Pats pirmas „patiekalas» kūdikio valgiaraštyje turėtų būti daržovių tyrė. Pažintį su nauju skoniu kūdikis turi pradėti būtent nuo daržovių. Daržovių košelė verdama iš bulvės, morkos ir kopūsto, tačiau ne iš visų daržovių iš karto. Kūdikį pratinti prie daržovių reikia pamažu — pirmiausia košelė verdama iš bulvės ir kopūsto, ir tik tada, jeigu nėra alergijos požymių, pridedama ir morkos. Išvirusios daržovės sutrinamos, įpilama truputį mamos pieno ar mišinėlio — ir galima valgyti. Į tyrę jokiu būdu nedėkite druskos, verčiau įmeskite krapų ar petražolės lapelį skoniui pagerinti, ypač jeigu vaikutis nevalgus.
Iš pradžių daržovių tyrės reikėtų duoti po 3-4 lašiukus, didinant porciją iki pusės arbatinio šaukštelio. Toliau vieną dieną duoti arbatinį šaukštelį, kitą — jau du ir t. t. Prie daržovių košelės turėtumėte priprasti per savaitę.