• 11ats.

    sweikos,na wa snd buvom pas daktare,pasake kad mano mergytei kuriai 5mens.vystosi rahitas,bet taip nieko konkreciai ir nepasake..gal yra mamyciu kuriu vaikuciai serga?ar cia rimta liga?

    jolanta1Kiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Pasieskokit paieskoj ,ten yra daug patarimu,gal rasit ka nors naudingo.

    grirute

  2. 1

    Mano dukrytė sirgo rachitu.Čia mažų vaikų liga,kuri yra gydoma vitaminu D,didelėmis dozėmis.Dozę nustato gydytojas.Tau taip pat turėjo prirašyti vitamino D,taip pat būtina kuo daugiau būti saulėje,nes būnant saulėje oda pati pasigamina šį vitaminą.Reikės nemažai laiko,kol pasveiksite.Nepergyvenkite,dauguma vaikų serga šia liga:)Laikykitės gydytojo nurodymų ir viskas bus gerai:)

    vitalijus

  3. 1

    čia dažnam leliukui tie rachito požymiai būna
    ir mums pakaušis pliko, delniukai drėko, tai vieną mėnesį didesnę dozę vitamino D gėrėm ir viskas. po kiek laiko viskas susinormalizuoja, dabar jau mažei 9 mėn. to rachito lyg ir nebėra :)

    auvilė

  4. 1

    duodu as vitamino d,nuo 3 sawaiciu dabar jau duodu 6 lasiukus,bet vis kai nueinam pas daktare sako rahito pozymiai nes pakausiukas plikas,bet daugiau nieko nedaro,va dar pradesiu duot zuvies taukus,zesiu gal tada pageres,nes tkr neramu:(ispradziu sake nusipirkti vandeninio d bet dbr pakeiciau i ta aliejuka kur su zaliu drakoniuku...na tikiuos bus gerai viskas

    jolanta1

  5. 1

    beja mums waistininke liepe gerti po 3ml.kasdien.1 kart dienoj.

    tiestuke

  6. 1

    mes gywename anglijoje,cia jie tokiu dalyku net netikrina pas mus..buwo maziukas jau man nuo 2men galwyte pradejas lb stipriai trinti,maskatuot i abi puses,tai istrines plaukiukus buwo net.uoswiene nupirko witaminu,kur ieina ir witaminas D,pradejome gerti ir wiskas susitwarke staigiai.db mum tuoj bus 4men dar geriame witaminus tuos :) lb negerai rachitas,kiek uoswiene sake kauliukai minksteja,kreiwi gali but (ji medike).daugiau kas atsitikt gali nzn.bet tai yra lb rimta.aciu diewui mes to laiku iswengeme. BUTINAI DUOKIT VITAMINO D !!!!!

    tiestuke

  7. 1
  8. 1

    na mums ir itare kad gali buti, tai liepe duoti po 5lasiukus vitamino d ir tiek:)

    la_cikyta

  9. 1

    vit D trukumas, pirkit vaistinej aliejinio pagrindo dezute su zaliu drakoniuku, mum ir buvo didino doze iki 7 lasu ir susitvarke. Paskui mazino kas kelis men ir dabar va 1metai 3 men vakarais po 1 lasa isgeriam.

    rasarockina

  10. 1

    o geriate vitamina D? Rimta liga, bet išgydoma, svarbu laiku nustatyti

    Pabuciuok