• 6ats.

    suneli maitinau pati tik 1mwn,poto padejau duoti aptamil,pastebejau,kad pradeda berti.po savaites nuejome pas daktara jis israse vaistu.vaistai(tepalas)padejo tik tam kartui.berimas didejo,israse kita,ir pasake,kad mano mazyliui 5men egzema:( kaip kovoti su sia liga?

    sandraeduKūdikio odos problemosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    kad pasake kad egzema tai keista, nes kazkaip gydytojai ne aiskiaregiai ir patys negali atskirti egzemos nuo maisto alergijos, kol nepadaryti tyrimai, o ir tyrimai nereiskia, kad kazka parodys - siandien atsiemiau kraujo igE tyrimus greito tipo reakcijoms nustatyti (mum tuoj 7men)- visi nuliai, balai pavieniai, ju nepakanka net labai zemo lygio alergijai pripazinti, o vaikas pastoviai zaizdotas, beria, slapiuoja, pastoviai kasosi, nors vartojami antihistaminai (zyrtec 2x1/3), tepami buvo ir hormoniniai, hormoniniai+antibiotiniai tepalai, kurie padeda tik extra atveju kai isimeta bakterijos per slapiavimus, ir neuzsitraukia zaizdos, dar naudojamas fuxini tirpalas, epaderm emoliantas, elidel imunomoduliatorius, o isbandytta turbut viskas nuo paprastu ir spec paskirties tepalu, iki laiudisku priemoniu avizu nuoviru, lakisiu ir pan.. akivaizdziai nepadeda niekas ilgam laikui - elidel labai padeda, bet irgi kol tepi, kaip ir steroidiniai tepalai.. siaip galeciau rasyt ir rasyt, bet turit pasirodyt alergologui.

    pagrindiniai dalykai:
    nemaudyti ilgiau 7min, naudot alieju ar tirpinama emolienta pilant i vandeni maudyniu metu, po maudyniu istept oda (kuo greiciau) drekinanciu, esant reikalui drekinanciu+maitinanciu kremu/tepalu.
    stengtis palaikyti patalpose pastovia dregme 45-55proc.
    palaikyti ne aukstesne nei 18 laipsniu temperatura patalpose.
    kuo daugiau gryno oro.
    svarbiausia drekinti oda, is neutraliausiu ir nebrangiu tinkami kremas "basalis", jei reikia riebesnio tepalo ir maitinti oda - tinka "Epaderm" - ji galima tirpint karstam vandeny ir naudot kaip vonios alieju. abu nebrangus ir blogiau tikrai nepadarys, o visokie essex ir kt kur yra vazelino - netinkami nes uzkemsa poras neleidzia greiciau regeneruot odai, excipial ir kiti pansus su priedais (migdolu aliejum ir pan) gali pauminti, reikia atsargiai bandyt tept maza lopineli jei pasireikstu kazkas negero, taip su kiekvienu tepalu reikia..
    ir dazniausiai jei buna maisto alergija, kudikiai netoleruoja pieno baltymo - gerai butu jei pakeistumet misini i aptamil allergy care, jis vienintelis su pilnai hidrolizuotu baltymu. nes kiti H.A.(hipoalerginiai) misiniai - tik alergijos prevencijai skirti, ir netinkami, kai vaikas jau serga atopiniu dermatitu/egzema del pieno baltymo netoleravimo ir kitu alergiju maisto produktams.
    uzsirasykite pas alergologa (ne dermatologa) konsultacijai ir jusu konkreciu atveju jums duos patarimu kaip kuo ilgiau palaikyti remisija, kaip kovoti su paumejimais, kaip rinktis produktus primaitinimui ir t.t. patars ka naudoti ivertine odos bukle. tik pasidomekit geresniais specialistais - girdejau atveju, kai alergologas paziuri, skiria hormonini tepala nesigilinant i nieka ir paleidzia namo..

    Anonimas

  2. 2

    Brolio seima turi sia problema su suneliu..,jau beveik metus.Abu jau tiek surinke informacijos apie egzema ir pereje gydytojus,tiek valdiskai,tiek privaciai..,kad patys nebezino,ko daugiau imtis.Beje,jie taip pat gyvena ne Lietuvoje.Is pradziu pas gydytojus valdiskose istaigose isbande begalo daug rusiu tepalu,o kazka rimciau skirti jie bijo,nes vaikas dar mazas.Taip ir "zaide" su tais tepaliukais,kol brolis nenuveze pas privacius gydytojus.BET,kiek nesenai minejo,vistiek tie visi tepaliukai,kad ir padeda siek tiek,tam kartui,na ant odeles lyg ir matosi pagerejimas,bet vaikas vistiek kasosi ir smarkiai.Labai ziuri,ka duoda valgyti,gerti,visada vedinami kambariai,kuo dazniau gryno oro,pakeite patalyne i kazkokia spec.alergiskiems vaikuciams.Esme ta,kad gydytojai cia uzsieny geriau israsys begale tepaliuku,bet del to,kad vaiko amzius dar mazas..,bijo "rizikuoti".Turiu omeny,kad vaikui su egzema,reikalingas ir vidinis gydymas.Nes jam niezti,jis kasosi istisai ir tai,kad ir matomas ant odeles pagerejimas,jo savijautai tai nepadeda.

    geguziukas

  3. 1

    Visu pirma keiskite misinuka. aptamili labai rekomenduoja daktarai, bet jis tikrai tinka ne visiems!!!!

    AgnesDarija

  4. 1

    Nebeduokite savo vaikui aptamilo. Mano vaikui taip pat buvo bėrimas, valgydavome aptamilą. pamačius bėrimą tiesiog pakeičiau mišinuką, nors gydytojai to nerekomenduoja paprastai, ir bėrimas liovėsi

    Anonimas

  5. 1

    pamirsau dar paminet, kad atsilus orams dazniausiai pasitaiso situacija, net vissikai isnyksta egzemos pozymiai, kurie atsinaujina tik vel rudeni. bet negalima vaiko laikyt ant tiesiogines saules, nors gydytoja sake taip daro tevai nes mato kad "gereja" - tada tik pablogina situacija, nes nudziovina, kartais net "nusvilina" odele.

    Anonimas

  6. 0

    naturalus ir labai veiksmingas tepalas:
    1 valg.s kakavos sviesto,1v.s sviestmedzio sviesto. 1 a.s mango sviesto, 1 a.s avokadu sviesto ir 1a.s kokosu aliejaus. Viska sudeti i plastmasini indeli ir istirpinti garu voneleje. sildyti kol visi sviestai istirpsta ir pasidaro vientisa mase. su siuo tepaliuku tepti oda 3-5 kartus dienoj. svarbiausia patepti po kiekvieno apiprausimo. rekomenduociau butent Akomos sviestus,nes jie geriausi kiek teko bandyti ir kainuoja labai nebrangiai. As siuo tepaliuku isgydziau savo mazylio odele per labai trumpa laika.

    Anonimas