• 4ats.

    Gal marinuojat morkas korejietiskai? Siandien sukonservavau keleta stiklainiu ir galvoju ar ilgai jas galima laikyt vesioj patalpoj. Kazkur skaiciau, kad atseit galima taip morkas marinuoti ziemai, taciau as kazkaip abejoju ar jos nesurugs.

    Lauksiu Jusu atsakymu :)

    EgloneMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Na korejietiskai ruostu morku receptu yra bent 3, taciau as ruosiau pagal paprasciausia :
    1kg morku
    4 skilteles cesnako
    2 svogunai
    3valg. s. acto
    malta astrioji paprika
    aliejus
    druska
    Morkas nuskusti ir supjaustyti siaudeliais (galima rankomis pjaustyt, bet yra ir speciali tarka tiems siaudeliams), gerai pasudyti ir leisti pastoveti 10-15min. Po to lengvai perplauti vandeniu, nuvarvin.ti ir sudeti i dubeneli, suberti paprika (pagal skoni), uzpilti actu. Svogunus smulkiai supjaustyti, pakepti ant aliejaus. Cesnaka sutrinti, sudeti i morkas, atausintus svogunus taip pat i morkas ir viska gerai ismaisyti. Tiesa, svogunus deti be aliejaus. Tada dejau i stiklainiukus, gerai suspaudziau ir uzsukau

    Eglone

  2. 1

    Raima, na tas morkas gerai suminkstina druska, kai jas padedi pastovet susudytas :) siaip tai skonis neblogas. Tokios astrokos gaunasi.

    Eglone

  3. 1

    Mes marinuojam morkas, bet greičiausiai ne korejietiškai, tai negaliu pasakyti. Jei dedama konservantų (druska, actas, cukrus), dar pavirinama, tai vėsioj patalpoj tikrai turėtų laikytis. Nes mes, pvz., daromės pomidorus su česnaku (be druskos ir kt. priedų), tai šaldytuve gana ilgai išsilaiko (praktiškai per visą žiemą, jei anksčiau nesuvartojam).
    Ir man įdomu būtų gauti receptą :).

    Ausra

  4. 1

    mano vyras megsta, daro, bet acto musu nuomone, tiek kiek ten dedasi, nepakanka kaip konservanto, kad jos ilgai laikytusi - tiesa, jis nebande ilgai laikyt, nes darosi tik "einamam vartojimui" - gal ir galima kazkaip sugalvoti kaip jas uzlaikyti ilgai, bet morkos tokia darzove, kuria rasi istisus metus ir ne uz milijona pinigu. nebent norisi savas augintas morkas kazkaip kitaip islaikyt kuo ilgiau.

    Anonimas