• 13ats.

    Kas vienišoms mamytėms padeda auginti vaikučius?

    Na mačiau klausimą apie pagalbą tėvelio,tikriausiai yra ir vienišų mamyčių čia, tad kas jum padeda auginti angeliukus?
    Aš grižus iš anglijos su vaikučiu gyvenu pas mamą, bet man niekas nepadeda auginti, auginu visiškai viena ir prausiu, ir maitinu, ir žaidžiu, ir į lauką vedu, ir maistelį verdu, ir naktim keliuosiu, viską darau pati...na jau labai labai retai paprašau palaikyti jei labai nerimsta ir nori valgyti. Taigi kaip jum sekasi vienom auginti?

    gintaryteKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 8

    o as turiu vyra, bet kas is jo?! jei paziures vaika kol i parduotuve nuleksiu tai jau per pykcius isleidzia.. migdau tik as, maitinu pati tai jis man niekuo padet negali.. maudau su anyta nes vyras dazniausiai pavarges po darbo buna.. aisku ismaudo kartais... bet seip visi darbai yra ant mano peciu.. tvarkytis, valgyt daryt..ir dar maziuka priziuret..jis gryzta po darbo nusikales, ir isivaizduoja kad as nepervargstu su vaiku.. kaip noreciau apsikeist kad pamatytu ka reiskia viska daryt vienai.. nu jau as ce privariau ant jo :)))) bet tokia tiesa, sake laukia kol vaikas paaugs tada man pades labiau nes dabar jis su juo nesusitvarko..

    kristale

  2. 7

    nepadeda ir mums niekas, aš taip pat pas mamą auginu, bet nenoriu jos vargint. Viską atlieku pati.
    Ir maudau, ir maitinu, ir į lauką nešu viena. Tik mama man ir sau maistą gamina. Mes,moterys, stiprios, visus sunkumus pakelsim, nes vyrų yra tokių,kuriuo pačius reikia prižiūrėti ir auklėti.

    vinipukas

  3. 7

    Aš nors ir turiu vyrą,bet pagalbos maža,jis retas svečias namie.Tai tenka ir dieną,ir naktį,ir einant kur nors,būti kartu su savo vaikais.Gal ir būtu sunku,bet manę paguodžia pačios žodžiai:čia mano vaikučiai,čia mano vargas ir džiaugsmas,čia mano pats didžiausias turtas,ir tuo aš esu patenkinta,ir laiminga:)))))))) Žinoma daug ko ir atsisakau,dėl vaikų,bet nemanau,kad tai blogai,svarbiausia nepalūžti ir būti stiprioms.:)

    staponkute

  4. 6

    Suprantu,kad vistik nors ir yra vyras vistiek darbo daugiausiai mamai,bet kai yrair tėtis manau lengviau ne ttik tame,kad padėtų,bet ir pasiguost ir pasišnekėt ir finansiškai yra į ką atsiremti,na juk jei būnat labai pavargusios vistiek vyras padeda.O apie tokius kurie yra šalia ir visiškai neprisideda prie vaiko auginimo aš neturių žodžių:(( Na kažkuri klausė ar mama nepadeda,na aš jos neprašau,ji turi savo gyvenimą,ji dirba ir jai taip pat reikia poilsio.Tad visur vienai kartu su vaikeliu,popieriu einu tvarkyt su vaikeliu,pačiai į ligoninę reikia taip pat einu su vaikeliu.Kartais tikrai labai sunku ir labai pavargstu ir noris,kad padėtų,bet viską kompensuoja vaikelio šypsena ir krykštavimas.Stiprybės jums visoms:))

    gintaryte

  5. 6

    Laba Gintaryte, aš visą nėštumą esu viena, nes nežinau, kas tam žmogučiui galvoj susisuko, nebeverta apie tai kalbėt. Bet, manau, kad ir auginsiu viena. Nežinau, tiesą sakant, kaip čia pasisuks viskas dar. Esi šaunuolė ir džiaugiuosi, kad esi stipri. Irgi vsi galvoju, kaip čia bus, kai vienai tek auginti - as spėsiu, ar susitvarkysiu, dar dabar automobilio kurį laiką negalėsiu vairuot, tai iš viso nežinia, kaip spėsiu visur. Bet, kai geriau pagalvoju, mano mama užaugino mane irgi neturėdama/nemokėdama/nežinodama įvairiausių dalykų ir pagalbos, tai ir man turi pavykti. Svarbiausia, kad mažiuko labai laukiu. Mintyse matau mus laimingus, todėl tikiu, kad pavyks.
    Gintaryte, o mama tau nepadeda, ar tiesiog nenori prašyti? Neatsisakyk jokios pagalbos ir nesikuklink pra6yti jos, kai tik reikia, tai labai daug. Laikykis, siunčiu tau visus didžiausius savo palaikymus ir linkėjimus. Tavo mažylis galės didžiuotis tokią stiprią ir savarankišką mamą turėdamas! :)

