• 14ats.

    Alimentų nemokėjimas,anstoliai.

    Sveikos,
    norėčiau nuomonės su tuo kas susidūrėte su tai kad nemoka tėvas vaikams priteistų alimentų.
    Ar apsimoka paduoti vyrą anstoliams(nes paslauga jų 250lt.ir nežinia ar iš jo ką peš).Gal auginti skolą?Maniau,kad bent darželis bus 50proc.pigiau,klydau,nes mes neišsiskyrę,moku pilną kainą.
    Įdomu ar pasiteisino su anstoliais?Vyras ant popierio uždirba minimumą.

    emiliukasTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Kainos tai neišsigalvojau,o skambinausi anstoliams,beto ir eilės keliems mėnesiams į priekį,mūsų mieste tik keturi anstoliai.

    emiliukas

  2. 1

    is kur cia tokios kainos,kad reikia moketi antstoliui 250 lt.uz tai kad kreipiates pas antstoli del bylos uzvedimo yra 80 lt.turite tureti teismo sprendima,kad priteisti alimentai,ir jeigu 3 men nesumoka vyras alimentu galite kreiptis i anstoli.

    loreciukas

  3. 1

    aisku duok anstolei jei jis nemokes augs jam skola bet tau uz ji valstybe mokes, anstole tave nukreips kur ieskot pinigu :) nelauk

    penktadiene

  4. 1

    Shimka, aš atsiprašau, bet turbūt čia ne tas Anonimas.
    Čia juk kas nori tas rašo anonimiškai. Yra tokių mamų, kurios neužgaulioja, o tiesiog atklydo per google, patiko puslapis, bet nesiregistruoja, nes ne mėgėja sėdėti ir plepėti prie interneto. Pamačiau man aktualų klausimą ir pabandžiau padėti. Tik ko gero nelabai pavyko gerb. emiliukui suteikti žinių, kadangi su naujuoju įstatymu nebuvau dar susidūrusi. Klausimo autorei siūlyčiau nueiti pas antstolius ir pasakyti visą situaciją ar iš viso verta. Vyro irgi baso negali palikti. Jis taip pat žmogus, beje kuris uždirba tik 400 Lt kai vienam žmogui turėtų priklausyti 525 Lt išgyvenimui. Pasikonsultuokite su antstoliais. O gal pažįstamų turite, kurie pakonsultuotų šiuo klausimu nemokamai? Galbūt ir neapsimoka jūsų situacijoje. Tik jei auginsite skolą kada jūsų vaikiukas gaus tuos pinigėlius nežinia... galbūt vyras pusę gyvenimo dirbs už 400,-

    Anonimas

  5. 1

    Nesamone,kad negali isskirti.Mano drauge issiskyre ir su didelem skolom kreditoriams,pasidalino santuokoj imtus kreditus per puse ir isskyre

    ruta26

  6. 1

    Anonimas,man 2011 11 01 priteisė kas mėnesį po 400lt.iki šiol nieko nemokėjo.Vyras Lietuvoje,jo atlyginimas ant popieriaus pusė etato.
    Apie skyrybas nėra nei kalbos,nes yra naujas įstatymas,kad dėl santuokoje paimtų kreditų būtų negalima išsituokti,tuo domėjausi,skyrybų centre sumoki 1200lt.ir laimės dalykas ar sutiks kreditoriai leisti išsiskirti,nes visgi iš dviejų žmonių lengviau atsiimti skolą.

    emiliukas

  7. 1

    Anonime, nustebinai, kas per pasikeitimas? Kelis postus maciau drastiskus, pilnus arogancijos ir pagiezos, o cia taip jautriai, lyg kitas zmogus rasytu.

    shima

  8. 1

    įdomu kiek susitarėt, kad mokėtų. Ar teismas gal priteisė kažkokią sumą? Iš tikrųjų svarbiausia, kad vyras būtų Lietuvoje, nes jei bus užsienyje, dirbs ten kad ir oficialiai, o iš lietuvos bus išsideklaravęs tai antstoliai nieko nepadarys. Nebent reiktų samdytis tos šalies antstolių kontorą, bet jums išlaidų būtų nemenkų... kaip supratau vyras Lietuvoje. Manau reiktų jums visų pirma duoti antstoliams vyrą, paduoti dokumentus skyryboms. Kai išsiskirs susitvarkysite popierius, kad mokėtu valstybė iš išlaikymo fondo, o vyrui deja teks mokėti valstybei su palūkanomis. Jei neklystu reikia, kad būtų tam tikras laiko tarpas, kad nebūtumėte gavus iš jo pinigų už vaiko išlaikymą. Jei neklystu 6 mėnesiai (gal ir klystu) tad kai tam tikrą laiką antstoliai užfiksuos, jog vyras nemoka ir tuo labiau neturi iš ko mokėti tai galėsite susitv arkyti popierius dėl pinigėlių iš valstybės išlaikymo fondo.

    Anonimas

  9. 1

    emiliuka, alimentai ne tau, o vaikui, jis pagalvoja kaip tau su kinderiu gyvent?

    shima

  10. 1

    Net darbo neturedamas, tevas privalo moketi islaikyma vaikui. Vaikas nekaltas ar tevas dirba ir kiek gauna, jis valgyt vistiek nori, o tevai pris planuodami vaika, apie viska turejo pagalvoti isanksto. Ne, nesu tokia protinga kad pamokslauciau, nes panasi situacija gresia, tik mes issiskyre, o tevas verkia kad jis bedarbis

    shima