Atsakymai

  1. 4

    jei labai ožiuojasi, siūlyčiau dar kokį mėnesį palaukt, gal jam dar ne laikas, ar kas išgąsdino ir reikia laiko pamiršti

    vilmazak

  2. 3

    Nesėdo, po to sėdo, po to ligoninėje turėjo ant puoduko sėdėti per prievartą, tai ir vėl nesėdo kurį laiką, bet visgi po kiek laiko nusprendė ant puoduko sėdėti - viskam savas laikas, nenuleisk ranku, vis bandyk sodinti, o siusiuką visi berniukai iškart mieliau daro stovėdami, svarbu, kad išmoktų pajusti, kad jau laikas bėgti į tuoletą, tai ir viskas bus gerai :). Mano mažoji dar irgi protestuoja prieš puoduką, tikiuosi per vasarą pripratinti - nededu pampio, tik storą moterišką paketą, tai jau atbėga rėkdama "sapia!" kai prisisiusioja, nes šlapiai būti nepatinka. Tada parodau, kad reikia ant puoduko siusį daryti. Gal pavyks...Ji labai užsispyrusi, bet jau kartais ir iš anksto perspėja, kad jau nori siusio, tada, jei ant puodo nesėda, palaikau virš didelio puodo..

    Giedre

  3. 3

    Kazenka, nepergyvenk labai, berniukams reikia dazniausiai daugiau laiko nei mergaitems, kad ismoktu tokius dalykus daryti. Mums irgi tas pats vyksta, vaikas ne uz ka nenori ant puodo sedeti, o jeigu jau ir atsiseda, tai nieko nepadaro, o po poros minuciu kelnytes jau slapios, kaki tai dar speju pagaut. Reikia stebeti vaika, ar jis jau supranta, kad tuoj darys, ar tuo metu kazkaip bando tai parodyti. Nes musiskis jau supranta tik tada, kai kelnytes pilnos, o pries tai dar ne nenutuokia, kad kazka darys, bent jau nerodo, tai ir neverciu jo ant to puodo kas 10 minuciu sedeti. Tai bandau kita varianta, eidama i tualeta neuzdarau duru, kad vaikiukas matytu, kaip seimos nariai ant klozeto sedasi, gal taip nores is karto mokytis.

    Agne

  4. 3

    O gal jau reikėtų vaikutį pratinti prie didelio WC, kad pradėtų daryti stovint, jau jis gi tikras vyras:))) O bandėt uždėti dangtį ant didelio klozeto, gal jam taip labiau patiks. Vaiko baimė sėsti ant puoduko gali būti nuo to, kad kažkuriuo metu per prievartą pasodinot ant jo, o kartais vaikai patys "nusprendžia", kad jiems tai nepatinka ir tikrai būna, kad dažnai nebesėda ant puoduko, nors anksčiau mielai sėdėdavo. Pabandykit pratinti prie suaugusiųjų tualeto, gal taip bus daug geriau negu puodukas.

    elegancija

  5. 2

    Mano mažoji jau pradėjo noriai ant puoduko daryti, valio! Žinai kas padėjo? Nupirkau "Senukuose" kitą puoduką - mažą, visai plokščia sėdyne ir svarbiausia, su guminiu pagrindu, kad neslidinėtų. Dabar ji pati be problemų atsisėda ir su malonumu prisiusioja :)

    Giedre

  6. 2

    na as ir manau jog bandyk sodinti ant toleto mano tai ir ten ir ten seda.

    Daluze

  7. 0

    Tai kad per vėlai pradėjai pratinti prie puoduko...aš nuo 6 mėn. sodinu...tai man be problemų padaro. O kadangi taip ilgai užsilaukei, dabar reiks luktelt kol pats panorės sėdėti :)

    editukas