• 26ats.

    Ar teko susidurti gydytojais kyšininkais?

    Užburtas ratas. Mane prižiurinti gydytoja parekomendavo ehoskopui kitą specialistą. Atseit ji mieste geriausia. O pasirodo, kad pas ją siaip patekti neimanoma. Niekada pas ja nera talonu ir su siuntimu ji nepriima ir t.t Labai nemaloni istorija, kai tau pasako į akis, jei neduosi nepateksi. Aš ne prieš atsilyginti, bet kai is manes tiesiog reikalauja...

    nikitadewApsilankymai pas gydytojąĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4
  2. 4

    O tai negi mes nei vienas nesam nusukę nuo valstybės? Tai gal ir ta daktarė taip pat padarė? Jeigu gali nuslėpti naudojamus medikamentus (ko gero už tai reikėjo į kasą susimokėti?) neatsiskaitydama už juos ligonių kasoms, tai ji taip ir padarė. Dar pasisekė, kad nereikėjo jiems dukart mokėti už tą patį:) O tai kam gyd. tada mokėjo, jeigu buvo pasiruošę susimokėti legaliai? Čia neskaitau kyšiu, tiesiog už darbą sumokėta ne ten kur reikėjo. Va taip ir prasideda visi "patepimai", kurie ir priveda prie to, kaip mes dabar gyvenam. Pagalvokim, ar ne kiekvienas "neša" namo, jeigu tik gali paimti už tai nemokėdamas? Ir statybininkai neša "plytas" namo arba perparduoda, mikriukų vairuotojai ne visada išmuša čekius (čia ką dabar prisiminiau:)) ), ir iš darželių virtuvės virėjos neša namo produktus, ir kanceliarinį popierių iš darbo nešam namo, visur kur tik bepasisuksi, visur dedama sau, į kišenę, jeigu tik išeina nusukti nuo mokesčių.
    O kad ir dėl kitų nelegalių mokėjimų: klausimas, kodėl mokat policijai? Atsakymas - todėl, kad prasižengėt. Išvada - neprasiženk, nereikės mokėti. Tik tiek mažai reikia, kad bent vienai institucijai netektų mokėti. O iš kitos pusės, juk policininkai irgi tokie pat žmonės, kaip gyd., pardavėjai ir pan. Visi laikosi tos pačios taisykės "Duoda-imk, muša-bėk". Neduok, ir nereikės smerkti.
    Ir vis tiek, nesuprantu nikitade.., kaip ten su tuo primokėjimu. Jeigu jau žinai kainą, tai reiškia tiek kainuoja, o ne kyšis. Skiriam sąvokas, nes taip nesusikalbėsim čia. O dėl talonų, tai daug kur negali gauti taip lengvai, reikia pasistengti.
    Be to tu sakai, kad gimdymas kainuoja 600 lt. Čia ne kainuoja, o kyšis. Ką, jeigu nesumokėsi, nepagimdysi? Nesąmonė. Pritariu Poolman nuomonei, kad mes jau čia pripratinę esam visus gydytojus ir netgi patiems nepatogu "neduoti". O pabandykim, gal jau ir netaip blogai?

    elegancija

  3. 3

    man tie kišiai skamba negražiai,pvz.pinigais man duoti kažkoks pažeminimas savęs pačiai,man smagiau kokius kvepaliukus nunešti,tai kažkaip nesijaučiu,kad darau kažkoki kriminalą.

