Atsakymai

  1. 4
  2. 4

    Tikrai manau, kad cia tik mitas. Juk nemaitinsi vaiko visada tik is vienos kruties. O as kairiaranke, bet del to nemanau, kad vaikas irgi butinai bus kairiarankis :)

    Agne

  3. 4

    pastovei tu negalesi maitint tik is kaires, nes ir desnei pienas gaminasi :)) reikes keisti viena maitinima is vienos kita is kitos..

    kristale

  4. 3

    Manau kad tai pats neįtikimiausias mitas. Čia tokių tiek galima prisigalvoti:)))) Pažiūrėk mamyčių atsakymus per paiešką "desni", tai irgi buvo apie tai kalbėta. Ir dar, įdedu iš to klausimo vieną info apie kairiarankystę:
    Trumpa info: "Kairiarankių fenomenas nėra dar gerai ištirtas, tačiau, mokslininkų nuomone, kairiarankystė – genetinė ypatybė. Dažniausiai ji persiduoda iš kartos į kartą motinos linija. Pastebėta, kad posūkis į tą ar kitą pusę prasideda įsčiose. Atlikus tyrimą ypač jautria ultragarso kamera, kuria buvo fotografuojami dar negimę kūdikiai, nustatyta, kad, jei kūdikis kišo į burną kairę ranką, tai būtinai gimdavo kairiarankis. Mokslininkų nuomone, maždaug trečią ketvirtą mėnesį vaisiaus sąmonėje kažkas įvyksta, ir jo dešinysis pusrutulis tampa pranašesnis už kairįjį, jis suteikia galimybę vystytis toms sritims, kurios vėliau bus atsakingos už kalbą ir raštą. Kai ši persvara įsivyrauja, smegenys persitvarko taip, kad kairė ranka tampa dominuojanti.

    Jei abu tėvai dešiniarankiai, tai tikimybė, kad vaikas gims kairiarankis yra 2 proc., jei vienas iš tėvų kairiarankis, tikimybė – 17 procentų, jei abu tėvai kairiarankiai, – 46 proc. Ar vaikas kairiarankis, ar dešiniarankis galima nustatyti stebint, kuria ranka jis gaudo ir meta kamuolį, atidaro dėžutę, ima kokį nors daiktą. Sukryžiuojant rankas ant krūtinės pagrindinė ranka visuomet bus iš viršaus. Žmogus ploja pagrindine ranka mušdamas pasyviąją. Jei žmogus kairys, jis kaire koja spiria kamuolį, ją deda ant viršaus, dėdamas koją ant kojos. Kairiąją akimi jis žiūri ir pro rakto skylutę."

    elegancija

  5. 3

    nemanau, čia kažkokia nesąmonė.....aš maitinu iš abiejų krūtų- tai taip išeina mano bus ir kairiarankė ir dešiniarankė:)))))

    pupa34

  6. 3

    as nemanau kad ce teisybe.. man pirma kart prie kaires kruties pridejo.. man atrodo issigalvojimas cia :)

    kristale

  7. 2

    Nu geras :))))))))))))))) Tikra nesamone.:))))))))))

    kristulele

  8. 2

    cia dabar aiskintis kiekviena prietara tai juokinga, krutine, maistas nu sakes

    Anonimas

  9. 2

    Man tai labai ydomūs tie visi prietarai...daugelis tik juoką kelia, o kai kurie verčia sunerimti. O va gydimo metodai pagal senolius tai labai vertingi...
    Čia tai juokelis o ne teisybė...:)))))

    editukas

  10. 2

    tai saunu :) o mano mama neturejo pieno visai, o as va maitinu iki dabar jau 7 men.. man atrodo ce nelabai priklauso nuo mamu, daug kas sako kad pienas smegenyse gaminasi.. labai daug kas nuo noro priklauso

    kristale