• 7ats.

    mamytes!!! kaip gydote vaikui laringita?aciu

    2,5m. dukryte turi temperaturos ir pradejo koseti(loti),tai suprantu cia kaip ir laringitas.ji jau yra sirgusi anksciau.
    kaip gydote,kokiais vaistukais ir kokiom liaudiskom priemonem?aciu

    genutesterVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    mano anyta pasakojo jog vyrui vaikysteje buvo laringitas tai uzvirdavo piena su medumi, alijosiumi ir eukaliptu lisdavo abu po antklode ir kviepuodavo tuo tik taip sake isgyde

    CARIBIO

  2. 2

    Duodu umckalor lasiuku nuo kosulio, jie zoliniai. Taip pat darau garu vonias su eukaliptu ar pusu eteriniu aliejumi, duodu siltos liepu ziedu arbatos su medumi, dar buna tepu eucabal tepalu, atrodo taip vadinasi. Toks metinis, tepti krutine, nugara. Svarbiausia daryti vaikui siltas vonias, prigarinti patalpa su eter aliejais, ir kuo ilgiau buti. Poto kazko silto duoti atsigerti. Tik svarbu iskart su siltom kojinem i lova, kad neatsaltu!! Mums padeda

    kvapni_feja

  3. 2

    Gydymas priklauso nuo uždegimo proceso gilumo bei komplikacijų.

    Užkimimu, kosuliu bei paraudusia, paburkusia balso klosčių gleivine pasireiškiantis ūminis laringitas be karščiavimo ar kitų bendrinių uždegimo požymių gydomas ambulatoriškai. Skiriamas balso režimas (tylėjimas), patariama vengti garsių pokalbių, pokalbiu telefonu, riksmo, draudžiama šnabždėti. Kosuliui malšinti ir sekretui atsiskirti skiriama gerti daug šiltų skysčių. Patartinos ir inhaliacijos nuo uždegimo su eukalipto, mentolio aliejumi, sekretą skystinantys preparatai (acetilcisteinas, ambroksolis, gelomirtolis ir kt.). Taip pat draudžiama rūkyti, dirbti dulkėtose patalpose, vartoti alkoholio. Asmenys, kuriems dirbant reikalingas balsas, atleidžiami nuo darbo, kol praeis užkimimas.

    Esant sunkioms bendrinėms uždegimo reakcijoms, jei gydymas neveiksmingas, pacientą būtina nusiųsti pas otorinolaringologą. Šiais atvejais įvertinama gerklų būklė, atliekama diferencinė diagnostika, sekreto pasėlis, remiantis jo rezultatais, skiriama papildomai antibiotikų.

    Įtariant komplikacijas, taikomi anksčiau minėti tyrimo bei gydymo metodai.

    Atsiradus kvėpavimo sutrikimų, pacientą reikia nusiųsti į specializuotų centrų Skubios pagalbos (ligonių priėmimo) skyrių, kad būtų suteikta neatidėliotina pagalba, iškviesti konsultantai, atlikti tyrimai, skirtas gydymas.

    išsivysčius komplikacijoms prireikia chirurginių intervencijų

    Laringito simptomus – užkimimą, kosulį, gerklės ir krūtinės skausmą, bei kitus ligos požymius (gleivinės paraudimą, balso klosčių paburkimą, padidėjusį sekreto išsiskyrimą) veiksmingai mažina ir fusafunginas (Bioparox). Bioparox yra aerozolis, vartojamas po 4 įpurškimus 4 kartus per dieną, veiksmingai mažina uždegimą gerklų gleivinėje, infekcijos židinyje. Dėl uždegimą slopinančio poveikio (mažina uždegimo mediatorių, laisvų radikalų išsiskyrimą, T limfocitų aktyvaciją, aktyvina makrofagų fagocitozę) Bioparox jau po 3 gydymo dienų smarkiai sumažina minėtus simptomus, o po 7 dienų simptomai beveik visai išnyksta. Dėl antibakterinio poveikio, tai yra labai svarbu, Bioparox sumažina ligos plitimą, komplikacijų – antrinės bakterinės infekcijos – riziką.

    Yuki

  4. 2

    Garinau adrenalinu, vaistineje pirkdavau stiklines kapsules

    shima

  5. 2

    LARINGITO NATŪRALUS GYDYMAS

    Peršalimo ligoms:

    Šermukšnių vaisiai45,0 g

    Liepų žiedai 30,0 g

    Aviečių lapai 25,0 g

    1 valgomąjį šaukštą žaliavos užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 45 min. pritraukti, perkoškite ir gerkite po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną.



    Liepų žiedai 50,0 g

    Aviečių uogos50,0 g

    Ši arbata paskatins prakaitavimą. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, pakaitinkite 10 min. vandens vonelėje, palikite 40–45 min. pritraukti, perkoškite ir gerkite po 1 stiklinę 2–3 kartus per dieną prieš valgį.



