• 36ats.

    Per kiek laiko planuodamos kudiki pastojote?

    klausiu , nes esu skaicius, kad kuo toliau tuo daugiau zmoniu skundziasi nevaisingumu... ir kuo zmogui daugiau metu tuo sunkiau pastoti. nors as tuo nelabai tikiu. Kaip manote jus? per kiek laiko pastojote?

    delltaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Planavome sunu gan ilgokai.Ir kai mamytes ima panikuoti del negalejimo pastoti pirma ar antra menesi..,pagalvoju,kad visiskai nepagristai.Kai mazylio nesusilaukeme apie 6men.,nuejau pas gydytoja,kuri apziurejusi,pasake,kad lyg viskas ir tvarkoj.Ir liepe issamiem tyrimam uzsiimti tik praejus metam po bandymo pastoti.Siaip visi gydytojai panasu laika duoda.Po apsilankymo pas gydytoja nuvijau blogas mintis salin,uzsiemiau intensyviau sportu,kibau i mokslus ir kaip nebebuvo laiko dideliem pergyvenimam del mazylio planavimo.Sutapimas ar ne,bet butent veikla ir ramesne emocine bukle,manau,dabar :) ir leme,kad nepraejus tiem vieneriem metam ir pastojau :),na gal po kokiu 10men.

    geguziukas

  2. 2

    http://www.mamanija.lt/klausimai/11441/kudikio-planavimas-mamytes-kurios-planavote-vaikeli-per-kiek-laiko-pastojote

    vitalijus

  3. 2
  4. 2

    pastoti pavyko tik po penkeriu metu ir tai tik gydytoju pagalba

    ginnta

  5. 2

    daugiau nei metus truko pastangos...svarbiausia, kad neveltui :))

    cooliuke

  6. 2

    Nepritariu visiskai tam kad bedos tik pas vyresnius , yra labai daug poru ir jaunu kuriems sunku susilaukti vaikelio del vyro ar moters bedeliu .

    Mazute

  7. 2

    Vaisingumas paprastai mažėja po 30 metų amžiaus.
    Moterys gimsta su tam tikru kiaušinėlių skaičiumi, kuris buvo sukurtas, kol dar jie buvo vaisiuje. Kiaušinėlių skaičius mažėja, moterims jų išnaudojant kiekvieną mėnesį po vieną ar daugiau. Be to, dėl ilgo inkubacinio laikotarpio kiaušinėliai praranda kokybę, kuomet moterys tampa vyresnės. 30 metų moteris turi 12% kiaušidžių rezervą, o 40 metų moteris jau tik 3% kiaušidžių rezervą.


    30-metų amžiaus, apie 75% bus pastojama per vienerius metus, ir 91% per ketverius metus.
    • 35-metų amžiaus, apie 66% bus pastojama per vienerius metus, ir 84% per ketverius metus.
    • 40-metų amžiaus, apie 44% bus pastojama per vienerius metus, ir 64% per ketverius metus.

    IlonaP

  8. 2

    per 3 ciklus. o kad su amžiumi sunkiau pastoti tai tiesa ,

    IlonaP

  9. 2

    pirmagymiui prireike net 4 meneisu kol gandras isklause musu, o antram nieko nereikejo net naudodama sargius pastojau :)

    vejune

  10. 2

    va del to kad aplink mus yra ir nevaisingu ir dar del neaiskiu priezasciu nepastojanciu seimu, ir seimu, kurioms pavyko tik po pusantru metu ir pan., mes galvojom, kad ir mum sunkiai gausis, planavom gal po pusmecio iseis bus pats tas - o isejo greitai, labai greitai - uz tai kaip sakom kudikis mum planuotas siurprizas.

    Anonimas