Atsakymai

  1. 2

    pritariu, kad vaikas pavargsta gal ir todėl neištraukia galinio pienelio ,bet nebūtinai jis turi norėti valgyti, jei patraukė kelias min ir laimingas - gal tik atsigerti norėjo... arba gal jau jis traukia po daugiau pienelio ir greičiau pasisotina... tokio amžiaus kūdikėliai jau žymiai greičiau pavalgo nei kad visai mažiuliukai...viską gan gerai darote.. .šeip nauja literatūra pataria neklausyti senamadiškų patarimų ir nenutraukinėti pieno be reikalo, nes tikrai neištrauksit tiek kie ten yra, juk pastoviai MP atsinaujina, gaminasi naujas... normalu, kad po mišiniomiega ilgiau, nes jis sunkiau virškinamas ir vaikiukas gali nuo to pavargti. šeip reiktų jau pabandyti įsivesti miegelio režimą... bet jei nepavyksta, tai dar ir nebūtina... normalu, kad mp valgo kad ir kas valandda- jei vaikas nori - tai ir duokit. ir tuoj apsieisit visai be mišinuko :) valgant tik mp gali nesituštinti iki 14 parų...

    Ineta_

  2. 2

    kūdikiui greit 3 mėn (semad.). mišin. duodu tik tuomet, kai matau, jog yra pavargęs ir prie krūties pridėtas iškart snaudžia, beveik nesigirdi ryjimo garsų, kai atrodo pavargęs ir nejudina galūnių :) tokiais atvejais maximum duodu 140 ml miš (jau po MP) ir ūna kad tuos 140 ml suvalgo, bet ne visada, būna ir 100, 70 ar mažiau.
    p.s. nuo gimimo primaitinau mišiniu, nes trūko MP, dbr bandome pereiti vien ant MP %)
    Kai MP pradėjo sudaryti didesnę maisto mažyliui dalį (kokie 5/6 ar kiek daugiau), pakakoja ypač retai. kartą teko lauti net 6 dienas. Čia rašė, kad gali net 10 dienų nepakakot. Ar tai tiesa?
    Ir vien su MP valgo ypač dažnai, kaip naujagimis, kartais būna kas val., dažniausiai kas dvi/pusantros. Visada duodavau abi krūtis, bet dbr atrodo pasitenkina kartais ir viena. Kartais net valgo 7 min. Ir šypsosi, daugiau jam neįsiūlysi... Tad to riebesnijo ir neištraukia, ypač kai ilgai žindant (būna iki 45-50 min viena krūtį) jis gal išvargsta..

    Rugsėja

  3. 2

    nu ir is kur tie tokie patarimai nusitraukt paziuret ir t.t. nu nenusitrauksi tiek kiek gali iszisti kudikis - fiziskai neimanoma visu pirma, antra - pieno riebumas, skirtingai nei kintantys baltymai ir angliavandeniai jame, yra genetiskai nulemtas ir liesas kudikiui nebuna, nes skirtas butent jam, trecia - misinys dazniausiai buna sotesnis nei mp - jis sunkiau virskinamas, todel ilgiau miega, jauciasi sotesnis, o jei labai truktu pieno, sveikas, neissekes kudikis arba zirztu, verktu "prasytu" valgyt, arba neuzmigtu isvis alkanas kol nepavargtu - dar priklauso kiek laiko valgo - gal istraukia tik pradini liesesni pieneli, arba kilnojamas nuo kruties prie kruties per viena maitinima per greitai, taip nesulaukia riebesnio pieno.. o jei miega gerai, viskas kaip ir normalu mano nuomone. kiek gali dazniau laikyk prie kruties - net jei naudoja speneli vietoj zinduko - taip stimuliuoja pieno gamyba, nes itariu visiems maitinimams pieno negana jei ir misini duodat. kudikiui matau apie 3men..

    Anonimas

  4. 1

    gal per mazai pas jus pienuko gaminasi,bandykit nusitraukti,o gal per liesas ir nera pakankamai sotus.

    viktorijaz

  5. 1

    del tustinimosi tiesa - jei labai gerai suvirskina ir isisavina pieneli, neturi ka salint organizmas ir taip gali testis iki 10 dienu jei nera kitokiu elgesio pakitimu. su pienuku turetu viskas susitvarkyti, nes taip supratau, kad anksciau buvo dar prasciau.
    o del pieno liesumo ir to paties nutraukinejimo taip pat snekejausi su gydytojais ir ne vienu, nes pati maitinau tik nutraukinedama ir duodama kruti tik del pieno gamybos ir nurimimo, nes maziukas is pradziu isvis neistrauke pienuko del mano spazmu, paskui pastiprejes tik pradini traukdavo, tai taip pat daug pavyzdziu isklausius esu is gydytoju, bet tokios ju nuomones isgirsti neteko. matyt vieningos nera..

    o maitinimosi rezimas jau po truputi turetu susidelioti mazdaug nuo trecio menesiuko, taip kad manau tikrai viskas susitvarkys, tik kantrybes jums:)

    Anonimas

  6. 1

    tavo mazius kaip kad buvo mano kol krutine lengvai traukiasi ir yra pilna pienuko trauke gerai, o kai pradedada sunkiau piena sbegti tada nebevalgo ir taip neistraukia tuo riebesnio pienuko. stenkis kuo dazniau duoti, leisk nusuraminti ir vel bandyk duoti. po biski turetu viskas susitvarkyti.

    wiktoriuke

  7. 1

    tie patarimai nusitraukr paziuret, gydytojai pataria. Uzauginau pati du vaikucius ir abu ismaitinau savo pienuku ir tikrai pradzioje buvo teke nusitraukt, taip kad ne is pirsto islauziau. O del liesumo tai irgi tikrai esu girdejus kad taip buna, kad pienas liesas.

    renaciuks

  8. 1

    Gali but kad mazoka MP arba liesas gal pienelis, bandykit nusitraukt paziuret kiek yra

    renaciuks

  9. 1