    Deimax

  4. 3

    Na, dėl nešimo namo, tai kalbėjau retoriškai, apskritai:) niekam asmeniškai netaikiau.
    Nikitade, o kaip su tavo kolege būtų, jeigu ji atsilygintų po gimdymo? Juk visa ta eiga būtų ta pati, tik paskui paduosi pinigus. Šiaip visi gydytojai stengiasi tuos duodamus pinigus imti po to, kad patys apsidraustų. Aš kai gimdžiau vieną savo sūnų, tai buvo pažįstama akušerė, bet ji sau ramiausiai kitam kambary kavą gėrė:) Man atrodo, aš mirštu:)))), o ji ramiausiai mane kalbina, kad nieko čia tokio. Gydytojai juk irgi žino savo darbą, ne santechnikai gi priiminėja gimdymus, o profesionalai. Kartais tik jų veido išraiškos taip būna nutaisytos, abejingai, nes jiems tai rutina, kasdienybė, o mums tai tik kelis kartus gyvenime taip nutinka. Netgi mamanijoje į kai kuriuos klausimus mamos atsako vienu žodžiu, nors tikrai daug ką galėtų pasakyti tuo klausimu, bet gi nereiškia, kad jos nieko nežino. Gal taip ir gyd., nereiškia savo emocijų, gerai nesupažindina su visa eiga, ir mums pasidaro baisu. Vienas pavyzdys, mano teta - gydytoja, tai tikrai pažįstamų turi, bet jos marti mirė gimdydama (ir vaikutis), o atrodytų argi taip gali būti, čia net ir kyšių nereikėjo, ir nepasakysi, kad neprižiūrėjo. Tai, kad tie sunkūs gimdymai dar nereiškia palikimą be priežiūros.

    elegancija

  5. 3

    Pritariu tau trejetuk, kad patys zmones kalti pripratine jous prie kysiu.

    kristulele

  6. 3

    O dar yra tokiu kurie neima kysiu ????????? Visi jie vienodi. :)))))))))

    kristulele

  7. 3

    Sutinku, kad žmonės patys ir pripratino gydytojus su tais kyšiais. Aš pati jų nelabai mėgėja dalint. O štai mano mama kiekvieną kartą eidama pas gydytoja, jai duoda pinigų. Ir dėl to visą laiką aš ją "baru". Nemanau, kad įmanoma kažkaip kitaip patikrint spaudimą ar padaryt kardiogramą.... Bet va, žmonės įsitikinę, kad be to niekaip negalima apseit.
    Bent jau aš, tai apseinu ir be kyšių. Ir galiu paskyt, kad vistiek gaunu visas medicinos paslaugas, kokių man reikia.
    Esu tik sumokėjusi vaikų gydytojai, kad duotų nedarbingumo lapelį. Bet čia jau mokėjau tam, kad norėjau patinginiaut.O savo vidaus gydytojai atsilyginau už tai, kad beveik visą nėštumo laikotarpį iki dekreto man davė biuletenius be jokių kyšių, nors pagal sveikatos būklę dar būčiau galėjusi dirbt. Jai atsilyginau jau išeidama į dekretą, tai negaliu pasakyt, kad ji man davė biuletenius dėl pinigų :)

    trejetukas

  8. 3

    cia reiktu nebandyti neduot o nebeduot, galu gale jauciasi kai kas duoda pinigu o kas ne... bet kartais nesupranta tie patys gydytojai kad ne visi kartais isgali duot, o vaikas tai lieka tox pat bejegis nesvarbu ar mokejo tevai ka ar nemokejo... pradzioj turetu jaustis gan skaudziai bet galiausiai gal atsigaus ta musu visuomene...

    asmeniskai as sutinku kad ir sumoket bet tik tokiu atveju kaip pvz isreiskiant padeka, pvz po gydymo, gimdymo ar pan. tada tu bent jau ivertintum zmogaus darba. o dirbantysis stengtusi padaryt kuo geriau nes nuo to priklausytu jo darbo ivertinimas...

    poolman

  9. 3

    Jeigu sakai, kad turi primokėti, reiškia tai ne kyšis, o oficialus mokestis, tai nereikia pykti. Ko gero siunčia tirtis į pusiau privačią įstaigą, kur echoskopiją tik iš dalies apmoka ligonių kasos. O su siuntimu tikrai turi priimti, tik aišku pas gerus specialistus sunku užsiregistruoti.

    elegancija

  10. 2

    Man nebuvo pasitaike taip kad reikalautu ar kaip nors kitaip parodytu kad nori kysio. Raseiniuose gimdziau tai ten labai gerai priziuri ir jokio kysio nedaviau. Tiesiog nemoku jo paduoti, nepatogu man siulyti ir net nezinociau kiek duoti. Patarciau kam yra netoli tai gimdyti Raseiniuose, tikrai visi ten malonus ir rupinasi. Mano teta gimde Kaune tai ten nebuvo atskiros loveles kudikiui irnet vaika atnese su melyne prie akies. Neatsargiai elgiasi su kudikiais. O jos vaikas taip silpnas buvo, tai po to net renimacijoje turejo guleti kelias dienas.

    Erika_P