    Lolita

  6. 4

    Mamytes, auginancios vienos bei tos, kurioms nieks nepadeda, linkiu Jums daug stiprybes. Man padeda labai mama, be to atvaziuoja karta per menesi vyro mociute, kartais teta (uz nedidelius pinigelius). pati dirbu namie, nes tik is vyro pinigeliu nelengva pragyventi (dirbu pagal ivp, tai man motinystes pasalpa nepriklauso).dirbu kai mazoji uzmiega, naktimis.be artimuju pagalbos negaleciau uzdirbti pinigeliu kartu budama namie ir matydama kaip auga mano mazoji. o jeigu ir nebedirbciau, ir niekas nepadetu butu siaubingai sunku. kartais taip reikia kad kas vietoj taves nakti atsikeltu ir leistu pailseti, isleistu i miesta vienai pasivaikscioti. knyga paskaityti duotu galimybe, po dusu ramiai pastoveti nesiklausant ar vaikas nepabudo. linkiu, kad nors vaikuciai Jusu augtu ramus ir sveiki. ir nekeltu jokiu rupesciu.

    dianela

  7. 4

    Manau,kad iki metų vaiko auginimas tai ir yra didžiausias mamai darbas.Turim ir tėtį namie,ir brolis vyresnis yra,bet daugiausiai darbo tenka man,mamytei.Aš viena naktį keliuosi( maitinu savo pienuku),verdu valgį taip pat tik aš.Į laukutį pasivaikščiot irgi einam kartu.Taip kad visai neliūdėkit,mamytės,taip jau yra,kad didžiausia našta namų ruošos ir vaikų auginimo tenka mums.

    VilmaK

  8. 3

    auginu du sunelius -dvynukus,turiu dukra 13metu ir vyra,tacaiu vyras jei dirba tai pagalba is jo maza,tik vakare atsipuciu kai jis gryzta,nors vaikuciai tai palyginus ramus ,o ir as pati nepanikuoju,jei paverkia tai kartais net pasigroziu ju tom asarelem ir kalbinu juos ,juokinu.Dukra mokosi ,po pamoku treniruotes,na ir nenoriu uzkrauti jai ,ji juk irgi turi tureti savo vaikyste,o ne su broliais sedeti,bet aisku jei paprasau padeda.As tai manau,kad i viska reik ziureti su ta mintim ,kas bus ateiti-grazuoliukai uzaugs ir bus mums dideli dziaugsmai ir paguodos,reik ir dabar dziaugtis ju tom asarom ,ju juoku,ju sypsenom

    Aureluze

  9. 3

    Įsivaizduoju, kaip tau saunku, gintaryte. Net susigraudinau:((( Labai liūdna, kai nėra artimo žmogaus, kuris padėtų tau iškęsti visus rūpesčius. Nors vistiek reikėtų daug ką pačiai daryti, bet bent jau galima būtų kartu pasiguosti ar pasidžiaugti mažais vaikučio atradimais:) Aš turiu pagalbą iš vyro, savo vyresniųjų sūnų. Bet žinau kaip sunku, kai vyras išvažiuoja į komandiruotę savaitei. Čia nepalyginsi su visu gyvenimu, bet irgi liūdna. O kartais yra dar ir kita pusė gyvenant kartu, būna, kad ir tada visai nepadeda. Čia buvo jau apie tai klausimas - skirtis tokiu atveju ar ne. Vienai auginant bent jau nervų niekas negadina. O tau, gintaryte, norėčiau palinkėti tik stiprybės, nes pačios gražiausios dienos dar priešaky ir tavo mažoji suteiks dar daug tau džiaugsmo. Kiekvienas gyvenime savaip vargsta, savaip džiaugiasi.

    elegancija

  10. 2

    as turiu vyra, bet jis man nieko nepadeda ir labai retai buna namuose. dar pati studijuoju ir viska speju! kai vaziuoju i mokslus prasau, kad senele priziuretu mazyle.

    Ilona