Atsakymai

  1. 3

    Kaip tik naturalią (žalią) lašišą gaminau praeitą savaitę.
    Superinis gurmaniškas patiekalas :)
    Perkant žuvį svarbu atkteipti dėmesį į žuvies žiaunas.
    Kad jos būtų šviesios rausvai ružavos spalvos . ( Ne tamsiai raudonos,ne rudos ir be juodų dėmių.) Mėsos Filė prie nugaros storis mažiausiai 5cm , o šonuose iki papilvės ne mažiau 3 cm. Žodžiu turi but mėsinga.
    jei tikrinate pagal kvapą ar neprasidėjęs švinkimo procesas, tai uostykyte žiaunų skleidžiamą kvapą, nes visos žuvys imo gesti,pūti nuo galvos.
    pagaminti visai paprasta ir greitai.
    Lašiša kruopščiai nuplaunate
    Nuskutate žvynus
    Vėl išplaunate
    Nupjaunate galvą,pelekus, uodegą
    ( Jų neišmeskite panaudosite firminei žuvienei išsivirti,poto pridėsite prie šių dalių ir atskirtus kauliukų griaučius. )
    Odos nulupti nereikia.
    Dabar aštriu peilių atskiriate mėsos filė nuo griaučių.
    Gausite du filės ištisinius gabalus.
    Perpjaukite juos i vi dalis per pusę.
    Dabar isūdykyte juos rapia druska.
    Kiekvienai daliai druskos itrinkite po valgomąjį šaukštą.
    Ir apibarrstykyte kvapiaisiais maltais pipirais.
    Daugiau jokių prieskonių nereikia.
    Paruoštą žuvį sudėkite į Emaliuotą indą ,kurio dugnas pabarstytas taip pat druska ir pipirais.
    žuvies filė dėkite ant dugno odos puse , o viršutinius gabaliukus sudėkite kad mėsos pusė "žiūrėtų" į mėsą , odą liktų viršuje.
    Apdenkite dangčių ,pastatykite žuvį į vėsią vietą ,ne žemiau nulio laipsnių
    ir palykite parai ,dviem ar maxi trim isisūdyti.
    Po trijų parų būtina laikyti šaldytuve.
    Po pus antros paros sūdimosi jau galite drasiai ragauti :)
    Skanaus :)

    Anonimas

  2. 3

    o kokia ji ?žalia ar rūkyta? žalia tai su prieskoniais sudeta ir taip labai skani, sumuštinukams tinka

    IlonaP

  3. 2

    musu seimyna labai megsta lasisa kepta tesloje, pirktineje mielineje arba bemieleje. Zuvi pabarstau priekoniais ir apvinioju teslos lakstu, kepu apie 30- 40 min orkaiteje

    Sarunas

  4. 2

    Mums labai patinka toks receptas, tiesa, jis riebus :)

    Apkepta lašiša su sūriu

    Ingredientai

    Aliejus:30 g.
    Fermentinis sūris:30 g.
    Grietinė:50 g.
    Lašišos filė:150 g.
    Miltai:1 šaukštas
    Prieskoniai:pagal skonį
    Sviestas:50 g.
    Svogūnai:50 g.

    Gaminimas

    Žuvį supjaustyti 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį porcijinę keptuvėlę, viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu kepti orkaitėje minučių (200 laipsnių).

    reda83

  5. 2

    Gali pabandyti folijoje (lasisa,brokoliai,morkos,druska,pipirai,grietine).Labai skanu ir paprasta.Mes lasisa daznai valgome.Tiesiog apkepu be miltu,neilgai ir zemoje temperaturoje.Mesa lieka sultinga ir minksta.Patiekiu su ryziais arba bulvemis ir su zuvies padazu.Ant lasisos gabaliuku dedu prieskoniniu zoleliu.

    vilem

  6. 2

    jei zalia.supjaustik gabaliukais..biskuti druskikes ,pipiriuku.ant virsaus citrinos gabaliukas suwinio i folija ir i orkaite.skanaus:)

    saulyte6

  7. 1

    http://www.mamanija.lt/klausimai/4928/ar-esate-pasigaminusios-skaniai-lasisa

    sandi

  8. 1

    galima daryti bulves idarytas lasisos file ( tinka ir rukyta ir sudyta ir zalia)

    rakija