• 31ats.

    Tai ko gi is tikruju negalima valgyti per Kucias?

    Labas, tai ko gi negalima valgyti per Kucias? Kad mesos produktu suprantu, o kaip del kiausiniu, pieno, grietines, grietineles, sviesto? Lietuviska misraine? Hm.. bet ten yra kiausinis ir majonezas (kuriame irgi yra kiausinis).. Betgi Kuciukai irgi kepami su kiausiniu.. Duona irgi. Tai ko galima, o ko ne? Ko atsisakysite ir ka valgysite JUS? Aciu uz nuomone.

    1dziulsšv. KalėdosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Per Kūčias negalima valgyti mėsos, todėl visi patiekalai iš augalinės kilmės produktų ir žuvies.

    gabija1

  2. 3

    negalima mesos ,majonezo ,kiausinio ,pieno ,vietoj riebalu naudot alieju ,o misraine pasidaryt kazkokia kita ,nebutinai ta balta ,mes darom misraine su rukyta zuvim ,svieziu agurku ,daug svogunu laisku ir zirneliais ipilam truputi aliejaus ir labai skani misraine ,galima kopustu misraines pasidaryt ,ar burokeliu.kuciukus mes taip pat kepam be kiausinio tik miltai ,mieles ir vanduo .ir aplamai manau jei zmogus i kuciukus deda kiausini kiti dar ir sviesto ,i misraine majonezo tai tada gali ir mesa valgyt..o patiekalu yra daug ir per kucias darom pora rusiu silkiu ,keptas karpis buna ,kitokia kepta zuvis uzpilta su svogunu ir morku misraine pakepinta aliejuje ir uzpilta tamatu ,pasidarom ta misraine su rukyta zuvim ,kisielius ,zeles tortas su vaisiais ,atskirai vaisiu buna ,aisku kuciukai ,slidikai ,na manau ,kad tikrai sotus buni nuo tiek patiekalu .

    lina38

  3. 3

    na mes valgysim ir majoneza ir kiaušinius tik mesos ne

    IlonaP

  4. 3

    mesos produktu kiek zinau

    arcita

  5. 2

    Per Kucias negalima valgyti patiekalu is mesos. O del kiausiniu, majonezo ir t.t... Jei silke galima valgyti (kuri siaip yra zuvies mesa), tai tokius produktus valgyti tikrai nedraudziama.

    Yuki

  6. 2

    Be mėsos dar negalima,pieno,grietinėlės,kiaušinių,sūrio,grietinės,majonezo(nebent būtų grynai augalinis),sviesto.Duoną galima,netgi būtina,ten kiaušiniai nesideda.Beje,kūčiukai yra kepami irgi BE KIAUŠINIŲ,specialiai pažiūrėjau sudėtį:)

    vitalijus

  7. 1

    Manau kad siais laikais retai kas atsizvelgia i tai kas galima ar ne per kuciu vakariene, taip pat kaip ir i patiekalu skaiciu. I tai labiau atsizvelgia tik religingi krikscionys o kitiems tai yra tieisiog iprotis, kaip ir Kaledos dazniausiai zmonems yra "seimos svente" ar siaip "tusas", o ne Jezaus gimimas (nors niekur Biblijoje Jezaus gimimo data nera parasyta, ja sugalvojo patys zmones).

    Yuki

  8. 1

    SUSILAIKYMO NUO MĖSIŠKŲ VALGIŲ (ABSTINENCIJOS) IR PASNINKO ĮSTATYMO PAAIŠKINIMAS

    Susilaikymo nuo mėsiškų valgių (abstinencijos) įstatymas draudžia valgyti žinduolių ir paukščių mėsą ir tai, kas turi tiesioginį ryšį su mėsa. Leidžiama valgyti žuvį, kiaušinius, pieno produktus, jūros gėrybes.

    Pasninko įstatymas leidžia per dieną sočiai valgyti tik kartą. Kitus du kartus (pvz., ryte ir vakare) – tik lengvai užkąsti. Vanduo, pienas, vaisių sultys pasninko nelaužo.

    Anonimas

  9. 1
  10. 1