• 17ats.

    ar uzdedat savo mazyliam batukus namie?

    mano mergina kai ja laikau jau deda zingsniukus,tai vaikstinejam taip po kambarius.bet iskilo klausimas ar geriau basai taip begioti ar apauti batukus,jai taip kokie jie turi but?girdejau kad negalima nuogom kojytem statyt,nes kudykiu pedutes labai jautrios,gali but po to ploksciapadis.ar tai tiesa ar mitas?

    redusisVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    mes kai jau pradejom su vaikstyne vaiksciot, tai is karto ir dejau basutes, nes ortopede sake, kad vaikui butinai reikia batuku, kad nebutu sleivukas ar pilnapadis, tai nuo kokiu septyniu men, namie buna su basutemis, o perkame tai kauno bazeje ortopedines

    Gitana

  2. 3

    Hm, kiek teko skaityti lietuviskos ir uzsienio literaturos apie vaikus, tai visur patariama nemauti batuku, kad vaikutis ismoktu tvirtai stoveti ant savo peduciu. Mes nevaiksciojom vaikstyneje, tai lakstem visur su kojinytemis, kuriu padukai su guminiais taskiukais, kad neslystu. Ir kojytes nei iskrypo, nei kas kito blogo nenutiko.

    Agne

  3. 3

    kai tik pradejo po truputi vaikscioti mano abi paneles, tai is kart dejau batukus, kad paskui nebutu problemu kokiu su kojytem. o va mano sesuo savo mergytei batuku nedejo visai, tai dabar turi vargelio su ploksciapadyste.

    ausra2

  4. 3

    Basom yra labai gerai, bet žymiai vėliau, kai vaikas bus paaugęs ir jau tvirtai stovės ant žemės. Tada jau basom liuks, ypač kur ant akmenukų, papludimyje ar ant žolytės pabėgioti.

    Iga

  5. 3

    bet jai mes nesinaudojam vaikstyne,dedam visada pilna pedute,vaikstom ne ant pirstu galu.vieni sako kad geriau basom po namus vaiksciot,kiti kad su batukais.tai dabar nieko nesuprantu :)))))

    redusis

  6. 3

    O ypac reik batukus det kai vaikas vaikstynei.

    kristulele

  7. 3

    As manau kad reika batuku. bet ne paprastu o ortopediniu kad vaiko kojite galetu gerai formuotis.

    kristulele

  8. 3

    mums ta pati ortopede patare kad vaiksciotu daugiau su batukais namie, beto namie yra daug kur plyteles mazyte susala kojutes ir kartais paslysta tad vaikstome daugiausiai su batukais

    katikee

  9. 2

    dažniausia be batukų. užtenka, kad lauke išbūna su basutėmis beveik šešias valandas(du kart einam į lauką)

    Danulexia

  10. 2

    Tikrai su batukais. Gydytojų gali paklausti, tai patvirtins. Na nebent kažkas naujo atsirado, kas įrodo, kad geriau basom palikti, nors tuo labai abejoju.

    Iga