• 5ats.

    Gal kas gimdete Lietuvoje, dirbdamos uzsienyje

    Gal yra mamyciu, kurios gimde Lietuvoje, nors yra gyvenancios ir dirbancios uzsienyje?as dirbu norvegijoj, noreciau issiaiskinti kiek man kainuotu gimdymas ligonineje, jeigu nemoku PSD. Turetu norvegijos ligoniu kasa padengti mano gimdymo islaidas, bet dar bandau issiaiskinti kokius popierius susitvarkyti.

    krissmeddGimdymo namaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Beje, ko gero priklausomai nuo miesto kuriame gimdysi, bet jei valstybinej ligoninej gimdysi ir noresi seimynines palatos-uz ja teks apsimoketi patiems. As gimdziau Panevezio ligoninej, tai mes uz seimynine palata parai mokejom 100lt..

    safariE

  2. 1

    na tau jau atrase, bet jei neklystu tai berods nuo 30sav, ne nuo 32 budama LT piliete-esi atomatiskai drausta ir gimdymas LT nemokamas..as gyvenau NL, o grizau gimdyt i LT pernai..niekam nieko nemokejom, ir tikrai nenusivyliau..gimdymu buvau patenkinta ir neturiu jokiu blogu prisiminimu-tik gerus..tyrimai nemokami, nebent pati prasysies kazkokiu ypatingu, kuriu paprastai neskiria jei nereikia, tuomet reikes paciai uzsimoket..tiesiog LT uzves nesciosios kortele, reikes gydytojo pazymos kurioje nurodoma kad esi nescia, kiek laiko ir numatoma gimdymo data, su a pazyma nueisi i ligoniu kasas, kad uzregistruotu ir viskas, toliau tik beliks laukti gimdymo :)
    beje, girdejau kad NO siaip jau labai geri atsiliepimai apie ligonines, gimdymus jose, kodel negalvoji gimdyt ten vietos?

    safariE

  3. 1

    teisingai parase anonimas kad nekainuoja nes nuo 32sav lietuvos pilietybe turint nekaiinuoja kreipiantis pas medikus gimdymui,konsultacijai ar dar kam..

    indraya

  4. 1

    As gyvenu Londone bet gimdziau LT.Grizau i LT budama 36savaiciu nescia, iskarta apsilankiau pas gydytoja uzvede nesciosios kortele paime slapima,krauja ir viskas.Nors as visos savo nestumo kortele buvau parsivezus is UK su visais aprasymais kur buvo viskas surasyta kas man buvo daryta ir panasiai,bet daktarai buvo labai nepatenkinti atseit jie nesupranta angliskai nu be zodziu:).Nuo 32 nestumo savaites lietuvos pilietybe turinti moteris yra automatiskai drausta valstybes,ir kreipiantys pas medikus tau nieko nekainuoja.as pati gimdziau pries 3 metus.

    Anonimas

  5. 1

    jei turi gavoj gimdyma privacioj ligoninej, tai prieziura iki gimdymo 3600lt.pats gimdyas nemokamas, taciau tariesi su gydytoju pas kuris priims gimdyma, tai kainuoja nuo 500lt. iki 1000lt.
    jei be komplikaciju,tai trys dienos ligoninej,ne bendroj palatoj, viena para-250lt.;))))

    raima