną,vaikams patinka prisižaidus draugiškai sėstis prie stalo.

    emiliukas

  4. 3

    Kiekvienas darzelis sudarineja savo meniu,o be to ir nuo kiekvieno vaiko atskirai priklauso, ka jis valgo ir, kas jam skanu. Mes savo dukrytes negalim palikti visai dienai darzelyje, nes visiskai nevalgo darzelio maisto, tai nors nuo pietu namie pradeda valgyti, o kai reikes palikti visai dienai, tai ir bus nevalgiusi arba pripras prie darzelio maisto, nes kiti vaikai vos ne lekstes "islaizo"

    almyte7

  5. 2

    labai skanus ir teisingas maistas darželyje, vaikas valgo puikiai, nes namie aš taip skaniai nemoku pagaminti, ir dar kasdien skirtingai, mes labai patenkinti, tik gaila, kad vaikai ten skubinami valgyt ir nesa visi lekstes ''priduoti'', pamato, kad vienas greitai valgantis nunesa, tada ir kiti nesa paskui ji, o musu is letai kramtanciu, bet ziuriu jau ismoko pilna burna kimsti ir greiciau valgyti, tas man nepatinka.

    vinipukas

  6. 2

    Meniu turbut priklauso nuo darzelio.Pvz pieno pas mus darzelyja-pas mazela,neduoda(o del ko nezinau).
    Pusryciam dazniausiai-koses,kiausinis virtas,ar omletas.varskes apkepas,sumustinis su-rukyta desra,varskes suriu,ar lyditu.
    Pietus-sriuba(ivairios,bet darznai zirniu buna,o va pupeliu neduoda)Maltinukas,balandeliai,ar virtu bulviu cepelinas.Buna troskinys-gulesas,bet kaip pastebejau daznai eina vistienos-kalakutienos produktas.Buna zuvies maltinukas,kugelis.Aisku garnyrui dazniausiai bulviu kose,bei kopustai rauginti,burokeliu ,ar raugtas agurkas irgi.
    Vakarieniai dazniausiai-blynai,bulves virtios su kefiru,bei batonas kepintas mirkytas piene-dypo dziuveseliai.Na aisku visuopmet dar duodama arbata ,ar koks kompotas atsigerti-tik ne pienas.
    Na o porciju dydis ,gal neperdydziauses,nes manoji ,kaip sake suvalgius savo ,sekioja kasnius kaip kiti valgo.O jai pasimu iskart po valgio,tai kol iki namu einam(kelis 100 metru)ji kanors valgo,nes kitaip buna-mamam.

    Fausta

  7. 2

    pusryciai kosyte arbata,batonas su sviestuku,pietus-sriubyte,ir kas nors is mesos,po pietu miegelio pas mus darzeli vaikuciai gauna silto pienelio,poto pavakariai sausi pusryciai su pienu,ar varskes surelis,vaisiai,vakarienei buna pieniska sriubyte,miltiniai eziukai,nu seip daug visko,tikslei net negaliu prisiminti.

    viilmmaa

  8. 1

    Papriestarausiuu jolkai,ne visuose darzeliuose klausineja,ka vaikas valgo,o ka ne.Koks sudarytas valgiarasti tuo ir maitina,maniskis kai lanke,tai pusryciams kose arba makaronai su varske,pietums sriuba ir antras patiekalas-kaip maltinukai.pavakariams vaisius ar koks sausainis su gerimu,vakarienei blynai

    ruta26

  9. 1

    Ačiū mamytės už atsakymus:))Bandysiu tokį panašų meniu ir aš sugalvot,kad paskui vaikui nebūtų didelio skirtumo tarp naminio ir darželinio maisto.

    vitalijus

  10. 1

    Pusryčiams dažniausiai kokia nors košytė ir sumuštinukas su dešryte,sūriu,kartais kiaušiniu,kartais būna omletas,na ir arbatytė ar kakava.Priešpiečiams dar duodama atsigert pieno.Pietums būtinai kokia nors sriubytė ir ar kotletukas,ar žuvies maltinis,plovas,lietiniai su mėsa,žemaičių blynai,guliašas,keptos vištos blauzdelės,čia ką prisimenu,na aišku viskas su daržovėm,bulvių koše ar pan.Po pietų miego pas mus darželyje vakarienė,tai būna dažniausiai kas nors su varške:varškėčiai,virtinukai,blyneliai su varške,apkepas arba makaronai su daržovėm ar dešrelėm ir sūriu,bulvių košė su kefyru ir pan.Būna aišku prie vakarienės dar+gėrimas ir dažniausiai koks vaisius ar sausainiai,ar varškės sūrelis,kartais bandelė.Maniškė toli gražu ne iš valgiųjų ir namie visaip kaip išsidirbinėdavo-to nevalgau,to nemėgstu,noriu to,sriubų iš vis beveik nevalgydavo.O darželyje valgo viską ir auklėtojos sako labai neblogai,tik kad pažiopsodama.Matyt jai paveikė tas principas-su kompanija skanu viskas:)))dar ir grįžus namo po darželio neatsisako ko nors lengvo ar košytės ar kokių blynukų ar pan.

    Vilmiene