• 18ats.

    Ar reikia papildomai maitinti neseniai gimusi kudiki?

    As skaiciau, kad nereikia maziausiai iki 4 men. papildomai maitinti ar girdyti kudikio be motinos pieno. Man daug kas patarineja duoti kudikiui arbatos arba virinto vandens su cukrumi.

    Erika_PMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    jei matini pati,nieko papildomai duoti nereikia.viskas ko reikia kudikiui yra mamos pienelyje.

    redusis

  2. 4

    As taip pat manau,kad nereikia nieko papildomai duoti ir tuo labiau saldinto vandenuko !!! Kuo veliau paragaus cukraus,tuo kudikeliui geriau :)

    almyte7

  3. 3

    nieko nedaviau,tik savo piena,cia senu mociuciu kalbos,kad maitinti kas 4 valandas ir duoti tarpuose vandenuka,nieko,kada vaikas nori tada ir duodi savo pienuko,o kai gere misinukus tada jau duodavau ir vandenuko,bet cia buvo nuo 4 menesiuko.

    dzionike

  4. 3

    kol pati maitinau, tai nieko nedaviau, o kai pradejom valgyt rimciau tai duodu arbateles arba virinto vandenuko, tik jau be jokio cukraus, nei jei vaikas nori gerti geria ir viena vandenuka. nes nei druska nei cukrus iki metu laiko yra nerekomenduojama mazyliams

    erika1984

  5. 3

    kad saldinti vandenuko tai tikrai nereikia ir nereikia pratinti prie saldaus,nes paskui bus bedos su dantukais, o del arbateles tai pataria nieko neduoti jei maitini tik savo pienuku,bet va mano mergyte neatsigeria nuo pienuko,nors dabar jau primaitinu misinukais,bet kol dar valge tik mano piena daviau pankoliu arbatos del pilvuko putimo tik ilgainiui jos nebegere,neskanu matai panelytei:) tai tada duodavau virinto vandenuko,nes budavo kad kruti spjauna o vis rekauja ir kai duodu atsigerti vandenuko patekinta buna,vadinasi reikia zmogeliui atsigerti:)ypac karstom dienom, tai manau kiekvienam vaikui individualiai,jei nori tai ir duodi o truputis vandenuko tikrai nepakenks:)

    rujga

  6. 3

    as daviau arbateles pankolio kad pilvuko neskaudetu,bet nelabai gere,siaip tai vasara kai karsta manau ,kad motinos pienas vaikiuko neatgaivins,jis nores gerti vandenuko ar arbatos,bet nedek cukraus,nes vel neatsigers,as duodavau gert virinto vandens jei verkia po maitinimo, jei pamatau ,kad maumenelis idubes-reiskia vaikui truksta skysciu.Jei vaikas viduriuoja butinai reik duoti gerti,kad nebudu organizmo dihidracijos

    Aureluze

  7. 3

    kaip tik dabar vaikštau į paskaitėles apie kūdikių žindymą, maitinimą ir priežiūrą, tai ten sako, kad iki 6 mėn. vaikučio primaitinti niekuo nereikia, viskas, visos reikalingos medžiagos yra mamos piene. taip pat, pačioje pradžioje, jame yra net 60 % vandens, todėl ir papildomų skysčių nereikia - mažiukas ir pavalgo ir atsigeria. primaitinti reiktų tik nuo 6 mėn. :) sėkmės auginant leliuką :)

    Lolita

  8. 3

    O man sesute atejus sake,jei silta tai galima duoti vaikeliui ir vandenuko.

    jurraa

  9. 3

    pritariu redusiui.gyd buvo sakius kol vaikutis maziukas ir pati maitini jam nieko netruksta:)sovietiniais laikais tai arbatyte ir vandenuka kysdao ir dar visokio velnio.....o db medicina daug pazengus ir tyrimai rodo kad pats geriausias ir maistingiausias maistas maziukuj motinos pienas:)

    ernestulea

  10. 2

    TIkrai neriaikia .Jai tu manai kad jis nepavalges, tankaiu dek prie kruties.

    kristulele