Atsakymai

  1. 4

    Jeigu pakanka MP ,o ir kudikio svoris priauga gerai,tai tikrai skubinti pratinti prie kitokio maistelio,vaikelio tikrai nerekia.Na o 4 mėn tikrai dar ir per anksti.
    vidutiniškai pritrukus MP vaikutis pratinamas prie kitokio maistelio nuo 6mėn.
    Tačiau jei kaip minėjau jei su vaikučio svoriu,bei pasisotinimu ir augimu viskas tavarkoj, tai jokio papildomo maistelio nereikia iki 1 metukų.užtenka ir MP. O po metukų jau galima ir įvairint menių.

    Anonimas

  2. 4

    Pats pirmas „patiekalas» kūdikio valgiaraštyje turėtų būti daržovių tyrė. Pažintį su nauju skoniu kūdikis turi pradėti būtent nuo daržovių. Daržovių košelė verdama iš bulvės, morkos ir kopūsto, tačiau ne iš visų daržovių iš karto. Kūdikį pratinti prie daržovių reikia pamažu — pirmiausia košelė verdama iš bulvės ir kopūsto, ir tik tada, jeigu nėra alergijos požymių, pridedama ir morkos. Išvirusios daržovės sutrinamos, įpilama truputį mamos pieno ar mišinėlio — ir galima valgyti. Į tyrę jokiu būdu nedėkite druskos, verčiau įmeskite krapų ar petražolės lapelį skoniui pagerinti, ypač jeigu vaikutis nevalgus.
    Iš pradžių daržovių tyrės reikėtų duoti po 3-4 lašiukus, didinant porciją iki pusės arbatinio šaukštelio. Toliau vieną dieną duoti arbatinį šaukštelį, kitą — jau du ir t. t. Prie daržovių košelės turėtumėte priprasti per savaitę.

    gabija1

  3. 3

    Jei normaliai svorio priauga, niewko papildomo iki 6 mė. duoti nereikia, netgi gali būti žalinga nesubrendusiai virškinimo sistemai. O mp iki metų turi išlikti pagrindiniu maistu, iki 2 metų - vis dar išlikti vaiko racione.

    marcipana

  4. 2

    skubėt nereikėtų, nes dar virškinimo sistema nebrandi, tačiau ...
    prieš kokių 17 metų mums rekomenduodavo nuo 4 mėn pradėti duot kūdikiui po lašelį morkų sulčių, bet tada (jei gerai pamenu) neduodavom vitamino D,
    dabar rekomenduoja tik nuo 6 mėn pradėt daržovienės

    auvilė

  5. 2

    manau nera ko skubet jai pati maitinat ,siaip gydytoja turi patart....

    Anonimas

  6. 2

    jei maitini mp ir vaikui uztenka - tai neskubek

    Katia

  7. 2

    Jei tai nori daryt smalsumo vedama,tai patarciau neskubet,jei maitini mp,svoris priauga normos ribose.Tai galima primaitint,net nui 6men.

    grirute

  8. 2

    Manau kad dar ankstoka, jeigu matote ka pieno jusu uztenka tuomet neskubekite

    ErikaP

  9. 2

    as daviau kai jau sukako 5 men ir savaite,na mano manymu,palauk dar menesi drasiai,tuo labiau jei turi pienuko:)

    Anonimas

  10. 1

    Pritariu nuomonei, kad dar per anksti. Man visiškai nesuprantama kodėl mamos taip skuba. Juk taip patogu, kai maitini MP: nereikia nei gaminti, nei rūpintis paskui alergijomis, pilvuko bėdomis ir pan.
    O tie patarimai, kad primaitinti jei dažnai naktį keliasi - nepagrįsti. Mano vaikas iki pat 1 metų ir 2 mėn. keldavosi dažnai naktį MP. Tai labai individualu ir primaitinimu tokių problemų neišspręsi.
    Aš pati pradėjau primaitinti, kai patys vaikai jau pradėjo maistu domėtis (sūnus buvo 7 mėn., dukrytė - 6 mėn.)

    Ausra