    Dar vienas prakaitavimą skatinantis receptas:

    Paprastųjų raudonėlių žolė 30,0 g

    Ankstyvųjų šalpusnių lapai 40,0 g

    Aviečių uogos 30,0 g

    1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, perkoškite ir gerkite po 1 stiklinę 2–3 kartus per dieną.

    Gerklų uždegimui:

    Ramunėlių žiedai30,0 g

    Šalavijų lapai 20,0 g

    Pipirmėčių lapai 20,0 g

    Ajerų šaknys 30,0 g

    1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 30 min. pritraukti, perkoškite ir skalaukite burną ir gerklę keletą kartų per dieną.



    Šalpusnių lapai35,0 g

    Piliarožių žiedai 35,0 g

    Ajerų šaknys30,0 g

    1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 30–40 min. pritraukti, perkoškite ir gerkite po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną.

    Peršalus, karščiuojant, sergant angina, ateroskleroze, tinka aviečių bei gervuogių sultys. Gerkite po stiklinę 1–2 kartus per dieną prieš valgį.

    Nuo prasidedančio gerklės skausmo: vandeniu skiesta degtine įtrinkite kaklą ir apvyniokite šaliku.

    Tinka ir pakaitintos valgomosios druskos kompresai.

    Natūraliomis citrinų sultimis ginkitės nuo gerklės skausmų, anginos.

    Peršalę, užlimę gerkite natūralų pieną, kuriame virė česnakai. Be to, galite išgerti vyšnių bei juodųjų serbentų sulčių su medumi.

    Gerklės skausmą numalšinsite paprastųjų kiaulpienių šaknų nuoviru (1:20). Stiklinėje nuoviro ištirpinkite šaukštelį medaus ir dar įpilkite valgomąjį šaukštą obuolių acto. Gautu mišiniu dažnai skalaukite gerklę.



    Parengta naudojantis J.Vasiliausko knyga „Gamtos vaistinė".

    Kosuliui:

    Šalpusnių lapai 40,0 g

    Plačialapių gysločių lapai 30,0 g

    Saldymedžio šaknys 30,0 g

    1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, palikite 40 min. pritraukti, perkoškite ir gerkite po 0,5 stiklinės 2–3 kartus per dieną.

    Sausam kosuliui nuslopinti:

    Didžiažiedžių tūbių žiedai 30,0 g

    Šalpusnių lapai30,0 g

    Čiobrelių žolė 40,0 g

    dellta

  6. 2

    gydant laringitą svarbu užtikrinti vaiko mitybą, reikiamą skysčių kiekį.Labai naudinga gerti šiltą arbatą, reikia šiltai aprišti kaklą ir vartoti gydytojo paskirtus vaistus. Naudingos šiltos 15 minučių trukmės kojų vonelės.
    ❖ Bulvių garų inhaliacijos. Atidengti puodą, kuriame verda nenuluptos bulvės, ir prisidengus rankšluosčiu kvėpuoti garais 10 min. Tai labai efektyvi priemonė ir sergant viršutinių kvėpavimo takų kataru.

    Rugsėja

  7. 2

    Gydymas priklauso nuo uždegimo proceso gilumo bei komplikacijų. Užkimimu, kosuliu bei paraudusia, paburkusia balso klosčių gleivine pasireiškiantis ūminis laringitas be karščiavimo ar kitų bendrinių uždegimo požymių gydomas ambulatoriškai. Skiriamas balso režimas (tylėjimas), patariama vengti garsių pokalbių, pokalbiu telefonu, riksmo, draudžiama šnabždėti. Kosuliui malšinti ir sekretui atsiskirti skiriama gerti daug šiltų skysčių. Patartinos ir inhaliacijos nuo uždegimo su eukalipto, mentolio aliejumi, sekretą skystinantys preparatai (acetilcisteinas, ambroksolis, gelomirtolis ir kt.). Taip pat draudžiama rūkyti, dirbti dulkėtose patalpose, vartoti alkoholio. Asmenys, kuriems dirbant reikalingas balsas, atleidžiami nuo darbo, kol praeis užkimimas.
    Esant sunkioms bendrinėms uždegimo reakcijoms, jei gydymas neveiksmingas, pacientas konsultuojas otorinolaringologo. Šiais atvejais įvertinama gerklų būklė, atliekama diferencinė diagnostika, sekreto pasėlis, remiantis jo rezultatais, skiriama papildomai antibiotikų. Laringito simptomus veiksmingai mažina fusafunginas (Bioparox).

    Išsivysčius komplikacijoms prireikia chirurginių intervencijų.

    dellta