• 9ats.

    1metu vaikiuko dienos meniu=)

    Sveikos mamos! Iki siol nebuvo problemeles su vaikiuko maitinimu,virdavau kosytes is ivairiausiu darzoviu,mesytes,pertrindavau ir valgydavo. O dabar pastebejau kad vaikas pats nori kazko kito. Valgome ir ivairias grudu,ir vaisiu kosytes. Pasakymas kad nuo metu laiko sodiname prie bendro stalo ir duodame tai ka valgome patys man tikrai nepriimtinas,juk nekisime vaikui kepsniu su padazais ir prieskoniais. Gal galite pasidalinti savo receptukais,ka galima skanaus ir naudingo pasiulyti vaikiukui? Aciu=)

    AydutiaMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Musu seimos racijonas pakankamai dietiskas todel daug ka nuo metu duodavome ir sunui.Gamindavau makaronu rizoto su kalakutiena,omleta su suriu,ivairias sriubas nuo musu stalo,troskintas darzoves su vistiena.Omletukas:1 kiausinis,tikro sviesto saukstas,suriu patarkuoto 3 saukstai,pienos is akies truputi druskos,viska sumaisome ir kepame keptuveje maisant.Makaronu rizoto:kalakutiena supjaustome truputi padruskinam jeigu norite kokiu prieskoniu minimaliai idedate ir dedate i puoda,paimate brokoli dedate tusinti,morkas,pora uzpilate vandeniu ir troskinate i pabaiga idedate makaronu nedidele saujale ir toliau troskinate.pabaigoje ideti tarkuoto surio.skanaus keptas bananas su apelsinu sultimis:paimate viena prinukosi banana,sauksta sviesto ir 3 saukstai apelsinu sulciu naturaliu.Puode islydote sviesta,supjaustote pabana ir ji patroskinate keleta minuciu ant virsaus supilate aplesinu sultis r dar patroskinate.Labai skanu ir sveika

    lolitaaa

  2. 2

    ai, dar beje as jau darau omleta sawo waikui, jai irgi metukai tai aisku butu kiausinis ir pienas , viska gerai isplaku, tada kepu ant swiesto , kartais isikepa labai gerai, o kartais isikepa su tokia ant dugno ''plutele'', tai aisku tos pluteles neduodu o tiesiog nugremziu tik ta omleta

    Pingvin

  3. 2

    galite pabandyti isvirti varsketuku, tai butu toks receptas- 2pokeliai varskes,1 kiausinis, miltai. Visa sita mase minkyti rankomis, miltu deti tiek pakol nelips tesla sita prie ranku. Tada is teslos formuoju tokius ''sliekus'', na imu kazkiek teslos ir suku tarp pirstu pakol issisuka ''sliekas'':) tad ta toki''slieka'' supjaustau kubeliais, ir dedu y verdanti wandeni , virti neilgai, maximum 10min. Tada tuos varsketukus pagardinti biskiu grietines. As sawo leliui kai verdu tai idedu i verdanti vandeni druskos, tai tokie pas mane i suruma gaunasi, o drauges leliui patinka saldziau tai ji varsketukus su cukrum pagardina, na tiksliau grietine su cukrum pamaiso , bet cia jau pagal skoni :) tikiuosi viska supratot, beje svarbu gerai isminkyti tesla , tada gaunasi minksti warsketukai

    Pingvin

  4. 1

    as tai is pradziu duodawau tik vieno kiausinio, na tiksliau to trynio, su niekuom nemaisydawau, o jau tada kai pamatysit kad nealergizuoja tai as dedawau i kosytes darzoviu, pvz -bulve, morka, baklazanas ar cukinija ir trinys kiausinio , arba pora tryniu.
    O virdawau tai net nezinau kiek laiko tuos kiausinius :D gal kokiu 10 min , gal 15min, na reikia kad kietai isvirtu, kad nebutu skystas trinys

    Pingvin

  5. 1

    na maniskiam dar 11men, taciau ,manau, kad tikrai galima duoti nuo stalo ta maista kuri valgot, kuris tinka vaikui. Taigi ne vien kepsnius su padazais , manau, valgot. Yra troskiniai ,sriubos, plovas , blyneliai ir pan.
    As gamindama atsizvelgiu, kad valgys ir vaikas, tai saikingai idedu prieskoniu ir pan ...
    Jeigu orkaitej kepu vista, tai is viduriuko duodu mesyte, bulves irgi is viduriuko,

    rakija

  6. 1

    O kaip verdate kiausinuka? Kiek laiko? Ji duodate viena ar kazka prie kiausinuko?

    Aydutia

  7. 1

    jei pirma karta duodite kiausini , tada duokite pirmiausia virto kiausinio tryni , o tada ziurekite kaip reaguos, mes kiausinius virtus jau seniai valgome, dazniausiai tik tryni, nes jis naudingiausias ir aisku skaniausias :) bet kai jau darau omleta tai beabejo is viso kiausinio, ir i omleta pilu nemazai pieno... o va mamyte ta kuri po manes rase tai raso, kad tik biski ipila...na paeksperimentuokite ir ziurekite kaip jums skaniausia :)

    Pingvin

  8. 1

    Kiausinis ir suris yra energijos saltinis vaikui.todel sie produktai turi butinai dalyvauti vaiko racijone.Sekmes jums bandant naujus patiekalus :)

    lolitaaa

  9. 1

    Aciu mamytes=) Bandysiu omletuka duoti. As kazkaip isitikinusi kad kiausinis alergizuoja vaikiukus,bet visos patariate tai pabandysiu nedaug duoti,paziuresiu kas bus :)

    Aydutia