• 6ats.

    Kokia gali buti ligos priezastis?

    Mamaytes patarkite kas gali buti, ryte pakilo 38 temperatura ir skauda vienos krutines apacia, taciau mazylei traukiant pienuka man neskauda ir pienelis krutineje neuzsilaiko. Dar labai skauda galva. Ar gali buti kad tai mastito pradzia ar gal paprasciausias persalymas? Gal turite patarimu ka tokiu atveju daryti?

    jurgituxMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Man taip buvo ir net su 40 laipsniu temperatura. Nemanau, kad tai mastitas ar persalimas. Greiciausiai pienukas uzsistovejo (ypac tai buna pradzioje). Geriau paracetamoli temperaturai mazinti ir galvos skausmui malsinti. Kruties vieta kur skauda pries maitinima pasildydavau siltu kompresu, stengdavausi, kad vaiko smakriukas butu butent ties ta vieta, o po maitinimo salta kompresa dedavau. Po poros dienu viskas praejo. Nepergyvenk, viskas susitvarkys. Zinoma, as uz kitus negaliu visiskai garantuoti, geriau tada pasikonsultuoti su savo gydytoju.

    Ausra

  2. 2

    Mamytės čia jau daug pridalino patarimų, todėl pasisteng jais pasinaudot, nes greičiausiai tau pienukas užsistovėjo krūtyje. Bet, jei po trijų dienų niekas nesikeistų, tai būtinai tiesiu taikymu važiuok pas gydytoją, nes, jei pienukas užsistovėjęs ir jo tau mažylė neištrauks arba tu pati nesugebėsi jo nusitraukti, tada jau gali išsisvystyti mastitas.
    Na, o jeigu tai peršalimas, tai jį irgi reikia normaliai išsigydyti. Juolab, kad turi nemažą temperatūrą. O tai jau negerai tau pačiai.

    trejetukas

  3. 2

    Man taip buvo ne karta.Piena is tos krutines nutraukdavau ,bet ne per daug.Ir ta krutines skaudzia vieta masazuodavau,dejau kompresus.Galva tau skauda,nes turi temperaturos.
    Imk paracetamoli ir saugok krutine.Maitinancioms mamoms ji labai jautri.

    vilem

  4. 2

    o kiek tavo leliukui laiko?gerk arbatų, manau kad labai sukilus temp, galima ir analgino išgert, sveik:)

    pupa34

  5. 2

    gali būt ir mastito pradžia o gal ir peršalai.sunku dabar pasakyti, o ant krūtinės dėk kopūsto lapą, labai gerai traukia karštį, ar bulvių tarkius.Ir šiaip maitindama stenkis maitinti tai iš vienos krūtinės tai iš kitos, kad nebūtų taip kad maitini tik iš vienos, nes papraščiausiai susimaišai.Aš tai segdavausi grafkę kad žinočiau iš kurios pamaitinau:)

    pupa34

  6. 1

    man buvo lygei tas pats ir nuvazevau i ligonine kurioje gimdziau tai mane apziurejo medikai ir pasake kad tai yra pieno liauku uzdegimas ir reikia deti kudikeli kuo dazniau prie kruties nes jis istraukia pienuka is liauku,maitino metu keisk maitinimo padetis kad is visu liauku istrauktu pienele,gali dar detis kopusto lapa ant krutu jis labai gerai istraukia karsti ir masazuok krutis ir nusitraukinek pieneli mano patarimai butu tokie,sakau tai ka dariau pati ir ka patare medikai.Sveikit greiciau

    Estėja