• 25ats.

    Ar galėtumėte savigynai ar artimųjų apsaugai panaudoti mirtiną ginklą?

    Ar galėtumėt sužeisti užpuoliką ar net jį nužudyti, kad apsaugotumėte save ar artimuosius nuo sužalojimo ar mirties?

    debesėlisKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    Vinipukas,aš manau,kad smurtas ir savigyna du skirtingi dalykai...Nejaugi,jei tave užpultų ar tavo artimuosius tu nieko nedarytum,nes galvotum,kad apsiginti yra blogai?O,jei grėstų tavo vaiko gyvybei,kaip tada?
    Ne vienas žmogus neturi teises pakelti prieš kitą ranką,tai aš visiškai sutinku,bet,jei taip atsitiko,tai apsiginti būtina,bent aš taip manau...Negalėčiau sau atleisti,jei žinočiau,kad nieko nedariau,kad išgelbėčiau kitą žmogų....
    Linkiu visoms ir visiems,kad niekada nereikėtų atsidurti tokioje situacijoje...

    debesėlis

  2. 7

    Tikrai baisu net pagalvoti apie toki dalyka, bet jei reiketu ,tai ,manau, uz savo veiksmus neatsakyciau :O

    almyte7

  3. 7

    Asmeniškai aš tai manau,kad galėčiau panaudoti mirtiną ginklą,jei žinočiau,kad tai išgelbėtų mano ar artimųjų gyvybę...

    debesėlis

  4. 5

    Kovociau iki paskutiniu jegu ir nesvarbu,kas nutiktu uzpuolikui

    mamule

  5. 5

    vienareiksmiskai: GALECIAU ir ne tik savygynai... o be to mirtinas ginklas juk nuprivalo sukelti mirties... ;)

    poolman

  6. 5

    Manau ir be ginklo galeciau i gabalus sudraskyti :). Bet kokia butu is tikro mano reakcija tokiu atveju, neisivaizduoju. Nors isiucio paimta as pirma padarau, o tik paskui pagalvoju, tai visko gali buti, kad ir ginkla panaudociau. Bet kuriuo atveju tai visiskai pateisinu.
    Zinoma, tokioje situacijoje niekada nebuvau patekusi ir tikiuosi, kad nebusiu. Bet kai paauglysteje velai vakare prisikabino blogu berniuku kompanija, tai mano rekacija buvo tokia: stoviu ir galvoju, tai kur cia dabar geriau vozti: i veida, i tarpukoji ar i kojos sausgysles.... Tada paciai juokinga pasidare, kad as dar stoviu ir galvoju... Ir pradejau juoktis is tokios situacijos. Paskui dar labiau juokas eme is paciu bernu rekacijos: atstojo ir tare "nenormali kazkokia" nuejo. Gal man tik taip pasiseke, bet kartais tokie "ginklai" gali buti ir stipresni. Be to daugelis savigynos mokytoju sako, kad geriausia savigyna - begti ir rekti.

    Ausra

  7. 4

    As manau, kad galeciau. Kazkada turejau legalu dujini pistoleta Valteri, tai vieka karta teko juo pasinaudoti pries girtu berneliu chebra ( ejom velai su drauge namo, o tie is kazkur atsirado ir bande mano drauge kazkur nusitempti). Soviau pirma i ora, o paskui i juos, tai greit visa girta drasa jiems dingo ir issilakste, nenormaliomis pavadino ir kazkur gal graudziai verke nuo duju. ir negaila man tokio poelgio, netgi nepavadinciau to agresija, o teiseta savigyna. Dvi mergeles pries kokius 5 ambalus nepastoves. o ginklas net nebuvo mirtinas. jei ir tikra ginkla tureciau, tai sauciau i kojas, o paskui nesciau kudasiu is ten.

    Agne

  8. 4

    aš tai ginčiausi kiek galėdama,ir muščiaus,ir rėkčiau,ir bėgčiau,o tokio dalyko kaip šautuvo,tai nepanaudočiau,nes aš jo bijau,esu mačius kelis kart iš arčiau,tai bijojau,drebėjau ir prašiau,kad neberodytų.

    staponkute

  9. 4

    Baisu ir pagalvoti,bet manau,kad ginciausi is paskutiniuju,jei kas atsitiktu.Tikriausiai ir ginkla panaudociau,jei matyciau,kad mano seimai ar man
    gresia mirtinas pavojus.

    vilem

  10. 2

    nebutina uzmust ginantis, jei tureciau gikla pries uzpuolika tikrai jy padaudociau net nemirktelejus.. persauciau kojas ar dar ka.. aisku lengva ce sneket kaip ptiu ptiu ptiu nebuvo taip atsitike.. ginciausi is visu jegu.. aisku buvo tos atvejis kaip dar labai jauna buvau, su drauge namo gryzinejom is klubo ir praeidamos vieno namo laiptine pastebejom vaikinu bureli, jie pradejo mus saukti o neprisisauke puole vytis.. tai gerai kad netoli namai buvo, begom is visu jegu, as bata pameciau ir galvoju sustot paimt ar begt toliau.. bet tada galvojau kaip kuo greiciau nuo ju pabegt.. zodziu gryzau namo su vienu batu.. nes baimes buvo daugiau nei reikia..

    kristale