Atsakymai

  1. 2

    Jei kūdikis maitinamas tik krūtimi, po pereinamojo periodo jo išmatos taps gelsvai žalsvos, grietinės konsistencijos. Kai kurios mamos tokias išmatas lengvai supainioja su viduriavimu, tačiau iš tikrųjų radus sauskelnėse kažką panašaus į garstyčių padažą nerimauti tikrai nereikia. Taip pat normalu jei kūdikio išmatose yra smulkučių, į grūdelius panašių darinių. Jei išmatų spalva staiga pasikeitė, bet kūdikis jaučiasi normaliai – tai taip pat nieko blogo. Veikiausiai pati mama suvalgė kokio nors kitokio nei iki šiol maisto.Jei krūtimi maitinamo kūdikio išmatos tapo ryškiai žalios, putotos, - gali būti, kad jis gauna per daug vandeningo, neriebaus pieno, kuris iš krūties bėga maitinimo pradžioje, ir per mažai riebaus, maistingesnio pienuko. Taip nutinka tada, kai mama kūdikį prie vienos krūties laiko pernelyg trumpai. Turėkite kantrybės ir pasirūpinkite, kad mažylis žįstų ilgiau, kol ims tekėti riebesnis ir maistingesnis pienukas. Jei vieno valgymo metu maitinate iš abiejų krūtų, kitą maitinimą būtinai pradėkite iš tos krūties, kuria praeitą maitinimą baigėte.

    Anonimas

  2. 1

    Maitinant mamos pienu ir spalva būna gelsva, ir kvapas kaip rūgšties.Viskas čia normalu,nebent kakutyje yra kokių gleivių...Turėtumėte pastebėti ilgėliau kakutį.

    vitalijus

  3. 1

    mums dabar 3 menesiai taip pat maitinu tik mp ir iki 3menesiu kakodavo kas 3 diena(dabar dazniau ) spava kaku keiciasi kaip ir kvapas,buna ir atsiduoda rugstimi,tai tiesiog priklauso nuo jusu suvalgyto maisto.

    Juljana

  4. 1
  5. 1
  6. 1

    Jei kitokių nusiskundimų nėra ir išmatos gelsvos spalvos tai nieko tokio. Gali taip būti :)

    Pearl

  7. 1

    rugstus kvapas buna vaikui viduriuojant.

    marinaaa

  8. 1

    tai normalu mp maitinate

    ErikaP