Raima, na tas morkas gerai suminkstina druska, kai jas padedi pastovet susudytas :) siaip tai skonis neblogas. Tokios astrokos gaunasi.
1kg morku
4 skilteles cesnako
2 svogunai
3valg. s. acto
malta astrioji paprika
aliejus
druska
Morkas nuskusti ir supjaustyti siaudeliais (galima rankomis pjaustyt, bet yra ir speciali tarka tiems siaudeliams), gerai pasudyti ir leisti pastoveti 10-15min. Po to lengvai perplauti vandeniu, nuvarvin.ti ir sudeti i dubeneli, suberti paprika (pagal skoni), uzpilti actu. Svogunus smulkiai supjaustyti, pakepti ant aliejaus. Cesnaka sutrinti, sudeti i morkas, atausintus svogunus taip pat i morkas ir viska gerai ismaisyti. Tiesa, svogunus deti be aliejaus. Tada dejau i stiklainiukus, gerai suspaudziau ir uzsukau
Raima, na tas morkas gerai suminkstina druska, kai jas padedi pastovet susudytas :) siaip tai skonis neblogas. Tokios astrokos gaunasi.
Mes marinuojam morkas, bet greičiausiai ne korejietiškai, tai negaliu pasakyti. Jei dedama konservantų (druska, actas, cukrus), dar pavirinama, tai vėsioj patalpoj tikrai turėtų laikytis. Nes mes, pvz., daromės pomidorus su česnaku (be druskos ir kt. priedų), tai šaldytuve gana ilgai išsilaiko (praktiškai per visą žiemą, jei anksčiau nesuvartojam).
Ir man įdomu būtų gauti receptą :).
mano vyras megsta, daro, bet acto musu nuomone, tiek kiek ten dedasi, nepakanka kaip konservanto, kad jos ilgai laikytusi - tiesa, jis nebande ilgai laikyt, nes darosi tik "einamam vartojimui" - gal ir galima kazkaip sugalvoti kaip jas uzlaikyti ilgai, bet morkos tokia darzove, kuria rasi istisus metus ir ne uz milijona pinigu. nebent norisi savas augintas morkas kazkaip kitaip islaikyt kuo ilgiau.