• 21ats.

    Ar yra teke skaityti savitaigos literaturos,pozytiviu knygu,kaip geriau jaustis,kaip nestresuoti,kaip kazka geriau gyvenime pasiekti,pati poziuri i gyvenima keisti ir t.t....Ar tikite tuo,jog skaitymas tokios literaturos duoda kazkokios naudos? Ar tai nera begimas,atitrukimas nuo realybes,nenoras suvokti ar nezinojimas,kaip spresti esamas,sakykim,problemas kitais budais?

    geguziukasKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    O as manau,kad tokios literaturos skaitymas yra geras dalykas.As esu atvira naujovems, ,,pamokymams''.Ir man atrodo,kad kartais geri pamokymai padeda spresti gyvenimiskas problemas.Cia eina kalba apie mokymasi.Juk mokomes visa gyvenima:ir is knygu,ir stebedami kitu gyvenimus ir remdamiesi savo patirtimi.Juk niekas nemoka visko.Vienas dalykas yra pasitiketi savimi,kitas dalykas-mokytis.Manau,kad tokia literatura yra idomi ir naudinga,padeda zmogui keisti poziuri i save.

    vilem

  2. 4

    Skaiciau tokiu knygu ne viena.Na pradekime nuo to,kas jas raso.Labai puikus psichologai,filosofai.Kalbu apie pasaulio geriausius.
    Tai normalu,kad i galva atnesa nauju ideju,ja pravlo nuo kasdieniu siuksliu.Ir tu ismoksti buti laimingesnis,kitaip viska vertinti...

    Amorsita

  3. 4

    Visiskai sutinku su vilem :))) Nors ir pasitikiu savimi, bet ir pozityvios literaturos neatsisakau - zinojimo niekad nebuna perdaug :)

    almyte7

  4. 3

    Ir aš paskaitau ,bet kad sektųsi pritaikyt net ir labai gerai nuteikiančius patarimus ,greit jų taisylių laikytis pabosta , o gal ir neįmanomą mechaniškai dėl vienokių ar kitokių besikeičiančių aplinkybių ,kurios nutinka kaip sakant ne pagal susidarytą planą.
    Žodžių žmogus ne robotas , ir jei jo charakteris jau subrendo vienaip ,tai pagal kito žmogaus supratimą ir sąmojingumą gyvent neįmanomą.

    Anonimas

  5. 3

    aš kai paskaitau kažka panašaus internete tai iš tiesu ikvepia kažkaip , bet to skaitymo neužtenka, reikia daryt atitinkamus veiksmus. manau tokios knygos gali padeti tik tuo kad ikveps, paskatins , nuteiks teigiamai ir tada žmogus sieks tikslo. gali skaityti kiek nori jai sedi užsidares ir nieko nedarai.

    IlonaP

  6. 3

    teko skaityti the secret, tikiu, kad jei zmogus sugeba save pozityviai nuteikti, kad ir knygu pagalba,tai naudinga jam.

    Anonimas

  7. 3

    taip, teko skaityti panasios literaturos, nes to prireike rasant diplomini darba. tikiu, kad tai padeda ne tik eiliniams zmonems, bet ir tam tikros specialybes darbuotojams. nesam ensteinai ir visagaliai, zmones daznai atsiduria gyvenimo problemu ar dar kokiu situaciju kryzkelese, tad nieko blogo pasisemti ideju is literaturos, tai ir vadinama problemos sprendimu ieskojimu. ir tai nieko neturi bendro su nepasitikejimu savimi kaip kazkam pasirode ar nemokejimu spresti problemu. nemoka tie ju spresti, kurie savo bedas skandina alkoholyje ir pan., o literaturos skaitymas kiek zinau dar niekam nepakenke :)

    romantike

  8. 2

    as ir rekomenduoju paskaityt the secret :)

    Aurvile

  9. 2

    pritariu, kad skaitymas nepakenks, duos naudos, jei tų patarimų nepamiršim, nes dažnai perskaitau ir pamirštu, todėl tas knygas reikia vartyt kasdiena, gal tada pasamonė priims, nes prigimtį pakeisti labai sunku, jei aš gimiau nekarjėristė, tai man bus sunku ką nors pasiekti, nors ir aš skaitysiu daug, greičiausiu atvėju tik teoriškai galėsiu kitiems papasakoti, pamokyti, bet praktiškai sau mažai ką pritaikysiu, bet pvz apie vaikų auklėjimą labai daug ką panaudojau praktiškai, žiurint koks tas gyvenimo požiūrio keitimas. Esu sutikusi žmonių, kurie sakosi pakeitę savo gyvenimą 100%, kad padėjo knygos, paskaitos, todėl tikiu įtaigą. Bet kiti net nesugeba perskaityti 10 dievo įsakymų ir jų laikytis, juk reikia tiek nedaug pastangų.

    vinipukas

  10. 1

    Teko, skaičiau saviįtaigos, bet man jos nepasiteisino

    Jorkaile