• 16ats.

    Klausimas mamoms kurios maitino pačios. Jei nebemaitinate, kaip sekėsi atjunkinti vaiką? Kiek vaikučiui amžiaus buvo?

    Mano mažei jau 10 mėnesiukų, bet vis dar geria mano MP.Jau kažkaip vis pagalvoju, gal reiktų jau nutraukti maitinimą, pavargau ir atsibodo jau:))))) tik vis galvoju kaip tai padaryti?gal kuri mamytė papasakos kaip ji tai padarė.Bandžiau per paiešką rasti atsakymą, bet nieko mane dominančio neradau:)

    pupa34MaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mums jau beveik 7 men. as dar maitinu.. aisku gerai kai nakti duodi papuli ir snaudi pati, nereikia keltis is lovos.. bet jau reikia po truputi mastyt kaip atjunkyti, viena pazystama sake kad geriausia atjunkyti 6 men MP vaikui pilnai uzteko iki 6 men sake lengviau nutraukti.. nes kai jau buna vaikiukas didesnis tada supranta kad va mamyte turi po maikute valgyt :) nu zodziu sunkiau metu atjunkyti negu 6 men.. bet as dar maitinu, nes mano lelius labai prastai nakti miega.. valgo daznai.. tai man lengviau jam kruti ikist negu keltis misinuka daryt.. ir man patogu ir vaikui gerai..

    kristale

  2. 3

    Na jau davė Dievas jums ar gamta to pienelio,tai ir maitinkite iki metų laiko. Dabar jau mažinkite,o po metų aš nuvažiavau pas savo tėvus pernakvoti viena,I nakčiai,palikau vaiką vyrui,atvažiuoju kitą diena,o ji man jiuokiasi,kai parodžiau savo papą,taip ir baigėsin visi mūsų maitinimai. Jau nuo metų paprastą pienuką galite iš puodelio pratint,ir be to yra įvairaus maistelio ir be pieno.sekmės:)))

    Deimax

  3. 3

    as skaiciau kad nuo 8menesiu galima pradeti vaikui duoti gerti is puodelio, pradedant pratinti nuo mazu kiekiu. Ligonineje kur dave knygute Mamos atmintine ten yra kudikio maitinimo planas, manau ten gerai parodyta yra. ten raso kad nuo 1m kudikis turetu gerti tik is puodelio. tai nuo 8menesiu po truputi maziau reiketu duoti is kruties kas menesi mazinant ir duoti is puodelio nutraukto pieno. O po metu as manau kad tikrai reiketu duoti tik is puodelio ir jei dar pas mamos yra pieno tai savo nutraukto duoti. Mamos pienas geresnis yra nei karves. O jei jau mama pieno nebeturi tai skaiciau kad galima duoti nuo metu jau karves piena.

    Erika_P

  4. 2

    As ir galvojau kad bus labai sunku bet gavosi labai lengvai jokios vaikui traumos. Kazkur nuo 8 men pradejau karta i diena duot misinuka. Aisku vargau negere nemokejo gert is buteliuko bet ismoko per pora men. Ir pamego misinuka. Poto daviau 2 kart diena viena kart ir pries einant miegot. Su buteliuku uzmiega. Kai nakti atsikelia labai geria vandenuka skiesta su sultimis. O dabar kai suejo 10 men pradejau ir ryte duoti misinuka ir labai skaniai geria. Taip ir atpratinu nors dar pienuko turiu.

    austeja0809

  5. 2

    Maniskis nuo 7 men jau nebevalgo mano pienuko. Na kai nusprendziau nebemaitinti, tai vis daviau buteliuka ir tiek. Ji kazkaip lengvai atprato, man siek tiek sunkiau buvo taip padaryti, kad pienas dingtu.

    Indruke

  6. 2

    ačiū visoms už patarimus.Bandysiu ir aš palaipsniui mažint pienuką, o nuo 1m bandysiu visai nebeduot MP.Tik vienas klausimas- kai nebegauna vaikas MP, ar duodate gerti mišinuką ar pienuko iš parduotuvės?

    pupa34

  7. 2

    Del naktinio maitinimo jau rasiau. Diena maitinau iki 1,5 metuku. Nuo metuku ,neduodavaut kai pavalgydavo darzovienes, priespietus,pavakarius, taigavosi mazdaug maitinau 4 kartus,po menesio liko 3 kartai, dar po kiek laiko liko tik ryte ir vakare. Bet jis niekad manes nedraske ir nereikalavo. Po to vakare pavalgydavo kosytes duodavau atsigert arbateles,kartais noredavo vandenuko ir eidavo migdyt tetis, kelis vakarus pradedavo verkt kai tetis paimdavo,bet kai nueidavo i miegama praeidavo. Po savaiteles jau pats imdavo teti uz rankos ir rodydavo kad eit miegot. Na tuo metu ryte dar maitinau. Mazius net pradejo miegotnakti,o iki tol vis pabudinedavo. Ir mazdaug po men kai atsikeldavo is lovytes paimdavo vyras, duodavo kokio jogurto atsigert,as nueidavau i kita kambari, taip kelias dienas, po to jau ir as galejau eiti pas ji ir jokiu problemu nebuvo. Jau beveik menuo kai visai negauna MP. Ir man paciau viskas gerai, jokiu vaistu, jokiu verzimu neprireike.

    O is buteliuko maniskis niekad negere,MP nenusitraukinejau, pradejom gerti is kart is paprasto puodelio.

    gitaniux

  8. 2

    tikrai butu idomu suzinoti kaip atjunkyti vaika nes mum jau metai ir menuo bet vis dar maitinu pati bet taip pat jau noreciau nutraukti nes atsibodo jau o ir vaikas jau nemazas.

    inga3

  9. 2

    as maitinau iki metuku ir 1men po to jau nusibodo as paprastai atpratinau nedaviau savo papo o vis kisdavau buteliuka,buvo sunkoka dar vis ieskodavo mano bet neduodavau na dabar jau didelis,nenoreciau kad kur nueini ir vaikas kelia rubus ir sako gert nes tokiu mamu maciau kurios maitina iki 2metu na iki metu tai normalu.

    Daluze

  10. 1

    dar bijau pagalvoti apie tai, kazkaip staigiai praejo tie astuoni menesiai ir atrodo, kad be mano pienuko niekaip neissiverstume..

    Jurgita311