• 21ats.

    Sveikutės, ar gali katė pakenkti nėštukei? (plačiau viduje)

    Namuose turim augintinę, trejų metukų persų veislės katytę. Katytė protinga, laikom tik namuose į lauką neišleidžiam. Katytė turi dėžutę su smėliuku ir savo reikaliukus atlieka ten. Esam labai prisirišę prie katės. Šiuo metu kaip tik laukiuosi, norėčiau sužinoti ar kenkia katytė nėštumui ?

    cooliukeNaminiai gyvūnaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    na savo kates nereikia bijoti, jaigu ji niekuo neserga. man ginekologe tik liepe neglostyti svetimu katinu nes nežinia kuo jie gali sirgti. o savojo dežutes tik negalima keisti ,kad nepasigautum toksiplazmozės , geriau tegu kas kitas iš namiškiu tuo rupinasi. o šiaip juk kate toks mielas gyvūnas , ramybes suteikia

    IlonaP

  2. 3

    man aiskino gydytoja kai pastojau kad jei ir pries nestuma turejom kate tai jos nereikia atsikratyti tik nevalyti jos dezutes, ir visalaik pagloscius nusiplauti rankas.

    wiktoriuke

  3. 3

    siaip reikes pasidaryti tyrima del toksaplazmozes, ir jokiu budu nekeiskite kates tualeto, tegu vyras keicia. Sako kad pavojingiausios kates iki 2 metu - jaunos.

    Lulu

  4. 3

    ir mes turejom kate prisigaudziau gandu isigandau nuejau pas savo ginekologo pasiklausti tai sako yra tyrimai sumokejau 40 lt ir ka pasake jog nesu vaikysteje sirgusi sia liga nes tipo jei jau buvau usikretusi tai nebepasikartoja ir viskas ir sake nekeisti katino dezes nes per ten gali pasigauti ir viskas gerai buvo

    simka

  5. 3

    nEKENKIA TIKRAI,tik venkit keisti katytės tualetą,kad neužsikrėstumet toksiplazmoze.Lai šį darbą atlieka kitas šeimos narys

    ruta26

  6. 2

    pakenkti tai negali,tik tiek ,kad kai kurie kudikiai buna elergiski.

    gabija1

  7. 2

    beja, nekreipkite demesio i didziaja dali komentaru, nes jie visiskai neadekvatus ( zmones visiskai neispruse sioje srityje ir nesupranta ka kalba). Cia reiktu kalbeti su visuomenes sveikatos specialistais, nes net kai kurie gydytojai nelabai susigaudo (ypac kaimeliu ir miesteliu), jiems teigiamas toksoplazmozes rezultatas siejasi su kazkuo blogu. Esme, kad jei teigiamas, reiskai antra karta uzkrato nebepasigausite, turite imuniteta visam laikui. Kitu ligu jusu naminis katinas neatnes. na bent jau toikiu, kurios pakenktu nestumui.
    jeigu su juo labai buciuojates, glaustotes ir pan. ir duodat zalios metus, tai visokiais zarnyno susirgimais gali uzkresti, bet tai jau elementari higiena

    rakija

  8. 2

    jums reikia pasidaryti toksoplazmozes tyrima kaip ir visom nestukem, jei jis bus teigiamas, tuomet katyte tikrai nekenkia. Jei tyrimo rezultatai butu neigiami( mazai tiketina jei su katem turejusi kontaktu), tuomet teks katytes privengti, nes kels pavoju vaisiui.

    rakija

  9. 2

    As nerizikuociau ir kol nepagimdyciau kate palikciau artimiems zmonems pasaugoti.Aisku, sakoma kad gali kitas zmogus katytes tualeta sutvarkyti, bet kate vistiek lipa ant baldu, patalynes ir pan, juk uzpakalio jei niekas nenuvalo....Taksoplazmoze pavojinga. Pagalvok kas svarbiau tau, katinas ar kad sveikas vaikas gimtu?beto niekas nesako ja ismesti, o tik laikinai duoti kitiem pagloboti.

    kvapni_feja

  10. 2

    Reikia vengti tik svetimų kačių,kurios dažnai arba visada būna lauke.Taip bent man sakė daktarė.

    aidaS