• 8ats.

    Adenoidai....

    Mūsų dukrytė turi adenoidus (nosytėje polypai), gydytojas rekomenduoja operuoti tik nuo 4 metukų, mums 3 metukai. Dukrytė miega išsižiojusi, labai knarkia. Kada jūs mamytės išoperavot savo vaikams adenoidus. Ar tikrai jie atauga iš naujo?

    ernesta32-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Dėl tų adenoidų (kaip ir dėl daugelio dalykų medicinoje) visi pataria skirtingai. Mūsų sūnui 3,5 metų. Jam t.p. padidėję adenoidai. Tai vieni medikai bara mus, kodėl mes kankinam vaiką, kiti sako, kad drasiai galime palaukti iki vasaros (t.y. bus jau beveik 4 metai). Vieno sako, kad neatagua, kiti sako - kad gali ataugti (nuo ko priklauso niekas nepaaiškina). Dar konusltavomės su A. Mickonu, tai jis iš vis nerekomenduoja operacijos.
    Kol kas gydomės dietomis ir homeopatija, tai labai tikiuosi, kad iki vasaros pagerės ir operacijos išvengsime :)

    Ausra

  2. 3

    operavau 3 metų, kol kas neataugo (dabar 15 metų).

    iinnggaa

  3. 2

    operuoti adenoidus mums jau senokai siūlė, mes vis laukėm gal pagerės, išaugs, deja. pastovios slogos, nosies užgulimai, knarkimai, tai vat jau greit ir operuosim, jai 5 metai bus kai operuosim

    auvilė

  4. 2

    mes 3 metukų buvo kai išoperavo jo jie atauga mūsų sūnus kai buvo su adenoidais labai knarkė o vėliau buvo pradėjes net dusti ,bet kaip išoperavo viskas susitvarkė ir jum patariu ,kad išoperuotūt ir nevarks vaikas nes sunku su jais kvėpuoti.

    mamytukas

  5. 2

    Mūsų dukrytei išvešėję adenoidai,2 laipsnio.Kai pasitikrinom pas LOR,tuoj pat išrašė siuntimą operuotis,mergaitei 3,5 m.Bet kai nuėjom su atsakymu vėl pas savo gydytoją-patarė neskubėt,žiūrėt kaip bus toliau,sakė,būna vaikas paauga ir susitvarko tie adenoidai,atseut juos "išauga"vaikas.Na mes kol kas paklausėm savo gydytojos.Kol kas mergaitei per daug jie netrukdo,ji nevaikšto išsižiojus ir miega ne išsižiojus,knarkia itin retai...Ir gydytoja sakė,kad tokiu atveju tik pataria operuot kai jau jie tikrai trukdo.Jūsų mergytei kaip suprantu jau sukelia diskomfortą,aš jūsų vietoj ryžčiaus operacijai.

    Vilmiene

  6. 2

    mes sunui isoperavom pries menesi jam dar nera 3m. nenorejom laukti mat vaikas visa rudeni slogavo, kalbejo neraiskiai, knarke. dabar jau geriau. nemanau kad reiktu laukti jeigu tai trukdo gyventi o jei netrukdo tai visai neverta operuot

    padraika

  7. 1

    mano vaikui operavo adenoidus operavo 5 metu,nes ten duoda vietine nejautra,

    evelinas

  8. 1

    Tai jau teks, nes kartais atrodo, kad vaikas ir uždusti gali, kai prasideda sloga:(

    ernesta3